Русия ще стимулира раждането на деца чрез ипотечни облекчения

Руските депутати предлагат държавата да погасява част от ипотечния кредит на младите семейства при раждане на дете, съобщи в неделя (27 март) „Российская газета”. Предложението предвижда допълнително намаляване на жилищния кредит при раждане на всяко следващо дете.

„Тази схема беше предложена от нашите експерти”, поясни председателят на комисията за социална политика в Държавната дума Олга Баталина пред изданието. Тя съобщи още, че за решаването на жилищния проблем при младите семейства се обмисля създаването на жилищно-строителни кооперативи с участието на големи предприятия и организации, както и строителството на жилища, които да се отдават под аренда.

На 10 декември 2015 г. правителството удължи с две години програмата за еднократни помощи при раждане на дете. От министерството на труда обещаха, че от 2017 година помощите ще бъдат индексирани и ще станат  480 000 рубли (6235 евро), а през 2018 г. размерът им ще достигне 505 000 рубли (6560 евро), припомня Лента.ру.

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница