Русия

Русия създава национална криптовалута

Федералната служба за финансов мониторинг на Русия обмисля възможността за създаване на национална криптовалута, която да замени всички други. Идеята за създаването на крипторубли се обсъжда с водещите банки и банкери, Министерството на финансите и Централната банка.

Водят се консултации със специалисти и потенциални партньори. Руската криптовалута задължително трябва да има емитент, който да притежава нужните права и да носи необходимата отговорност. Неговата работа няма да бъде лицензирана и най-вероятно емитентът ще бъде някоя финансова организация.

Руснаците ще могат да обменят обикновените рубли и валута на криптовалута онлайн, за което ще бъде създаден специален уебсайт за обмен. За самия обмен ще се изисква идентификация на личността, за да се минимизират анонимните покупки и да се изключи възможността за финансирането на тероризъм. Обсъжда се начин за забрана на другите криптовалути на територията на Русия. Това не е нещо ново, понеже още миналата есен в сайта regulation.gov.ru бе качен законопроектът, забраняващ криптовалутата на територията на Руската федерация.

Криптовалутата не е интересна на банките – тях ги привлича предимно възможността за използване на технологията blockchain, която е в основата на криптовалутите. Внедряването на blockchain може съществено да понижи разходите за съхранение на информацията и за осъществяване на транзакции.

Даниел Десподов, Кaldata.com

Предишна Статия

Руснак отцепи острова на Онасис от Гърция

Следваща Статия

В Китай (и в света) се осъществява антиутопията на Оруел

Последно от СВЯТ

Снимка на деня

  Вижте заглавната снимка. Хайде сега умножете 7,5  милиарда по цената на к19-ваксината – няколко пъти!

Don`t copy text!