Нийл Буш

Синът на Джордж Буш е получил 300,000 долара от OneCoin

Нийл Буш, син на бившия президент на САЩ Джордж Х. Буш, му бяха платени 300,000 долара от Ружа Игнатова за участие в среща, свързана с OneCoin, според law360.

Марк Скот, бивш адвокат на международната фирма „Locke Lord„, е изправен пред съда за това, че той предполагаемo е заговорничил с Игнатова и брат й Констанин Игнатов, за пране на незаконни пари от известната понзи схема OneCoin.

Игнатова е обвинена в пране на пари и се е укрила, докато брат й бе арестуван по-рано тази година.

Скот отхвърля обвиненията срещу него, подчертавайки, че е смятал всичко за законно. Адвокатът на обвиняемия, Арло Девлин-Браун, каза на американския окръжен съдия Едгардо Рамос, че Нийл Буш – брат на бившия президент Джордж Буш и син на покойния президент Джордж Х. У. Буш – се е срещнал с Игнатова и това е причината Скот да не подозира сделката.

Това не е честно: Видяхме името Буш при транзакция и отменихме призовка“, каза Девлин-Браун. Той иска Буш да бъде разпитан под клетва.

Инвеститорът Нийл Буш преди това се свърза с агентите на ФБР, които разследват схемата, тъй като той е член на борда на “Hoifu Energy”, компания, собственост на китайския бизнесмен д-р Хуй Чи Минг.

Тя беше замесена в сделка за заем на стойност 60 милиона долара, която щеше да бъде финансирана с пари и, колкото и да е странно, OneCoin.

Според Девлин-Браун, ако Буш свидетелства за ролята си, това би демонстрирало, че сделката не е измама, както твърди американското правителство.

Съдия Рамос попита Дейвид Гарвин – адвоката на Скот – следното:

Значи е имало реална среща с г-жа Игнатова, г-н Буш и г-н Хуй?

Гарвин отговори утвърдително и каза, че на Буш са му били платени 300,000 долара, за да присъства на срещата.

Гарвин прочете на глас интервю на ФБР с Нийл Буш, който говори за срещата, която се състоя в Хонконг, в централата на Hoifu Energy. Инвеститорът е щял да печели от сделката с нефтеното находище. Съгласно доклада на ФБР:

Буш припомни, че ръководителят на Hoifu Energy д-р Хуй Чи Минг получи куп криптовалути за сделка с петрол в Мадагаскар. Буш имаше остатъчен интерес към криптовалутата от сделката с петрола. Буш се срещна с жената от криптовалутната компания Ружа Игнатова в Хонконг с д-р Хуй.

Адвокатът цитира досиетата на ФБР, като подчерта, че Хуй е казал на сина на бившия президент, че има право на 10% от сделката, ако господин Минг може да продаде криптовалутата. Въпреки това сделката се провали.

Дейвид Гергер, адвокатът на Нийл Буш, призна, че инвеститорът е присъствал на срещата с Игнатова, но той не е член на управителния съвет на Hoifu Energy и няма нищо общо със Скот.

Адвокатът на Буш обясни:

Той не избра този вариант и не инвестира. След като присъства на една среща, мисля, че зададе още няколко въпроса и това беше всичко.

В крайна сметка съдията се съгласи, че показанията на Буш не са от значение за защитата на Скот и отхвърли да разгледа това в дълбочина.

Cryptodnes. BG

Предишна Статия

Братът на Ружа Игнатова се призна за виновен за участието си в OneCoin

Следваща Статия

Сделка на века или куриоз? Как Съветският съюз обмени 17 подводници срещу концентрат на „Пепси“

Последно от СВЯТ

Don`t copy text!