Саудитска Арабия и ОАЕ с колаборация за нова криптовалута

Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Саудитска Арабия обявиха споразумение за сътрудничество за създаването на криптовалута, съобщава на 19 януари официалната медия Emirate News Agency.

Според доклада, Изпълнителният комитет на Координационния съвет на Саудитска Арабия е провел среща в столицата на ОАЕ, Абу Даби, с общо 16 членове от двете страни, за да се обсъдят съвместните инициативи в Стратегията за разрешаване.

Стратегията за разрешаване се състои от седем инициативи, включително гражданска авиация, финансова осведоменост за младите хора и развитие на трансгранична дигитална валута. Според статията, криптовалутата „ще бъде строго насочена към банките в експериментална фаза с цел по-добро разбиране на последиците от технологията блокчейн и улесняване на трансграничните плащания.“

Съвместният крипто проект ще изследва и ефекта от централната валута върху финансовите политики.

Инициативата се опитва да защити интересите на клиентите, да създаде стандарти за технологиите и да разгледа рисковете за киберсигурността, като същевременно определи въздействието на централните валути върху паричните политики.

През декември миналата година бе съобщено, че централната банка на Обединените арабски емирства си сътрудничи с паричния орган на Саудитска Арабия за издаване на криптовалута, приета при трансгранични сделки между двете страни.

През същия месец бе обявено, че Обединените арабски емирства се стремят да се присъединят към списъка на водещите дестинации за фирми, свързани с блокчейн през 2019 година, поради новото си крипто законодателство.

Cryptodnes.bg

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница