Тим Дрейпър за банките, биткойн и престъпниците

В ново интервю с Fox Business, крипто инвеститора, рисковият капиталист и милиардер Тим Дрейпър казва, че инвеститорите излагат парите си на риск, като ги държат в банките.

Когато е помолен да даде времева рамка, за това кога се очаква хората да могат да използват криптовалути като Биткойн за закупуване на кафе, Дрейпър казва, че сме на около две години от това, всички да могат да правят малки покупки с BTC. И около пет години до това парите в брой да станат ненужни.

Тъй като Lightning Network – мрежата, която сега е добавена към Биткойн и го ускорява – започва да прониква в системата, ще стане много по-лесно за нас просто да използваме телефона си и да кажем: „Ето, бариста, направи това”. И аз направих предсказание, че след пет години ще се опитаме да влезем и да си купим кафе с фиатни пари, а баристата ще ни се смее, защото ще си кажат: „Нямате ли някакво крипто? Това е нелепо”.

Освен за престъпниците. Престъпниците все още ще искат да работят с пари в брой, защото всички, които се опитват да използват Биткойн за престъпление, биват хващани. Не по време на кражбата или контрабандата например, не когато престъпникът получи биткойна, но веднага щом започне да го харчи – тогава се стига до арести. Тези блокове са маркирани и всички ще бъдат хванати. Така че парите в брой ще бъдат използвани от престъпниците.

А банките – чувствам, че парите ми в банката са по-малко сигурни, отколкото да са в биткойн. Банката ми постоянно е под атаки от хакери. Досега никой не успява да хакне блокейна на Биткойн. И така вярвам, че моят BTC е по-сигурен от моите долари. И хората казват: “И така, кога ще продадете своя биткойн?” И аз казвам, “В какво?”. Това е като да вземеш злато и да го прехвърлиш в черупки. Защо да правя това? Защо да се върна във времето, когато знам, че бъдещето е Биткойн и други криптовалути? ”

Без да казва точна цифра върху него, Дрейпър казва, че има много биткойн. През юни 2014, той купи първата си партида от близо 30 000 токена за около $19 милиона от Службата на маршалите на САЩ, която организира публичен търг за разтоварване на биткойн, който е задържан от вече неработещия онлайн пазар Silk Road.

Говорейки пред Fox Business през септември 2014, Дрейпът прогнозира, че Биткойн ще достигне $ 10,000 „за три години“. До януари 2018, Биткойн достигна своя най-висок връх от около $20,000, преди да се потопи в настоящия мечи пазар. Биткойн вече се търгува на приблизително $4000, според данни, събрани от CoinMarketCap.

Cryptodnes. bg