Токсична красота

За червилото

Настоящото идва от човек, който работи в отдела за рак на гърдата в болницата Mt. Sinai в Торонто

От: Dr. Nahid Neman

Бъдете нащрек с червилото!
Ако има жена, за която ви е грижа, споделете с нея това. Аз го направих!
Освен това споделям настоящото и с мъжете, които познавам, тъй като и те трябва да кажат на жените, за които пък ТЯХ самите ги е грижа!
Наскоро цената на една марка червило, наречена „Red Earth“ беше намалена от 67 на 9.90 долара. Това червило съдържа олово. Оловото е химикал, който причинява рак. Марките червило, които съдържат олово са:

1. КРИСТИАН ДИОР – CHRISTIAN DIOR
2. ЛАНКОМ – LANCOME
3. КЛИНИК – CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ЕСТИ ЛАУДЪР – ESTEE LAUDER
6. ШИСЕЙДО – SHISEIDO (Гланц за устни – Lip Gloss)
7. ШАНЕЛ – CHANEL (за поддържане на устни)
8. MARKET AMERICA-MOTNES – червило.

Колкото е по-високо съдържанието на олово, толкова по-голяма е вероятността за причиняване на рак. След проведено изпитание на червилата е било установено, че червилото Y.S.L. съдържа най-голямо количество олово. Бъдете нащрек с червилата, които се предполага, че са по-дълготрайни. Ако вашето червило се задържа по-дълго, то е поради високото съдържание на олово в него. Ето проверката, която можете да направите сами:

1. Поставете малко червило на ръката си.
2. С помощта на златен пръстен драснете по червилото.
3. Ако цветът на червилото се промени на черен, тогава ще знаете, че червилото съдържа олово.
Моля изпратете настоящата информация на всички свои приятелки, съпруги и членове на семейството ви от женски пол.
Настоящата информация се разпространява във Военния Медицински център Walter Reed/Walter Reed Army Medical Center.
Канцерогените на диоксина причиняват рак, особено рак на гърдата.

Токсична красота

В козметичните продукти се крият и токсични съставки и са тези на които ще наблегнем, защото сметнахме, че са по опасни.

ВНИМАНИЕ ТОКСИЧНО:

Methyl
Propyl
Butyl
Ethyl Paraben

– това са група химикали с качествата на консерванти. Те пречат на развитието на микроорганизми и удължават срока на годност на козметиката. Със същия успех обаче могат да предизвикат кожни раздразнения и обриви. Чрез кожата те могат да се абсорбират от организма. В тялото те съществуват като във вид подобен на хормона естроген и имат способността да разрушат ендокринната система, предизвиквайки рак на гърдата, както и рак на женските репродуктивни органи.

Diethanolamine (DEA)
Triethanolamine (TEA)

– Приложението им в козметичните продукти обикновено се свързва с това да направят консистенцията им подобна на емулсия и да могат да правят пяна. Те обаче могат да причинят алергични реакции, очни раздразнения и прекомерна сухота на кожата и косата. Тези химикали са амини и при влизането си в контакт с нитрати могат да способстват за формирането на рако – причиняващи нитрозамини. Токасични са ако бъдат поемани от тялото в продължение на дълъг период от време.

Diazolidinyl Urea
Imidazolidinyl Urea

– това са широко използвани консерванти. Според изследвания на Американската академия по дерматология, те са сред главните виновници за контактния дерматит. Търговските имена на тези химикали са Germall II и Germall115. Токсичната опасност на двата химикала се състои в това, че те освобождават формалдехид.

Sodium Lauryl/Laureth Sulfate

– евтин химикал, който най-често намира приложение в производството на шампоани заради дълбоко почистващите си и пянообразуващи свойства. Те са производни на петролните продукти, но в псевдо-натуралната козметика се представят като продукти на кокосото масло. Нежеланите реакции, които може да произходят, най-често са обриви, прекомерна сухота, пърхот, ето защо хората с чувствителна кожа трябва да бъдат много внимателни при избора на козметика.

Petrolatum

– в козметиката се предпочита заради омекотяващите си свойства. Но тази съставка няма подхранващи свойства за кожата, но за сметка на това може да влезе в нежелана реакция с естествените овлажняващи механизми на кожата като причини сухота и напукване. Производителите предпочитат Petrolatum защото е неимоверно евтин, но в същото време той успешно може да предизвика оплакванията, които твърдят, че облекчава.

Propylene Glycol

– представлява безцветна и безмирисна течност, произвидна на природния газ. Широко се използва както в козметиката, така и в много други препарати, които ползваме у дома. Известно е обаче, че предизвиква алергии, обриви и даже екземи. Ако на някой етикет прочетете Пропилен гликол или Полипропилен гликол, то бъдете сигурни, че този продукт е базиран на синтетични съставки.

PVP/VA Copolymer

– химикал, производен на петролопродуктите, който най-често намира приложение в стилизиращите продукти за коса /които често са във вид на спрей/. Дразненията на дихателните пътища, които причинява са в следствие на вдишването му.

Stearalkonium Chloride

– разработен от текстилната промишленост като текстилен омекотител, той се използва при производството на балсами за коса и кремове за блясък. Предпочитан е по простата причина, че е по-евтин от протеините и билковите масла. Проблемът, е че за разлика от тях често предизвиква алергични реакции.

Синтеттични оцветители

– Целта на производителите е чрез тях да направят своите продукти по-привлекателни за купувачите. В списъка на съставките може да бъдат изписани по следния начин: FD&C Red No. 6 / D&C Green No. 6. Но синтетичните оцветители трябва на всяка цена да бъдат избягвани, тъй като могат да са канцерогенни.

Синтетични аромати

– те могат да имат да съдържат повече от 200 съставки. А същевременно на етикета кратко е написано „аромати“. Но синтетичните аромати „успешно“ могат да предизвикат главоболие, световъртеж, обрив, хиперпигментация, кашлица, дори повръщане. Ето защо дерматолозите често препоръчват да избираме козметични продукти без аромати.

Бронополът – е отречен преди години като съставка с много висок риск. 2,4-Дихлорбензил алкохол – също. И двете активно се използват в България дори в детската козметика.

Парабени – силни алергени и дразнители. Високо токсични. Масово се използват в козметиката.

DMDM Hydantoin – съдържа формалдехид (който между другото е канцероген). В комбинация с някои катионни ПАВ като MEA, DEA и TEA може да доведе до образуването на нитрозамини (канцерогени, има ги и в цигарения дим), дори и в продукти в срок на годност.

Мислите, че крема ви за лице или лосиона ви за тяло е качествени? А съдържат ли Cetyl Alcochol, Cetearyl Alcochol, PVP/PA (VA) Copolymer, Propylene Glycol, Myristyl Myristate и т.н. и т.н. Първите две са изкуствени мазнини, останалите три са петролни деривати (различни по хим. състав органични съединения). Всяко от тях запушва кожата, спира достъпа на кислород, а резултатът е бръчки.

За Пропилен кликола:

Това е една от най-разпространените съставки във всички видове козметични продукти. Това е петролен дериват. Каква е неговата роля:
1. използва се за правене на екстракти от билки.
2. някои твърдят, че пренася „полезните вещества“ в кожата.

Те знаят, но не споменават никъде следното:

Пропилен гликолът се използва в… автомобилния антифриз; използват го за почистване на дъната на кораби и лодки; толкова бързо прониква през кожата, че работещи с пропилен гликол трябва да ползват предпазни ръкавици, дрехи и очила. Всяко замърдяване с пропилен гликол трябва да се обезврежда като се покрива с пръст. Тестове с животни показват, че продължително третиране с пропилен гликол води до мозъчни, чернодробни и бъбречни аномалии. Количеството пропилен гликол в някои дезодоранти например надвишава в пъти количеството използвано при индустриална употреба. Пропилен гликолът в козметиката е по-пречистен, но с това не става по безвреден.

Етаноламиди – използват се за регулиране на pH, като емулгатори и пенещи агенти. Използнат се с редица мастни киселини, за да преобразуват киселината в стеарат (сол), която после става основата на почистващия агент

(напр. Cocamide DEA/MEA – диетаноламид от кокосова местна киселина; срещат се още Stearamide DEA, Lauramide DEA и т.н.).

Етаноламидите предизвикват алергични реакции, проблеми с очите, сухота на кожата и косата, могат да бъдат токсични, ако се абсорбират от кожата при дълго използване. Ограничени са за употреба в Европа заради доказани канцерогенни свойства (черен дроб, бъбреци). Амините се свързват с нитрозиращи агенти (и от други съставки) и образуват нитрозамини (канцерогени).

Неразградими, замърсяващи околната среда. – BHA (Butylated Hydroxyanisole) и BHT (Butylated Hydroxytoluene) – консерванти. И двата предизвикват алергични реакции и контактни дерматити; вторият съдържа толуен; – Diazolidinyl urea – консервант. ПХредизвиква алергични реакции и контактни дерматити. Съдържа формалдехид, който от своя страна е алерген, токсичен при вдишване и канцероген. – PEG-съставки (полиетилен, полиетилен гликол и техни съединения) – наричат се още етоксилирани ПАВ. Широко разпространени като пенообразуващи агенти, емулгатори и овлажнители, сгъстители. Част от производствения им процес е токсичният химикал dioxan (канцероген; повече от 50% от съдържащите етоксилирани ПАВ продукти са замърсени с диоксан). PEG се използват като разтворители на мазнини в битови почистващи препарати. Могат да изсушат кожата. – 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol – без коментар; – Formaldehyde – дразнител на кожата и лигавиците, доказан канцероген. Използван като консервант; понякога се открива като замърсител; – Парабени – консерванти. Използват се широко, въпреки че е известна тяхната висока токсичност; – Quaternuim – група съставки, всички донори на формалдехид, канцерогенни, дразнещи кожата и лигавицата, забележете, по-силно, когато е влажна; – Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Cyclomethicone – емолиенти (омекотители) на силиконова основа. Едни от най-добре действащите съставки за косата – правят я мека и блестяща, лесна за оформяне. Но поставени в крем или лосион, те образуват върху кожата тънък филм, който я запушва и не й позволява да диша. Лошо! – Sodium Hydroxide – извинявайте, ако не знаете това е сода каустик (отровна е), а можете да я откриете дори в пасти за зъби; – Paraffinum Liquidum – течен парафин или познат още като минерално масло. Използва се за омекотител. Не подхранва кожата, а само запушва порите. В червила, балсами за усни и др. продукти се изполва Petrolatum (petroleum jelly) – вазелин. За него важи същото. Има и други вредни съставки като Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Lauroyl Sarcosinate (всички анионни ПАВ); Stearalkonium chloride,Benzalkonium chloride,Cetrimonium chloride, Cetalkonium chloride (всички катионни ПАВ), но те са толкова разпространени, че от тях просто не можете да избягате. Други съставки подлъгват: например Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Wheat Protein – антистатичен агент, а не подхранващ пшеничен протеин; Lauryl dimonium hydrolysed collagen – катионен ПАВ (антистатичен агент) и т.н. В болшинството от случаите хидролизирания протеин (животински – колаген, еластан, кератин, и растителен – соев, пшеничен) не е подхранваща, а антистатична (ПАВ) съставка.

Всичките парфюми на „Avon“ съдържат OXYBENZENE (токсично бяло кристално вещество, производно на бензена, използвано като дезинфектант и антисептик, отровно при поглъщане; изостря астматичните пристъпи), а лосионите им за тяло неотменно са „обогатени“ с TRICLOSAN (антибактериален агент; алерген, по същността си пестицид, засягащ целия организъм и предизвикващ мозъчни, бъбречни, чернодробни аномалии, потискащ имунната система и т.н. и т.н.) и BENZOPHENONE (УВ филтър; трябва да се използва минималното възможно колиличество поради токсичността му; в по-големи количества е контактен дразнител, засяга очите, кожата, дихателната система; отровен при поглъщане).

Шампоаните за мазна коса на Phyto съдържат DISODIUM UNDECYLENAMIDO MEA-SULFOSUCCINATE. Другите не съдържат етаноламиди. В подобна комбинация с други съставки тази съставка не прадставлява пряка заплаха (няма нитрозиращи агенти; не освобождава амиди заради стабилната формула), но пък може да е замърсена с нитрозамини при производството.

Последно от ЛЮБОПИТНО

Да, пътниците на инжектираните пилоти са застрашени! Предстоят съдебни искове срещу Федералната авиационна администрация, Федералните агенции и авиокомпаниите (УВРЕДЕНИ ОТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИНЖЕКЦИОННИ ТЕЧНОСТИ ЗА «СОVID» ПИЛОТИ ГОВОРЯТ ОТКРИТО)

Увредени от “ваксини“те за СОVID пилоти, говорят открито В интервюта за The Defender пилотите, пострадали от

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times