Това интервю с Никола Тесла от 1899 г. разкрива изключителната му личност!

Интервю с Никола Тесла, и Призив към всички патриоти в Европа !


МНОГО ИНТЕРЕСНО ИНТЕРВЮ С НИКОЛА ТЕСЛА, ВЗЕТО ОТ ДЖОН СМИТ, В КОЕТО ТОЙ КАЗВА : ,, ВСИЧКО Е СВЕТЛИНА ! В ЕДИН ОТ ЛЪЧИТЕ Е СЪДБАТА НА НАЦИИТЕ, И ВСЯКА НАЦИЯ ИМА СВОЙ ЛЪЧ В ТОЗИ ВЕЛИК ИЗТОЧНИК НА СВЕТЛИНА, КОЙТО НИЕ ВИЖДАМЕ КАТО СЛЪНЦЕТО….. И ПОМНЕТЕ – НИТО ЕДИН ЧОВЕК, КОЙТО Е СЪЩЕСТВУВАЛ, НЕ Е УМРЯЛ „!


ЖУРНАЛИСТ (Ж) : Г-н Тесла, вие си спечелихте славата на човек, който е замесен в космическите процеси. Кой сте вие всъщност, г-н Тесла ?

Никола Тесла: (НТ) Много точен въпрос, г-н Смит, и аз ще се опитам да ви дам точния отговор.

Ж.: Някои казват, че сте от Хърватско, от район, който се нарича Лика, където заедно с хората се извисяват дървета, скали и звездни небеса. :Казват, че вашето родно село носи името на планинско цвете, и че къщата, в която сте родени, се намира близо до гора и църква.

НТ: Наистина е вярно. Аз се гордея със сръбския си произход, и хърватската си родина.

Ж: Футуристите казват, че 20-ти и 21-ви век бяха родени в главата на Никола Тесла. Те празнуват въртящото се магнитно поле, и пеят химни за индуктивния двигател. Техният Създател е наричан ,, Ловец , който хвана светлината в мрежата си от дълбините на Земята, и воинът, който плени огъня от Небесата „. Бащата на променливия ток ще спомогне Физиката и Химията да доминират в половината свят. Индустрията (Промишлеността) ще го обяви за техен върховен Светец, пазител на най – големите им благодетели. В лабораторията на Никола Тесла за пръв път е разбит атом (???) ! Там е създадено оръжие, което предизвиква земетресения (???) . Там бяха открити черните космически лъчи. Пет раси ще отправят молитви към него в Храма на Бъдещето, защото научиха от него великата тайна, че елементите на Емпедокъл могат да бъдат създавани / черпени, чрез (използвайки) жизнените (животворящите) сили, директно от Етера !

НТ: Да, това са моите най – важни открития. Но аз съм победен човек. Аз не можах да постигна най – великото нещо, което бих могъл.

Ж: И кое е това, г-н Тесла?

НТ: Аз исках да осветя цялата Земя. Има достатъчно електричество, което да създаде второ Слънце. Светлината би се появила около Екватора, като пръстен около Сатурн. Човечеството не е готово за Великото и Полезното. В Колорадо Спрингс аз напоих земята с електричество, ние можем да черпим от другите енергии, такива като позитивната умствена енергия. Те съществуват в музиката на Бах и Моцарт, и в стиховете на великите поети. Във вътрешността на Земята има енергии на Радост, Покой и Любов. Техните Проявления са цветето, което расте от Земята, храната, която получаваме от нея. Отне ми години, да търся начини, как тази енергия може да влияе на хората, как да нахраним гладните на Земята .
Красотата и ароматът на розите могат да бъдат използвани като лекарство, а слънчевите лъчи като храна. Животът има безкрайно количество проявления и форми, и дългът на учените е да ги откриват във всяка форма и материя.
Три неща са изключително важни за мен. И всичко, което правя, е да ги търся. Знам, че няма да ги намеря, но няма да спра да ги търся.

Ж: Какви са тези неща?

НТ: Едното е ,, храната „. С каква звездна или земна ,, храна “ да нахраним гладните на Земята? С какво ,, вино “ да задоволим жаждата им, за да се възрадват в сърцата си, и да разберат, че са Богове ?

Другото е да унищожим силата на Злото и страданията, в които животът на хората протича. Те понякога се появяват като епидемия в дълбините на Пространството. През този век заразата се разпространи от Земята в Универсума.
Третото е, съществува ли изобилие от Светлина във Вселената? Аз открих звезда, която по всички астрономични и математически закони може да изчезне… Звездата е в тази Галактика. Светлината и е с такава плътност, че би могла да се помести в сфера, по – малка от ябълка, и същевременно по – тежка от нашата Слънчева система.
Религиите и философиите учат, че Човек може да стане Христос, Буда или Заратустра. Това, което се опитвам да докажа, е по-странно, и почти недостижимо. И това е какво трябва да бъде направено във Вселената, така, че всяко същество да се ражда като Христос, Буда, или Заратустра.
Знам, че гравитацията се противопоставя на всичко, което вие бихте искали да лети, но моето намерение не е да правя летящи устройства (самолети или ракети), а да уча индивидите как да си възвърнат ,, съзнанието “ за своите собствени криле….
И още, аз се опитвам да събудя енергията, която се съдържа във въздуха (пространството). Там е основният източник на енергия. ТОВА, КОЕТО СЕ СМЯТА ЗА ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО, Е ПРОЯВЛЕНИЕ НА ОЩЕ НЕСЪБУДЕНАТА МАТЕРИЯ !Няма празно Пространство на тази Планета, нито във Вселената! ….В ЧЕРНИТЕ ДУПКИ, ЗА КОИТО ГОВОРЯТ АСТРОНОМИТЕ, СЕ НАМИРАТ НАЙ – МОЩНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ И ЖИВОТ!

Ж: На прозореца на вашата стая в хотел ,, Уолдорф Астория “ , на 33-я етаж, всяка сутрин идват птици (най – вероятно са били гълъби – Б. на Пр.)..

НТ: Човек трябва да бъде сантиментален по отношение на птиците. Заради крилата им. Хората са ги притежавали някога, истински и видими. (Аз го приемам като метафора. Б. на Пр).

Ж: Вие никога не сте преставали да ,, летите „, още от онези далечни дни в Смилян.

НТ: Аз исках тогава да полетя от покрива, и паднах. Пресмятанията на децата могат да бъдат грешни.

Ж: Били ли сте женен някога? Не е известно да сте имали любовни влечения към жена. На снимките от вашата младост се вижда, че сте бил привлекателен мъж..

НТ: Да, аз не съм имал такива. Моят подход е или огромно влечение, или никакво. Средата служи само за подмладяване на човечеството. Жената, за определен тип хора, служи за да подхранва и усилва жизнеността и духа им. Но да бъдеш самотник допринася за същото при друг тип хора. Аз избрах втория път.

Ж; Вашите почитатели се оплакват, че вие критикувате (атакувате) относителността. Ваше твърдение е , че в материята няма енергия. Всичко е пропито с енергия, къде е тя ! (???)

НТ: Първо е била енергията, а след това материята. (???) А какво ще кажете за раждането на Вселената? Материята е била създадена от първичната и от вечна енергия, която ние познаваме като Светлина. Първо е блестяла, а след това са се появили първите звезди, планетите, хората, и всичко останало на Земята и във Вселената. Материята е проява на безбройните форми на Светлината, защото Енергията е по – стара от нея.
Съществуват четири закона на Съзиданието. Първият засяга този загадъчен, тъмен район от Пространството, който нашия ум не може да възприеме и разбере, или математиците да измерят.
В този район се побира цялата Вселена (И сега физиците твърдят, че тъмната материя заема над 95 % от Вселената. Б. на Пр.).
Вторият закон засяга разпространението на Тъмнината, която е истинската същност на Светлината.
Четвъртият закон е : няма начало, нито край ! Трите предишни закона са постоянно в действие, и Съзиданието е Вечно !

Ж: Във вашата враждебност към теорията на относителността, вие отивате толкова далеч, че държите лекции срещу нейния създател, на партитата по повод рождените ви дни.

НТ: Помнете, не е изкривено пространство, а човешкият мозък, който не може да вникне в Безкрайността и Вечността, и да ги възприеме! Ако Относителността беше ясно (перфектно) разбрана от създателя си, той щеше да постигне Безсмъртие, дори в момента, физически, ако би поискал.(???)
Аз съм част от Светлината, и там е музиката. Светлината запълва всичките ми шест сетива – аз виждам, чувам, чувствам, усещам ( мирис ), докосвам и мисля. Мислейки за нея, означава шесто чувство. Светлинните частици са написано послание. Или светкавицата може да бъде цяла соната. А хиляди светкавици – концерт. За този концерт аз създадох Светкавица, която може да бъде чута чак на ледените върхове на Хималаите. (???) .
Относно Питагор и математиците, един учен не може, и не бива да ги разграничава. Числата и уравненията са тези, които бележат музиката на Сферите. (???) Ако Айнщайн беше чул тази музика, той нямаше да създава Теории на относителността.. Тези звуци са послания към Съзнанието, че Животът има значение, че Вселената съществува в перфектна хармония, и че нейната прелест е причина и ефект на Съзиданието. Тази музика е от вечен цикъл на Звездните Небеса. Най – малката звезда завърши композиция, като част от звездната симфония.
Човешкият сърдечен ритъм е част от Земната симфония.
Нютон осъзна, че тайната е в геометричната подредба и движение на звездните тела. Той отчете, че във Вселената съществува Върховен закон на Хармонията. Изкривеното пространство е хаос, хаосът не е музика. (Тук не съм съгласен, т. е., не може да го е казал. Сигурно е грешка в транскрипцията, или по – късно фалшифициране.. Б. на пр.)
Айнщайн е Вестителят на времената на Шумните звуци и Яростта.

Ж: Г-н Тесла, вие чувате ли тази музика?

НТ: Аз я чувам постоянно. Моето духовно ухо е голямо като небето, което виждаме над нас! Моето природно ухо аз усилих с радар.(???). Съгласно Теорията на относителността, две паралелни линии ще се срещнат накрая, някъде в Безкрайността. И с това ,, изкривяването “ на Айнщайн ще се изправи. Веднъж създаден, звукът не замлъква. За някого може да изчезне, но продължава да съществува в тишината, която е най – голямата сила на човека.
Не, аз нямам нищо против г-н Айнщайн. Той е добър човек, и създаде много добри неща, които ще станат част от музиката. АЗ ЩЕ МУ ПИША, И ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА МУ ОБЯСНЯ, ЧЕ ЕТЕРЪТ СЪЩЕСТВУВА, И ЧЕ НЕГОВИТЕ ЧАСТИЦИ СА ТОВА, КОЕТО ПОДДЪРЖА ХАРМОНИЯТА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА, И ЖИВОТЪТ ВЪВ ВЕЧНОСТТА !

Ж: Кажете ми, моля, какви са условията за адаптиране на Ангел на Земята?

НТ : Аз имам десет от тях. Записвайте всичко точно.

Ж: Аз ще документирам думите ви, скъпи г-н Тесла.

НТ: Първото изискване е високо осъзнаване на неговата мисия, и работата, която трябва да се свърши. Дъбът обаче, че е дъбово дърво, а храстите до него, че са храсти. Когато бях на 12, аз бях сигурен, че ще отида до Ниагарския водопад. Относно повечето от моите открития, аз бях сигурен още в детството ми, че ще ги постигна, макар и не съвсем, категорично. Второто условие да се адаптира, е решителността. Всичко което аз можах, го направих.

Ж: Какво е третото условие за адаптацията, г-н Тесла?

НТ: Напътствие за всички жизнени и спиритуални енергии, които се използват. Това означава пречистване на много ефекти и нужди , които човек има. Аз, в този случай, не съм загубил нищо, а само съм спечелил. И се наслаждавах на всеки ден и всяка нощ! Запиши, че Н. Тесла е бил щастлив човек !
Четвъртото изискване е да се настрои физическото тяло.

Ж: Какво искате да кажете, г-н Тесла?

НТ: Първо, поддръжката на тялото. Човешкото тяло е перфектна машина ! Аз знам моите вътрешни електрически вериги, и какво е добро за тях. Храната, която повечето хора приемат,, е вредна за мен и дори опасна.
Понякога си представям, че всички готвачи по света са в конспирация срещу мен…..Пипнете ми ръката.

Ж: Беше студена.

НТ: Да, кръвообращението може да бъде контролирано, както и много процеси във и извън нас. Защо сте уплашен, млади човече?

Ж: Говори се, че Марк Твен (Туейн, но на БГ е прието Твен . Б. на пр.) е написал ,, Мистериозния странник „, онази великолепна книга за Сатаната, вдъхновен от вас.

НТ: Думата ,, Луцифер “ е по – чаровна. Г-н Твен обича да се шегува. Като дете, аз се излекувах веднъж, четейки книгите му. Когато се срещнахме тук, и му го споделих, той толкова се развълнува, че се разплака. Ние станахме приятели, и той често идваше в лабораторията ми. Веднъж той пожела да му покажа машина, която посредством вибрации предизвикваше чувство на блаженство.. (???) Това беше едно от изобретенията ми, за развлечение, които понякога обичах да правя. Предупредих г-н Твен да не остава дълго под влиянието на тези вибрации. Той не се вслуша, и стоя по – дълго. Всичко свърши, когато той се изстреля като ракета, държейки гащите си, стрелвайки се към известното място. Беше дяволски смешно, но аз успях да се сдържа и да остана сериозен.
Но за да се настрои тялото, освен храната, сънят е също изключително важен. След дълга и изтощителна работа, която е изисквала свръхчовешки усилия, аз се възстановявам изцяло само след един час сън. Аз придобих способността да контролирам съня, да заспивам и да се събуждам, когато поискам. Ако аз не разбирам нещо в момента, аз заспивам, и така намирам решението в съня си.
Петото условие за настройката на тялото е паметта. Може би при повечето хора, мозъкът е пазител на знанието за света, и на знанието, придобито през живота му. Моят мозък се ангажира в много по – важни неща, отколкото помненето. Подбира само това, което се изисква в определен момент.. Всичко е около нас. Трябва да бъде само използвано. Всичко, което ние някога сме виждали, чували, чели или учили, ни придружава под формата на светлинни частици. Към мен, тези частици са покорни и предани. Гьотевия ,, Фауст „, любимата ми книга, научих със сърцето си в Германия, и сега мога да рецитирам изцяло. Аз държах моите изобретения в главата си с години, и чак тогава ги реализирах.

Ж: Вие често споменавате силата на визуализацията.

НТ: Аз може би ще трябва да благодаря на способността за визуализацията за всичко, което съм изобретил. Събитията през моя живот, и моите изобретения, са като реални пред очите ми, видими като всеки случай или предмет. В младостта ми ме беше страх, защото не знаех какво е това, но после се научих да използвам тази сила, като изключителен талант и дарба. Аз я подхранвах, и ревниво пазех. Аз също използвах визуализацията, за да правя корекции на повечето от изобретенията ми, и така ги завършвах. Аз решавах на ум комплекс от математически уравнения. За тази си дарба аз ще получа титлата ,, Висш Лама “ в Тибет. (???).
Зрението ми и слухът ми са перфектни, и аз си позволявам да твърдя, че са много по – силни, отколкото при останалите хора. Аз чувам гръмотевицата от разстояние от 150 мили. (???), и аз виждам цветове в небето, които другите не могат да видят. Това разширяване на зрението и слуха аз имах още като дете. След това съзнателно ги усъвършенствах.

Ж: В младостта си сте боледували сериозно няколко пъти. Тези заболявания не са ли били условия за приспособяване ?

НТ: Да, те са често резултат от липса на изтощение или жизнена сила, но често са и начин за пречистване на ума и тялото от токсините,, които сме натрупали. Необходимо е човек да страда от време на време. Източникът на повечето заболявания е в духа. Следователно и духът може да излекува повечето болести. Като студент аз се разболях от холера, която върлуваше в района на Лика. Излекувах се, защото баща ми най – накрая ми позволи да уча технологии, което беше смисълът на живота ми.
Илюзиите за мен не бяха заболяване, а способността на ума да прониква отвъд трите измерение на нашия свят. Аз ги имах през целия си живот, и ги приемах както всички останали феномени около нас.
Веднъж, в детството ми, аз се разхождах край реката с чичо ми, и казах:: ,, От водата ще се покаже пъстърва, аз ще хвърля един камък, и ще я срежа „. И това наистина се случи! Уплашен и удивен, , чичо ми се разплака. …..
Бях в Париж, когато видях смъртта на майка си. По небето, изпълнено със светлина и музика, се носеха великолепни създания. Едно от тях имаше чертите на майка ми, и ме гледаше с безкрайна любов. Когато видението изчезна, аз знаех, че майка ми е починала.

Ж; Какво е седмата настройка, г-н Тесла ?

НТ: Това е познанието как да превърнем умствената и жизнената енергия в това, което поискаме, и да постигнем контрол над всички чувства. Индуистите наричат това Кундалини Йога. Това знание може да бъде научено, за което ще са нужни много години, или придобито по рождение. Повечето от тези познания аз съм придобил по рождение.
Те са в близка връзка със сексуалната енергия, която е сред най – разпространените във Вселената. Жената е най – големия крадец на тази енергия, както и на духовните сили. Винаги съм знаел това. От себе си аз създадох каквото исках – една мислеща и духовна машина.

Ж: А деветата настройка?

НТ: Да правим всичко така, че всеки ден, всеки момент да не забравяме кои сме, и защо сме на Земята. Има много паднали Ангели на Планетата.

Ж: А каква е десетата настройка?

НТ: Тя е най – важната! Напишете, че г-н Тесла си е играл и забавлявал през целия си живот, и се е наслаждавал.

Ж: Г-н Тесла, това отнася ли се до вашите изобретения и работата ви като цяло? Това игра ли е било?

НТ: Да, драги младежо. Аз толкова обичах да си играя с електричество. Аз винаги се ядосвам, когато чуя Гръцката история за Прометей, и за открадването на огъня. Ужасна история за Познанието, и за това как орелът е разкъсвал черния му дроб. Зевс не е ли имал достатъчно светкавици и гръмотевици, а е бил ядосан за един пламък? Тук има някакво неразбиране….Светкавиците са най – прекрасните играчки! Не забравяйте да запишете това в текста : Никола Тесла беше първият човек, открил светкавицата!

Ж: Г-н Тесла, вие постоянно говорите за Ангели, и тяхното приспособяване на Земята.

НТ: Така ли? Това е същото. Можете да напишете: ,, Той се осмели да поеме прерогативите на Индра, Зевс и Перун „. Представете си един от тези Богове, в черен вечерен костюм, с бомбе и бели памучни ръкавици, да приготвя светкавици, огньове и земетресения за Ню Йоркския елит!

Ж: Читателите обичат хумора в нашия вестник. Но вие ме обърквате, като казвате, че вашите изобретения и открития които са донесли огромни блага за хората, са резултат на една игра. Мнозина ще се намръщят, като чуят това.

НТ: Драги г-н Смит, проблемът е, че хората са прекалено сериозни. Ако не бяха такива, щяха да са много по-щастливи, и щяха да живеят по-дълго. Една китайска поговорка казва, че сериозността съкращава живота! ….Но за да не се сърдят читателите ви, нека се върнем на нещата, които те смятат за важни.

Ж: Те биха били щастливи да разберат философията ви.

НТ: Животът е ритъм, и трябва да бъде проумян. Чувствам ритъма, насочвам се към него и се потапям в него. Беше изпълнен с благодарност, и ми даде знанията, които имам. Всичко, което е живо, има дълбока и прекрасна връзка помежду си – човекът и звездите, амебите и Слънцето, сърцето и въртенето на неизброими светове. Тези връзки са неразрушими….Знанието идва от космоса; и нашата визия е най-съвършената му проява. Ние имаме две очи – земно и духовно. Препоръчително е да се обединят, да станат едно. Вселената е жива, във всички свои прояви, като мислещо животно. Камъкът е мислещо и чувстващо същество, също като растенията, животните или човека. Звезда, която блести, иска да бъде гледана, и ако ние не сме толкова самовглъбени, ще разберем нейния език и послание. Дишането, очите и ушите на човека трябва да се синхронизират с диханието, очите и ушите на Вселената.

Ж: Това, което казвате, ми звучи като Будистки текст, думи, или Таоист Паразулзуса.(???).

НТ: Това е така. Това означава, че съществува основно знание и истина, които човек винаги е притежавал. В моите чувства и опит, Вселената има само една субстанция и една върховна енергия, с безброй прояви на живот. Най – доброто е, че разкриването на едно тайно естество, разкрива и друго. Не могат да останат скрити, те са около нас, но ние сме слепи и глухи за тях. Ако ние бихме могли да се привържем емоционално към тях, те ще дойдат сами при нас. Има много ябълки, но един Нютон. Но той е попитал само за една от тях, тази, която е паднала пред него.

Ж: И един въпрос, който можеше да бъде зададен в началото на този разговор. Какво бе за вас електричеството, г-н Тесла?

НТ: Електричеството, това съм аз! Или ако искате да го кажа по друг начин – аз съм електричество в човешка форма. Вие също сте електричество, г-н Смит, но не го осъзнавате.

Ж: Това ли е, в такъв случай, вашата способност да пропускате през тялото си електрически заряди от един милион волта?

НТ: Представете си градинар, който е атакуван от треви. Това наистина би било откачено. Човешкото тяло и мозък са направени от голямо количество енергия. В мен самия преобладава електричеството. Енергията, която е различна във всеки, е това , което прави човека ,, Аз “ или ,, душа „. Мозъчните функции и смъртта се представят в светлина. Моите очи в детството ми бяха черни, сега сини, И с отминаване на времето, и с напрежението и деформацията, те стават почти бели. Бялото е цветът на Рая. През прозореца ми една сутрин влетя бяла гълъбица, която нахраних. Тя искаше да ми каже, че умира. От очите и искреше светлина. Никога преди не бях виждал в очите на което и да било създание толкова светлина.

Ж; Служителите в лабораторията ви говорят за проблясъци от светлина, пламъци и светкавици, които се появяват, когато сте ядосан, или сте пред риск.

НТ: Това са психически разтоварвания, или предупреждение за внимание. Знаете ли как открих въртящото се магнитно поле и индукционния двигател, които ме направиха знаменит, още когато бях на 26 г. ? Една лятна вечер в Будапеща с приятел наблюдавахме залеза. Хиляди огньове се въртяха в хиляди пламтящи цветове. Аз помнех Фауст, и започнах да цитирам негови строфи, и тогава, като в мъгла, видях въртящото се магнитно поле, и индукционния двигател! Видях ги в Слънцето!

Ж: Хотелския персонал разказва, че по време на гръмотевична буря със светкавици, вие се изолирате в стаята си, и разговаряте със себе си.

НТ: Аз разговарям със светкавиците и гръмотевиците.

Ж: С тях? На какъв език, М-р. Тесла?

НТ: В повечето случаи на моя роден език. В него има думи и звуци, специално в поезията, които са пригодни за това.

Ж; Читателите на нашето списание ще са много благодарни, ако обясните това.

НТ: Звукът не съществува само при гръмотевиците и светкавиците, но и при преобразуванията в яркост и цвят. Цветът може да бъде чут. Езикът е в думите, което означава, че е от звуци и светлина. Всяка гръмотевица и светкавица са различни, и имат своите имена. Аз назовавам някои от тях с имената на онези, които са били близо до мен в моя живот, или на онези, които аз уважавам.

Ж; Според вас науката и поезията едно цяло ли са?

НТ: Те са двете очи на личността. Уйлям Блейк знаеше, че Вселената е плод на въображението, че ще съществува, докато съществува последния човек на Земята. С нея имаше колело, към което астрономите могат да събират звездите на всички галактики. Това е съзидателна енергия, идентична на светлинната енергия.

Ж: Въображението е по-реално за вас , отколкото самия Живот?

НТ: От него се ражда реалността, животът. И се хранех с моите мисли, аз се учех да си контролирам емоциите, сънищата и виденията. Аз винаги се радвах, когато подхранвах ентусиазма си. Целият ми живот премина в екстаз. Това беше източникът на моето щастие. Помогна ми през всичките тези години да се справя с работа, която бе достатъчна за пет живота. Най – добре е да се работи през нощта, заради звездната светлина, и чувството за близост с нея.

Ж: Вие казахте, че аз, както и всяко същество, съм Светлина. Това ме радва, но трябва да призная, че не го разбирам достатъчно.

НТ: Защо имате нужда да разбирате, г-н Смит ? Достатъчно е да го повярвате. Всичко е светлина. В един от нейните лъчи е съдбата на нациите, и всяка нация има свой лъч в такъв велик източник на светлина, като Слънцето. И запомнете – никой, който е съществувал, не е умрял! Всички се трансформират в светлина, и като такава, продължават да съществуват. Тайната е във факта, че светлинните частици се завръщат в първоначалното си състояние.

Ж: Това е възкресение (възкръсване) !

НТ: Аз предпочитам да го наричам завръщане към предишната енергия. Христос и много други знаеха за тази тайна, Аз се опитвам да разбера как да съхраня тази енергия на човешкия живот. Това са форми на светлина, нещо направо като Райска светлина. Аз не съм изследвал това заради мен самия, а за доброто на всички. Вярвам, че моите открития ще направят живота на хората по – лесен и по-поносим, и ще ги насочат към духовността и моралността.

Ж; Мислите ли, че времето може да бъде премахнато?

НТ: Не точно, защото първото естество на енергията е, че може да се трансформира. Тя е в постоянна трансформация, като облаците на Таоистите. Но е възможно да се приеме факта, че човек запазва съзнанието си след земния живот.. Във всеки корнер на Вселената съществува енергия на Живота, и една от тях е безсмъртието, чийто произход е извън човека, чакащ за него. Вселената е духовна същност ; ние все още сме по средата на Пътя. Вселената е по – морална от нас, защото ние не познаваме нейната природа, и как да хармонизираме нашия живот с нея. Аз не съм учен; науката е може би най – удобния начин да намеря отговора на въпроса, който винаги ме е преследвал, и който превърна дните ми и нощите ми в огън.

Ж; За какво става въпрос?

НТ: Как само светнаха очите ви !….Това, което исках да знам , е какво става с падащата звезда, след залеза на слънцето. Звездите падат като прах или семена в този и в други светове, и слънцето да бъде разпръснато в умовете ни, в живота на много същества, където ще се прероди като нова светлина или космически вятър разпръснат в безкрайност. Аз разбирам, че това е необходимо, и включено в структурата на Вселената.

Ж: Но, М-р Тесла, вие осъзнавате, че това е необходимо, и е включено в конституцията на Света!

НТ: Когато един човек почувства, че главната му цел е да бяга след падаща звезда, и се опита да я хване, ще разбере, че животът му е бил даден точно за това, и че ще бъде спасен. Падащите звезди евентуално ще бъде възможно да бъдат хващани.

Ж: И какво ще стане тогава?

НТ: Създателят ще се смее и ще каже: ,, Падна, само за да можеш да я гониш и да я хванеш „.

Ж; Всичко това не е ли противоположно на космическата болка (страдание), което толкова често споменавате във вашите трудове? И какво точно е космическа болка (страдание) ?

НТ: Не, защото ние сме на Земята. Това е болест, за чието съществуване по – голямата част от хората не знаят. Следователно много други болести, страдания, зло, нещастие, войни и всичко останало, което прави човешкия живот едно абсурдно и ужасно състояние. Това заболяване не може да бъде напълно излекувано, но осъзнаването го прави по-малко сложно и опасно. Винаги, когато някой от моите близки и скъпи хора беше наранен, аз чувствах физическа болка. Това е така, защото телата ни са направени от подобен материал, а душите ни са свързани с неразрушими нишки. Неразбираемата тъга, която ни съсипва от време на време, означава, че някъде, от другата страна на тази планета, е починало дете или добър човек. Цялата Вселена в определени периоди е болна от себе си, и от нас. Изчезването на звезда и появата на комети ни засягат повече, отколкото можем да си представим. Взаимоотношенията между създанията на Земята са още по-силни; в резултат от нашите чувства и мисли цветът ще ухае още по-красиво или ще потъне в мълчание. Тези истини ние трябва са научим, за да се излекуваме. Лекарството е в нашите сърца, и равномерно, в сърцето на живите същества,, които наричаме Вселена. (???).

Истинско интервю, което учения Никола Тесла даде за списание „Безсмъртие“ в лабораторията си в Колорадо Спрингс, 1899 г.

Източник: The Mind Unleashed
Превод: Minerva International Ltd

75 години от т.нар. Филаделфийски експеримент: САЩ телепортирали цял боен кораб

“Три седмици по-късно, цялата собственост и документи на Тесла  са на разположение на екипа от агенти на ФБР, един от които е не друг, а Джон Тръмп, чичо на Доналд Тръмп.“ ФБР: “Лъчът на смъртта“ на Никола Тесла е реалност (Разсекретено досие на ФБР за Никола Тесла)

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница