САЩ: $ 250,000 глоба и затвор за производство на органично чисто месо

Амишки органичен фермер е изправен пред солидна глоба и затвор за производство на ЧИСТО МЕСО

Федерален съдия нареди на фермера да спре и да се откаже от всички продажби на неговото органично месо

Амос Милър управлява холистично управлявана ферма в Bird-in-Hand, Пенсилвания, където отглежда крави, пилета и прасета. Животните в неговата вековна ферма се отглеждат без употребата на химикали и лекарства, разрешени от Министерството на земеделието на САЩ (USDA). Според Милър той отглежда животните си по начина, по който вярва, че Бог е предвидил да бъдат отгледани – в съответствие с природата.

Федерален съдия обаче нареди на фермера-амиш да спре и да се откаже от всички продажби на неговото органично месо. Същият този магистрат също нареди на Милър да плати 250 000 долара за „неуважение към съда“ миналото лято. Той добави, че фермерът трябва да плати първоначално 50 000 долара като „добросъвестно“ плащане, за да избегне затвора.

За да влошат нещата, въоръжени американски маршали нахлуха в неговия имот, селскостопански магазин и фризери по заповед на федералния съдия. Те направиха инвентаризация на цялото му месо, за да се уверят, че той вече няма да може да продава или заколи повече животни.

Милър, който управлява частна мрежа за дистрибуция на храна само за членове, твърди, че федералното правителство го преследва за това, че практикува своята религиозна свобода в начина, по който отглежда и приготвя храна. „Нашите членове не искат нищо от това. Те искат прясно, сурово месо без добавки. Нашите членове го искат направо от фермата без консерванти.“

Членовете на клуба за частна храна на Милър са съгласни, заявявайки, че не харесват тяхното месо, хранено с трева, подправено с химически консерванти, определени от USDA. Наброяващи около 400, те също са подписали договори, които заявяват, че знаят, че месото не се обработва в инспектирани от USDA предприятия или се третира с консерванти.

Министерството на земеделието на САЩ (USDA) предпочита хората да ядат химикали вместо чисти храни

Според Милър всички лицензирани от USDA преработвателни предприятия са длъжни да третират цялото месо – независимо дали е органично или хранено с трева – със синтетични консерванти.

„Често те използват лимонена киселина, която бихте си помислили, че идва от портокали или лимони. Но това е модифицирано вещество, направено от царевица, и дори не е нужно да го етикетират върху месото“, обясни той.

Клиент, който поддържа уебсайта на амишския фермер и други съвременни комуникации, се съгласи с него, като каза: „Преработвателните предприятия на USDA изискват месото да бъде третирано с химически коктейл от лимонена киселина, млечна киселина и пероцетна киселина. Пероцетната киселина е токсична, а лимонената и млечната [киселини] са ГМО.”

Анке, друг клиент на Miller, посочи, че млечната киселина, използвана за консервиране на месото, не е естествена версия. „Това не е млечна киселина, идваща от ферментацията на киселото зеле. Всичко е създадено в чиния в лаборатория“, каза тя. „Това е синтетичен стерилизатор, който причинява много здравословни проблеми.“

Според Милър, той и други дребни фермери все още биха били почти невъзможни за печалба – благодарение на гигантските месни компании, действащи като посредници. Освен това прекомерните разходи за получаване на лиценз за месопреработка на USDA влошават нещата.

Фермерът от амишите се оплака: „Правилата и разпоредбите са такива, че трябва да влезете в дълг от $100 000, преди да продадете първия си килограм месо – и пазарът не е гарантиран. Няма опция за фермерите да започнат с малко и да добавят и купуват оборудване, както могат.“

„[Трябва] или да получим лиценз, или да прекратим бизнеса. Нашата позиция е, че предпочитаме да прекратим бизнеса, защото техните правила и разпоредби са твърде трудни за следване. Има много дребни фермери в нашия район, които биха искали да бъдат фермери, но бизнесът е толкова монополизиран.“

Анке се съгласи с Милър, като каза, че в крайна сметка „всичко опира до печалба и пари“. Тя добави: „Те искат монопол върху говеждото, свинското и птичето месо. Те всъщност казват „Освен ако не преминете през федерална инспекция, разболявате хората.“

CleanFoodWatch.com има още истории за Милър и други дребни фермери, преследвани за предлагане на чисто месо без химикали.

Гледайте това видео, което обяснява какво всъщност означава етикетът „сертифициран органичен“ на USDA.

  • Автоматичен превод от Natural News

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена