Ситуацията в Китай: Блокада вече за над 100 млн. души, за един ден борсите в Китай отчетоха 420 млрд. долара загуби

Късно снощи Пекин взе решение да се работи от къщи за всички, чието естество на професията им го позволява, за да не се излиза навън.
Решението важи и за столицата.

С друго решение тотална карантина и пълна изолация беше наложена на цялата провинция Хубей. Така под карантина и блокада са вече над 100 млн. души.

Финансовите пазари също са обхванати от задух и треска. Двете основни китайски борси – в Шанхай и Шънджън се днес, в първия ден на търговията след затварянето им на 23 януари.

Shanghai Composite Index падна с 8,73 процента, а Shenzhen Composite – с 9,13 на сто заради кораначумата.

Интервенцията на Китайската народна банка чрез вливане на ликвидност в банковата и финансова система с репосделки на стойност почти 180 млрд. долара предотврати още по-голям спад.

Но въпреки това спадът затри 420 милиарда долара.
Фармацевтичната индустрия и тези, обслужващи медицината, не бяха засегнати от галопирането на индексите надолу. Иначе се разпродават акции от почти всички индустрии и на максимално допустимия за търгуване лимит до 10%.
Анализът на Bloomberg сочи, че над 2600 компании са се обезценили с една десета.

Юанът продължи да отслабва спрямо долара. Това поставя под риск първите договорки от търговското споразумение на САЩ и Китай и преговорите по др. части от него.

Григор Лилов

Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса

Новата Чума – Коронавируса | Официално вече и в Европа. Сценарият – 60 млн. мъртви! Първи биологичен „Чернобил“? Коя е лабораторията изпуснала „Коронавируса“? Господ да ни е на помощ! (ВИДЕО)

Короначумата – Как да се предпазим (ОБНОВЕНА)

 

Последни от СВЯТ