Руският “Шерп“: Перфектен автомобил за след апокалипсиса (ВИДЕО)

/
Екипът на “Руски дневник“ се среща с един от първите собственици на крос-кънтри автомобила, който анализаторите от „Джалопник“ (Jalopnik) определиха като най-добрия в света.

„Целта ми е да ходя на места, където никога не е стъпвал човешки крак“, твърди Герасим Дорогин, бизнесмен от Москва и един от първите собственици на АТВ автомобила „Шерп“. Според Герасим чуждестранните коли, който е притежавал преди „Шерпа“, не са могли да се справят с препятствията на руския офроуд и да издържат при изключително ниски температури.

„Сега мога да прекарам нощта, където си пожелая. В колата има две печки, така че минусовият руски климат вече не е проблем за мен. Можеш да си направиш и „полева кухня“ в „Шерпа“, допълва Герасим.

Този кроскънтри автомобил е измислен от инженера от Санкт Петербург Алексей Гарагашян и вече успя да впечатли критиците от „Джалопник“ (Jalopnic), „Топ Гиър“ (Top Gear), „Дъ Върдж“ (The Verge), „Бизнес Инсайдър“ (Business Insider) и „Дейли Мейл“ (The Daily Mail). Гарагашян сподели пред „Руски дневник“, че офроуд машината е снабдена с безкамерни гуми с ниско налягане и специална система за помпане на гумите, която позволява лесно да бъдат преодолявани най-различни препятствия.

„Автомобилът преминава без проблем от вода до лед и преодолява бариери с височина 70 см – независимо дали става въпрос за камъни или паднали дървета. Създаден е за обширните руски пространства и е идеален за страни с подобен климат“, твърди конструкторът.

Шефът на „Шерп“ Сергей Самохвалов каза пред „Руски дневник“, че поръчките са запълнени за два месеца напред. Повечето клиенти са от Русия, но има и такива от САЩ и Канада.

Мотор: 1,5 л, дизел Максимална скорост: 45 км/ч на земя; 6 км/ч във вода Тегло: 1300 кг с товарен капацитет 1000 кг Резервоар: 60 л (има опция да бъдат вградени и два допълнителни резервоара в автомобила и гумите, което увеличава капацитета с 200 л). Разход на гориво: 3 л/ч

Последно от ВИДЕО

Фейсбук страница