След дълго мълчание по въпроса за „дългата ваксина“ научното списание „Сайънс“ свързва автоимунни заболявания с ваксината за СОVID

След години на организиране и застъпничество от страна на хора, страдащи от автоимунни увреждания, причинени от ваксината за СОVID-19, едно от водещите научни списания в света съобщава за съществуването на „дълга ваксина“

Основните публикации и регулаторните агенции се огънаха пред обществения натиск и признаха, че ваксината за СОVID-19 може да причини увреждания като миокардит и перикардит, но доскоро не публикуваха нищо или почти нищо за значителния брой хора, страдащи от автоимунно заболяване след ваксинация.

Във вторник обаче в списание „Сайънс“ беше публикувана статия, която потвърждава, че ваксините за СОVID-19 са свързани с автоимунни нарушения, като сензорна невропатия и синдром на постурална ортостатична тахикардия (POTS).

„Ние крещяхме с цяло гърло, че тези неща се случват“, казва пред The Defender Агнешка Уилсън, основател на #CanWeTalkAboutIt. „И най-накрая, бавно, това се признава. “

Кампанията #CanWeTalkAboutIt е глобално усилие за прекъсване на мълчанието относно уврежданията от ваксината за СОVID-19.

Сузана Нюъл, бивш член на управителния съвет на групата за защита на пациенти, пострадали от ваксини, React19, заяви пред The Defender:

„Изключително съм благодарна, че лекарите и медицинските институции вече са готови да говорят за нежеланите реакции. Трябваше да се вслушат в пострадалите. Сред пострадалите има дори много пострадали медицински специалисти, които не могат да бъдат чути.“

Сп. „Сайънс“ съобщава, че освен анормално съсирване на кръвта и възпаление на сърцето, иРНК ваксините за СОVID-19 предизвикват „друго очевидно усложнение“:

„Този изтощителен набор от симптоми, който наподобява „дългия СОVID“, е по-неуловим, връзката му с ваксинацията е неясна, а диагностичните му характеристики са зле дефинирани.
Но през последните месеци това, което някои наричат „дълга ваксина“, получи по-широко признание сред лекарите и учените и някои от тях вече работят за по-добро разбиране и лечение на симптомите й.“

Според Science случаите на дълга ваксина „изглеждат много редки“. Те включват широк спектър от симптоми, като например постоянно главоболие, силна умора и необичаен сърдечен ритъм и кръвно налягане.

Симптомите могат да започнат да се проявяват в рамките на часове или седмици след ваксинацията и са трудни за изследване, твърдят авторите на статията.

Сайънс съобщи, че все повече изследователи поставят диагнози, включващи сензорна невропатия, която причинява усещане за изтръпване или токов удар, пареща болка и проблеми с кръвообращението, както и синдром на постурална ортостатична тахикардия – състояние, което влияе на кръвообращението и може да доведе до симптоми като световъртеж, припадък и ускорен сърдечен ритъм, които се появяват при ставане от легнало положение.

Симптомите след ваксинация могат да имат характеристики на едно или и на двете състояния. Според статията хората с дълъг СОVID могат да страдат от подобни симптоми.

Сензорната невропатията и синдрома на постурална ортостатична тахикардия се свързват и с други ваксини, като Gardasil, ваксината за човешки папиломен вирус на Merck.

В коментар за статията Игор Чудов пише в Substack, че авторите признават страданието, но също така го омаловажават, като погрешно твърдят, че то е рядкост. „Непрекъснато се говори за това колко „редки“ са уврежданията от ваксини.“

Бриан Дресен, основател на React19, заяви, че въпреки факта, че статията поставя под въпрос някои от основните си твърдения, тя я смята за важна стъпка към по-широкото признаване на тези състояния.

Дресен казва пред The Defender:

„Списание „Сайънс“ говори на аудитория, на която останалите от нас, които са набутани в девета глуха, не могат да говорят, защото те дори не знаят, че съществуваме. Всички ние сме цензурирани до безкрайност. Как ще достигнем до тези хора?
В издания като списание „Сайънс“ – което е малко иронично – те непрекъснато се натрапват с идеята, че ваксините са прекрасни и няма как да се случи нещо лошо…
Така че, ако някога имаме възможност да поставим малко съдържание пред очите им, за да поставят под въпрос дори само малко това, което се случва около тях, тогава ще можем да ги върнем обратно към истината.“

СВЪРЗАНИТЕ С ВАКСИНИТЕ АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НЕ СЕ СЪОБЩАВАТ ДОСТАТЪЧНО

През 2021 г. учени от Националните институти по здравеопазване (NIH) се опитват да изследват и лекуват пациенти със симптоми на дълга ваксина. Те публикуват предварителен доклад за работата си, но проучването е внезапно спряно без обяснение, а агенцията спира опитите да разкрие подробности за това, което е знаела още в началото.

Сайънс също така цитира предишни и предстоящи изследвания на Суджана Реди, които идентифицират синдрома на постурална ортостатична тахикардия след ваксина, както и проучване, публикувано в Nature Cardiovascular Research от изследователи от Cedars Sinai Medical Center миналата година, което свързва СОVID-19 и ваксината със синдрома на постурална ортостатична тахикардия;

Други рецензирани изследвания съобщават за подобни връзки и разкриват широк спектър от ефекти върху имунната система и неврологични ефекти от ваксината за СОVID-19.

Много хора с автоимунни разстройства, причинени от ваксината за СОVID-19, също са споделили историите си с The Defender. Някои от тях съобщават за трудности при подаването на информация за здравословното им състояние в Системата за докладване на нежелани събития, свързани с ваксините (VAERS).

Между 14 декември 2020 г. и 23 юни 2023 г. във VAERS са подадени общо 1 569 668 съобщения за нежелани събития след поставени ваксини за СОVID-19.

(бел.ред; ДОКАЗАНО Е И ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТО, ЧЕ СЕ ДОКЛАДВАТ ПО-МАЛКО ОТ 1%❗А КОЛКО НЕ СЕ ДОКЛАДВАТ❓УМНОЖАВАЙТЕ ЦИФРИТЕ х 1000❗…)

Последните налични данни от VAERS показват 770 съобщения за синдром на постурална ортостатична тахикардия, като 578 случая се дължат на ваксината на Pfizer, 160 съобщения се дължат на ваксината на Moderna и 31 съобщения на ваксината на Johnson & Johnson.

„Недостатъчното докладване е известен и сериозен недостатък на системата VAERS“, твърди експертът по VAERS Джесика Роуз.

Роуз пише:

„За съжаление никога не можем да разберем колко хора страдат от нежелани събития. Докладите могат да изчезнат, да останат във временния идентификатор на VAERS или изобщо да не бъдат подадени.“

УЧЕНИТЕ СЕ КОЛЕБАЯТ ДАЛИ ДА ГОВОРЯТ

„Виждате един или двама пациенти и се чудите дали това е съвпадение“, казва пред сп. „Сайънс“ Ан Луиз Оукландър, доктор по медицина, невролог и изследовател в Харвардското медицинско училище. „Но когато видите 10, 20“, продължава тя, „където има дим, има и огън.“

Освен Оукландър, водещ изследовател на невропатията на малките влакна, д-р Харлан Крумхолц, кардиолог от Йейл, д-р Суджана Реди, лекар ординатор по вътрешни болести в East Alabama Health, д-р Тае Чунг, невромускулен физиотерапевт, който ръководи клиника за симптома на постурална ортостатична тахикардия в университета „Джонс Хопкинс“, д-р Матю Шелке, невролог от Колумбийския университет, д-р Лорънс Пурпура, специалист по инфекциозни болести от Колумбийския университет, и д-р Уилям Мърфи, имунолог от Калифорнийския университет в Дейвис, коментираха текущите си изследвания на автоимунните заболявания, свързани с ваксинацията за СОVID-19.

В статията се съобщава също, че „регулаторните органи в САЩ и Европа твърдят, че не са открили връзка между ваксините за СОVID-19 и невропатията на малките влакна или синдрома на постурална ортостатична тахикардия“.

Но дори д-р Питър Маркс, директор на Центъра за оценка и изследване на биологичните продукти към Агенцията по храните и лекарствата на САЩ, който отрича и омаловажава съществуването на автоимунни странични ефекти от ваксините, признава пред сп. „Сайънс“:

„Ако доставчикът на медицински услуги има пред себе си човек, може да иска да приеме сериозно концепцията за страничен ефект от ваксината.“

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах „признава, че симптомите, подобни на тези на дълъг СОVID след ваксинация, са реално явление“, съобщава също Сайънс.

Маркс заявява пред сп. „Сайънс“, че се притеснява, че „сензационното заглавие“ за страничните ефекти от ваксините може да „подведе“ обществеността. Няколко други изследователи, цитирани в статията, също изразяват загриженост, че техните изследвания могат да „подкопаят доверието във ваксините за СОVID-19“.

Дресен казва, че изследователите се колебаят да говорят открито, защото това крие голям риск.

„Няма нито един човек, който да не бъде наказан, независимо дали е нов в това, или се занимава с това от десетилетия, когато прекрачи границата и проговори“, казва Дресен.

Тя добави:

„Няма нито един човек, който да бъде обявен за герой, да потекат пари и изследванията му да се осъществят. Винаги има последици. И тези изследователи са знаели това, нали? Ето защо те излязоха заедно напред и с голяма сила.“

СИЛАТА НА ЗАСТЪПНИЧЕСТВОТО ЗА ПАЦИЕНТИТЕ

Дресен също така заяви пред The Defender, че лекарите и изследователите най-накрая започват да говорят заради работата, която вършат пациентите, пострадали от ваксини.

„Интересното при тези изследователи обаче е, че и те трябваше да бъдат депрограмирани“, каза тя. „И това се случи благодарение на пациентите, които попаднаха в кабинетите им“, казва тя.

„По-голямата част от застъпничеството, което накара тези изследователи да бъдат готови да говорят, се случи на място, с техните собствени пациенти. Така че, знаете ли, това е силата, която имат пациентите.“

Нюъл, която страда от автоимунно заболяване, свързано с ваксината за СОVID-19, казва:

„Най-добрите съвети и подкрепа, които съм получавала за реакциите си, са идвали директно от други пострадали. Те са спасителен пояс за мен. Знаех, че трябва да поискам пункционна биопсия на кожата, само защото други пострадали хора ми бяха казали да го направя въз основа на моите симптоми.

Дори да знаеше какво да поиска, първият невролог искаше да изчака и да направи други изследвания, защото каза, че невропатията на малките влакна обикновено не се проявява по начина, по който се проявяваше при мен. Казах му, че се намираме в неизследвани води и се учим в движение, така че моля, пуснете теста.

Най-накрая, след месеци чакане, той ме изследва и се оказа, че имам полиневропатия на малките влакна.“

ИМУННА СВРЪХРЕАКЦИЯ КЪМ СПАЙК ПРОТЕИНА

В статията се изказва хипотезата, че симптомите на дългата ваксина може да са причинени от свръхреакция на имунната система към спайк протеина на SARS-CoV-2. Сайънс пише:

„Една от теориите е, че след ваксинация някои хора генерират нов кръг антитела, насочени срещу първия. Тези антитела биха могли да функционират донякъде като самия спайк: спайка се насочва към протеин на клетъчната повърхност, наречен рецептор на ангиотензин-конвертиращия ензим 2 (ACE2), което позволява на вируса да навлезе в клетките.“

Цитиран е и д-р Бернхард Шифер, кардиолог от Университета в Марбург:

„Непокорните антитела може да се свържат и с АСЕ2, който помага за регулиране на кръвното налягане и сърдечната честота… Ако тези антитела нарушат сигнализацията на ACE2, това може да доведе до ускорен сърдечен ритъм и колебания на кръвното налягане, които се наблюдават при синдрома на постурална ортостатична тахикардия.

Малките влакнести неврони също имат на повърхността си рецептор за АСЕ2, така че теоретично неправомерните антитела могат да допринесат за невропатията.“

Роуз заяви пред The Defender, че „молекулярната мимикрия“ е възможно действие за автоимунитета, предизвикан от спайк протеина. Молекулярната мимикрия се отнася до значително сходство между патогенните елементи, съдържащи се във ваксината, и някои човешки протеини.

Според сп. „Нейчър“ това сходство може да доведе до кръстосана имунна реактивност, при която реакцията на имунната система към патогенните антигени може да навреди на сходните човешки протеини, което по същество води до автоимунно заболяване.

 

ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА „НЕНУЖНИЯ ГАСЛАЙТИНГ“

[бел. прев. – Гаслайтинг е психологическо манипулиране на някого, обикновено за продължителен период от време, заблуждавайки го, създавайки фалшив разказ и карайки го да поставя под въпрос своите преценки и реалността.]

Защитниците на пострадалите от ваксини казват, че е наложително да се проведат много повече изследвания на тези видове нежелани събития.

„Това е само едно от многото увреждания и многото странични ефекти, за които се пише в тази статия. Има още много работа, която трябва да се свърши в тази област, и още много внимание, което трябва да се обърне на много хора, които страдат днес“, каза Уилсън.

Нюъл каза, че когато пострадалите от ваксини получат достъп до ранно лечение, вероятността да се възстановят е по-голяма.

„Но това изисква признаване“, казва тя и добавя: „Както синдромът на Гилен-Баре е признат за реакция на ваксина, така трябва да се признае и невропатията на малките влакна и синдрома на постурална ортостатична тахикардия.“

Тя добави:

„Ако съществуваше медицинска и финансова мрежа за сигурност, както и процеси за точно изследване на пострадалите и адекватна подкрепа, щяхме да сме много по-напред от сега и нямаше да се налага толкова много хора да бъдат излишно прегазвани в лекарския кабинет с всички тези нови симптоми.

Бих искала тези от нас, които не са използвали медицинската система преди ваксините за СОVID и сега внезапно се появяват с изтощителни и страшни симптоми, да бъдат поне изследвани.

Имахме нужда от признание, въпреки че истините ни са неудобни. Това беше мъчително и самотно пътуване, което не бих пожелала на никого. Трябва да можем да говорим открито за реакциите, защото това, за което не се говори, води до срам и изолация. Изолацията може да доведе до самоубийство. Видяхме твърде много увредени, които отнеха живота си.

Чакахме с години, защото реакциите ни можеха да предизвикат колебание относно ваксината. Това забави напредъка. Ние сме част от науката. Медицинският свят трябва да проучи реакциите ни.“

Сайънс съобщи, че няколко спонсорирани от университетите изследователски проекта продължават. Проучването LISTEN на Йейл ще изследва както случаите с дълъг СОVID, така и с дълга ваксина.

React19 планира също така да разпределя малки безвъзмездни средства за проучване на имунологията, биомаркерите и други характеристики на заболяванията след ваксинация.

„Дори и скромната подкрепа е от значение“, казва Крумхолц пред Science, защото „от нас зависи да представим предварителни данни“, за да спечелим спонсори с дълбоки джобове.

„Спонсорите на ваксините за СОVID нямат проблем да вложат милиарди в тях без никакви предварителни данни – но помощта за жертвите им не е сред финансовите им приоритети“, коментира Чудов.

Той добави:

„По този начин изследователите, които помагат на пострадалите от ваксините, работят с десетки хиляди долари, докато акционерите на Pfizer се радват на многомилиардни печалби.“

Уилсън, която е и журналист и интервюира лекари и учени в предаването си „Шоуто на Ага Уилсън“, добавя:

„Това не е борба между противниците и привържениците на ваксините. Това е борба за здравето на хората.“

Тя заяви, че агенциите за обществено здравеопазване трябва да отговарят за създаването на по-добри системи за проследяване на уврежданията и да финансират научни изследвания, за да ги разберат, лекуват и да предотвратят повторното им възникване.

„Намираме се в много лоша ситуация, защото правителствата не поемат отговорност за това. Тези изследвания трябва да бъдат финансирани“, казва тя.

Автор: Д-р Бренда Балети, 06/07/2023
Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

 

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Не само СОVID, а всички ваксини никога не са били изследвани или тествани за канцерогенност и мутагенност, т.е. на способността им да променят ДНК и да предизвикват автоимунни заболявания
(връзката ваксини-аутизъм)

ВСИЧКИ РНК (иРНК-mRNA) «ваксини» са базирани и разработени (като биологично оръжие) с ДНК нанотехнология от щатското Министерство на отбраната и неговата научна дивизия DARPA/Пентагона.
Моdеrnа: “Инжектираме ви с „операционна система“, помните, НАЛИ !?
Микрочипове, нанотехнологии и имплантирани биосензори: новото нормално! Инжекциите бяха троянският кон за глобалното възприемане на “нанотехнологиите“… Фармафията, големите технологични компании и правителството на САЩ прокарват трансхуманизма под прикритието на „здравеопазване“… “СОVID-19“ беше , началото на Новия Трансхуманистичен Световен Ред!
Нано-мрежа вътре в тялото: Ето как функционира инсталацията на нано-технологията, която се инокулира чрез експерименталните инжекционни течности под измамни претексти и заплахи 👇

Нано-мрежа вътре в тялото: Ето как функционира инсталацията на нано-технологията, която се инокулира чрез експерименталните инжекционни течности под измамни претексти и заплахи

ОТНОСНО СПАЙК-ПРОТЕИНА

Имунната система на 💉 -те започва да атакува собствения им организъм и клетки, защото те са заразени с гени, които продуцират спайк-протеините на контролавируса

1-ва 💉 приспива имунната система;
2-ра 💉 контролавирусът по кръвен път до всички органи;
3-та 💉 събужда имунната система, която открива чуждите нашественици и напада собствените органи познато като автоимунно заболяване срещу някой орган, но в този случай се воюва срещу всички органи, получава се т.н. “Цитокинова буря“ и организма се предава 👇

Как работи спайк протеина

ПО ТЕМАТА

217 научни институции и лаборатории от целия свят потвърждават, че СОVID-19 наистина НЕ съществува (ДОКУМЕНТИ)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

⚠ 75% от докладваните случаи на “Синдром на внезапна детска смърт“ (СВДС) след ваксинация са настъпили в рамките на 7 дни след поставяне на ваксини❗Повече родители от всякога поставят под въпрос „рутинните“ ваксини за деца

⚠💉 💉💉🧬 НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ ⚠ Министерство на здравепогазването най-нагло лъже и започва да инжектира с научно доказано – убийствените експериментални инжекционни течности българчетата под 4 годишна възраст ❗

 

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година! (+ВИДЕА)

 

Научно потвърдено: експерименталните инжекционни течности убиват (НАУЧЕН ДОКЛАД + ВИДЕО – БГ СУБ)

 

 

Лансет е най-престижното академично медицинско научно списание в света. Това не е някакъв уебсайт. Публикувано в Лансет проучване върху аутопсиите на ваксинирани за СОVID установява, че смъртта на 74% от тях е причинена от ваксината👇

Публикувано в Лансет проучване върху аутопсиите на ваксинирани за СОVID установява, че смъртта на 74% от тях е причинена от ваксината

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от