Скандално! На вниманието на ДАНС, прокуратурата и МВнР за привикване на украинския посланик! Украйна добави българската журналистка Диляна Гайтанджиева в «списък за ликвидиране» (ОБНОВЕНА)

 

Бел. ред: Бих искал да чуя мнението на Христо Грозев за „Миротворец“… Какво мислиш, Христо?

Скандално!

На вниманието на ДАНС, прокуратурата и МВнР за привикване на украинския посланик! Украйна добави българската журналистка Диляна Гайтанджиева в «списък за ликвидиране»

 

Украйна: държавата със съществуващ официален сайт за набелязани убийства!

Украйна добави българската журналистка Диляна Гайтанджиева в «списък за ликвидиране»

Част от хората в този списък бяха убити, като на снимките им в сайта пише „Ликвидиран“

Като адрес на сайта са посочени Лангли, Вирджиния (в Лангли се намира и централата на ЦРУ)…

Украинската СБУ добави журналиста Диляна Гайтанджиева в списъка с цели за ликвидиране на „Миротворец“

 

 

СБУ са добавили журналиста Диляна Гайтанджиева в списъка с цели за ликвидиране на сайта „Миротворец“.

Според съобщението името на журналистката с нейни снимки и данни за година, място на раждане, профили в социалните мрежи и медийни публикации, както и личният й блог са добавени в базата данни от СБУ на 15 април тази година.

Част от хората в този списък бяха убити, като на снимките им в сайта на „Миротворец“ пише „Ликвидиран“.

През август миналата година един от журналистите в списъка Дария Дугина беше убита при бомбен атентат край Москва в автомобила си. За извършител Русия обвини агент на украинските служби.

Военният кореспондент Владлен Татарски, чието име също е в списъка „Миротверец“, беше убит при взрив в кафене в Санкт Петербург. Момичето, доставило бомбата, разказа, че е изпълнявала задача от Украйна, като й било обещано, ако я изпълни успешно, да бъде взета на работа в украинска медия. След смъртта на Татарски на сайта на „Миротворец“ се появи надпис към снимката му „Ликвидиран“.

Списъкът обхваща стотици журналисти, политици, общественици от целия свят. Сред тях са унгарският премиер Виктор Орбан, хърватският президент Зоран Миланович, генералният секретар на „Амнести Интернешънъл“ Агнес Каламард, американският журналист от NBC News Киър Симънс, основателят на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс и стотици други.

Сред българите в черния списък с врагове на Украйна са и проф. Иво Христов, и доц. Валентин Вацев

„Миротворец“ е украински сайт с база данни с вход за достъп на служители от украинските служби, както и чуждестранни служби, в който се събира информация за лица, които Украйна счита за врагове на страната. Списъкът стана известен като черен списък за убиване, тъй като хора от списъка бяха убити, като след убийствата им на сайта на „Миротверец“ се поставя надпис „Ликвидиран“.

Като адрес на сайта са посочени Лангли, Вирджиния (в Лангли се намира и централата на ЦРУ) и Варшава, Полша

Източник: Обективно

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

Захарова: В списъка с цели за ликвидиране на „Миротворец“ има дори деца, но САЩ не спират да ги подкрепят
„На територията на Украйна с организационната подкрепа на САЩ действа сайтът „Миротворец“, прекрасно название, но същинският ефект от него е съвсем противоположен. Това е списък от хора, страшно много хора, и журналисти, и обществени деятели, и ангажирани в хуманитарната сфера, в това число има дори и деца. Всички тези хора са обявени от украинските националисти за подлежащи на унищожение.“ Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за Мартин Карбовски.
„Независимо от нашите многобройни, дългогодишни обръщения, включително и към американците, да преустановят подкрепата си за този сайт и да спрат да го поддържат, независимо от апелите ни към международната общност, на международни формати, този сайт и досега продължава работи“, каза Захарова.
Тя подчерта, че „когато убиват хората в този списък, до името слагат една отметка, че човекът е ликвидиран“.
Сайтът „Миротворец“ крие кой е собственикът и къде се хоства, показва проверка в WHOIS – световната база данни за домейни. В горния десен ъгъл на сайта обаче пише „Лангли-Вирджиния“ и „Варшава-Полша“. В Лангли се намира централата на ЦРУ. Вероятната цел на указването на тази локация е психологическа атака: да всее страх в хората, включени в базата данни за ликвидиране, за да спрат да говорят, а журналистите – да замълчат.
 

ДОПЪЛНЕНИЕ

Русия предотврати опит на украинските специални служби да убият журналистите Маргарита Симонян и Ксения Собчак

ФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи са предотвратили подготовката на покушение от страна на украинските специални служби срещу Маргарита Симонян, ръководител на медийната група „Россия Сегодня“ и RT и блогърката Ксения Собчак, съобщиха от ФСБ.
„Федералната служба за сигурност на Руската федерация, съвместно със Следствения комитет и Министерството на вътрешните работи на Русия, предотврати подготовката от страна на украинските специални служби на покушение срещу Маргарита Симонян, главен редактор на телевизионния канал RT и международната информационна агенция „Россия Сегодня“. Според наличната информация се е подготвяло и убийството на Ксения Собчак“, заявиха от министерството.
По данни на специалната служба предишния ден в Москва и Рязанска област са задържани членове на неонацистката групировка „Параграф-88“, които са провели разузнаване „на адресите на работа и пребиваване“ на Симонян и Собчак.
„В хода на следствените действия те потвърдиха подготовката на покушения по указание на СБУ срещу възнаграждение от 1,5 млн. рубли за всяко убийство“, допълват от ФСБ.
В момента се провеждат необходимите оперативно-издирвателни и следствени действия.
„От задържаните бяха иззети автомат „Калашников“, 90 патрона, ножове, медни палки, гумени палки, белезници, шеврони и знамена с нацистки символи, нацистка литература, както и комуникационно оборудване и компютри с информация, потвърждаваща престъпните им намерения“, заявиха от специалната служба. Разследващият комитет планира да образува производство срещу нападателите „за екстремистка и терористична подготовка“.
Опитът за покушение беше коментиран и от самата Симонян:
„ФСБ съвместно с МВР и МК задържаха група, която е подготвяла моето убийство по поръчка на Украйна. Следеше ме, знаеше всичките ми адреси. Работете, братя!“- написа ръководителят на информационната агенция „Россия сегодня“ в Telegram.

Опити за убийство на руски журналисти

Това не е първият опит на украинските служби за сигурност да убият известни руски журналисти. През пролетта на миналата година ФСБ съобщи за задържането на шестима членове на неонацистката терористична организация „Националсоциализъм/Бяла сила „- руски граждани, които са планирали да убият журналиста от Владимир Соловьов по указание на Украинската служба за сигурност.

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

Значи Г7, ООН и ЕК молили Украйна да предприеме действия срещу сайта Миротворец, но нямало резултат. И най-големите световни организации и служби не могат да открият кой е собственикът на сайта или поне да бъде свален??? Сериозно???
„Миротворец“ е създаден през 2014 г. по инициатива на тогавашния нещатен сътрудник на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко. По-късно той става заместник-министър и остава на този пост до 2021 година.
До май 2016 година „Миротворец“ посочва като свои партньори украинското МВР, Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и други официални силови структури на Киев. Включването в списъка на множество журналисти от AFP, Reuters, BBC, Al Jazeera среща остра международна реакция и сайтът е спрян. Скоро след това обаче „Миротворец“ възобновява работата си, но вече, без да сочи като свои партньори МВР или СБУ.
Проверка в световната база данни за домейни WHOIS показва, че сайтът не разкрива кой е собственикът му и къде се хоства. Като адреси за контакт на страницата са посочени Ленгли, Вирджиния, където се намира и централата на ЦРУ, и Варшава, Полша. Достъпът става чрез потребителско име, парола и код – но е за украински и за чуждестранни служби.
Печалната си известност сайтът придоби, след като редица включени в публикувания от него списък лица бяха убити, а до снимките им бе поставена „човка“ с надпис „ликвидиран“. Не липса и ужасяващ снимков материал, приложен като „доказателство“.
В сайта има няколкостотин хиляди човека за ликвидиране и очевадно получава сериозни финансови средства.
Ето и официална позиция на украинското посолство в София.
„Уебсайтът „Миротворец“ е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред. Информационното му попълване се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научноизследователски, творчески и журналистически цели…“
Очевадно Украйна не е притеснена от съществуването на подобен сайт, а дори напротив, опитва се да го представи за нещо, което не е, може би защото си мисли, че мнозинството от хората по света са идиоти. Тук вече не са много далеч от истината…
От цялата информация, която имаме до момента за „Миротворец“ може да се направи извода, че не само продължава да се поддържа и финансира от Украйна, но това се прави и със съдействието на чужди служби и световни организации, които уж са против него.
 

ДОПЪЛНЕНИЕ

327 деца са в списъка за ликвидиране на украинския сайт „Миротворец“

ДОПЪЛНЕНИЕ

Жълтопаветният планктон в целия му блясък 🇺🇦🏳️‍🌈 ППДБ+ харесва това

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

Жълтопаветният планктон в целия му блясък 🇺🇦 🏳️‍🌈 ППДБ+ харесва това

 

От Диляна Гайтанджиева 👇

Посолството на САЩ изтри от уебсайта си всички документи за 11 биолаборатории на територията на Украйна (ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО САЩ НЕ ИСКА ДА ВИДИТЕ) ОБНОВЕНА С ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО

Скандално: американска лаборатория започва биологични експерименти с български войничета във ВМА, без да носи отговорност за последствията върху човешкия организъм и при евентуална смърт (ВИДЕО) Документи разкриват биологични експерименти на САЩ в Украйна и Грузия

Край на споровете за произхода на COVID-19! Той е изкуствено създаден във военна лаборатория Галвъстоун на САЩ през 2015 г.

ПО ТЕМАТА

САЩ прехвърлят биолабораториите си от Украйна в България 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Това трябва да е новината на годината! Къде по дяволите са медиите? (ВИДЕО: CDC ПРИЗНА, ЧЕ СА СЪЗДАЛИ БИООРЪЖИЕТО СОVID-19)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на