Сирийски кюрдски източник съобщава, че Саудитска Арабия, заедно със САЩ и прокюрдските Сирийски демократични сили, започва работа по строежа на рафинерии в сирийските градове Хасаке и Дейрезор

 За целта още преди седмица са пристигнали саудитски инженери от АРАМКО и египетски експерти в американската военна база, която е в непосредствена близост до най-голямото сирийски нефтено находище, а именно Омар.

Паралелно с това е била доставена и необходимата нефтодобивна и нефтопреработвателна техника. Тя е дошла от Северен Ирак. Приблизително една седмица по-рано е бил дислоциран и малък саудитски военен контингент, който ще пази своите сънародници и египетските специалисти.

Експерти считат, че този акт е исторически, тъй като за пръв път на сирийска територия се разполагат саудитски военнослужещи.

The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница