Съвременната храна е оръжие за масово унищожение

Защо боледуват нашите кости и стави

Съвременното мляко и млечни продукти съдържат много фосфати, които са заплаха за здравето ни

Фосфатите са соли стабилизатори, които производителите на храни широко използват. Те имат много различни функции. В млякото ролята им е да удължат срока му на годност и да придадат на продуктите по-привлекателен вид. С тяхната помощ производителите осигуряват еднородна структура, плътност и сочност на продукта. Фосфатите широко се използват в рибната и месната консервна промишленост, заводското краве масло, маргарина, някои видове кашкавали.


Изследвания установиха, че фосфорът и фосфатите в днешната хранителна продукция се употребяват в големи количества, което нанася вреда на здравето ни. Постъпващото количество калций и фосфор в организма трябва да бъде еднакво. Допуска се употребата на 1,5 част фосфор и една част калций.

Когато купуваме хранителни продукти, трябва задължително да четем етикетите им и да изострим вниманието си, ако те съдържат:

  • Ортофосфорна киселина, обозначена като Е338;

  • Натриев фосфат – Е339;

  • Калиев фосфат – Е340;

  • Калциев фосфат – Е341;

  • Амониев фосфат – Е342;

  • Магнезиев фосфат – Е343.

Когато фосфорът и фосфатите са повече в организма, паращитовидните жлези синтезират усилено хормона калцитонин, който отмива от костите калция и пречи на усвояването му. Това предизвиква чупливост на костите, развива се остеопороза.

Според някои изследвания излишъкът от фосфати в организма повишава вероятността от инфаркти и други болести на сърдечно-съдовата система. Сериозна последица от излишъка фосфор е калцификацията, която поразява вътрешните съдове. Те се покриват с плътни плаки, образувани от неусвоения калций. Това състояние е характерно за болни с бъбречна недостатъчност.

Излишъкът от фосфати и фосфор в организма повишава нужните му от калций. При липсата на баланс между фосфора и калция при пациентите намалява плътността на костната тъкан и възниква риск от остеопороза.

Симптоми на излишък от фосфор в организма: повишена възбудимост, тремор, спазми, стомашно-чревни кръвотечения, повръщане, тахикардия и др.

Учените откриха, че мазнините, които се съдържат в месото, замърсяват организма и сгъстяват нашата кръв.

Прасетата, кравите и птиците имат температура на тялото – по-висока от човешката и тя е около 38,5-40 градуса. При тази температура тяхната мазнина има нормална текучест. Когато тази мазнина попадне в човешкия организъм, който има по-ниска температура, тя се слепва, сгъстява кръвта, образува плаки и тромби и предизвиква затлъстяване.

Фосфатите са навсякъде

Съдържат ги хлябът, безалкохолните напитки, готовите супи, сиропите, някои видове кашкавал, саламите, сладоледите, прясното и киселото мляко, сметаната.

Защо са опасни фосфатите?

Фосфатите, както натриевите соли и фосфорната и ортофосфорната киселина стимулират процесите на отмиване на калция от организма.

Т.е. те са основната причина за ставните и костните заболявания и остеопорозата.

Млякото е натъпкано и с хормони на растежа – най-често става дума за рекомбинантния бичи хормон на растежа (RGBH), който фермерите използват, за да увеличат млеконадоя. Този хормон е свързан с другия хормон, който е инсулиноподобен фактор на растежа 1 (ИФР-1). Доказано е, че този хормон предизвиква някои видове тумори.

Концентрацията на 1 (ИФР-1) е по-висока в млякото на крави, които получават рекомбинантния хормон. Много хора са наясно, че тези два хормона могат да създадат сериозни проблеми със здравето им.

Отделно трябва да споменем, че млечните произведения могат да предизвикат сърдечно-съдови заболявания, тъй като са пълни с наситени мазнини, които повишават нивото на „лошия“ холестерин.

Млякото съдържа 80% казеин, който може да бъде опасен за здравето. Възможно е да има връзка между него и диабет-1 и рак.

Установено е, че 75% от хората имат непоносимост към лактозата.

В Китай и Япония, където никой не пие мляко, не познават това заболяване.

Тъмнокожите жени в Африка също не употребяват краве мляко за разлика от американките. Африканките получават с други видове храна 350 мг калций на ден, американките – 1400 мг, от млякото и други храни и страдат от остеопороза, а африканките – не.

Не е тайна, че дори идеалното мляко е вредно за здравето на възрастния организъм

Нито един от видовете в естествени условия не се храни с мляко на друг вид животно.

Кравето мляко е предназначено за хранене на малки телета, но не е подходящо за хранене и развитие на деца…

Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

Млякото – смъртоносната отрова

“Лепило за месо” – Как ни тровят (ВИДЕО)

Риба за масово поражение: Цялата истина за норвежката сьомга (ВИДЕО)

Палмовото масло води до безплодие при мъжете

По-страшно от живака и цианида. Как ни тровят с палмово масло

Ученият, открил, че ГМО причиняват тумори у плъхове, защити репутацията си

ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни: Вижте какво точно разрешиха от ЕК

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Химик: Всички лекарства са за намаляване на населението (ВИДЕО)

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година! (+ВИДЕА)

 

CHEMTRAILS+HAARP+MONSANTO=ТОТАЛЕН БИО-КОНТРОЛ! БИОТЕРОРИЗЪМ! ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО! ИЗВЪРШВАН ОТ БИОТЕХНОЛОГИЧНАТА И ГЕННО ИНЖЕНЕРНАТА ВОЕННА ИНДУСТРИЯ НА САЩ ПОД ШАПКАТА НА НАТО !

Бил Гейтс срещу БОГ (ВИДЕО БГ-СУБ)

Затъмняването (The dimming) 2021 (ФИЛМ-БГ СУБ)

Военният документ на НАСА за намаляване на населението (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

Новите 10 заповеди

Излишните хора (ВИДЕО)

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Кой е шефът?

  Крал Чарлз III и Сър Евелин де Ротшилд   Познайте кой е шефът?     Папа

Фейсбук страница