Топ университетите предлагащи крипто курсове

Известно е, че университетите са много бавни в приемането на нови технологии, но има някои, които са готови да включат една от най-съвременните сред тях – блокчейн.

Според проучване, проведено от Coinbase за отношението на висшето образование (студенти и преподаватели) към крипто и блокчейн, е установено, че 40% от водещите световни университети имат поне един курс за блокчейн или крипто, а 25% от всички студенти биха се поинтересували от някой от двата предмета.

В днешната статия ще разгледаме някои от най-добрите университети, които включват курсове по криптовалути.

Cornell University

Cornell University e посветен на най-съвременните модерни технологии и с времето се утвърждава като един от най-влиятелните изследователски университети в света и исторически водещ фактор в бизнеса и компютърните науки.

Проектът на университета, известен като “Cornell Blockchain”, се подкрепя от инициативата на Cornell за криптовалути и договори (IC3). Cornell Blockchain възнамерява да предложи образование, сертифициране и прилагане на блокчейн технологията за студенти и бизнес клиенти.

Duke University

Duke University има едно от най-високите нива на разходи за научни изследвания в различни области и е един от най-продуктивните факултети в света.

Блокчейн лабораторията на Duke е изследователски център, ръководен от студентите, специализиран в обучението им, както и това на преподавателите в най-новите иновации на блокчейн технологията. Центърът включва лекции, групи по интереси и семинари, които се фокусират ексклузивно върху технологията на криптовалутите.

MIT- Massachusetts Institute of Technology 

MIT, частният изследователски университет в Кеймбридж, MA, често заемат позицията на най-добрия университет в света. Тъй като е основан през 1861 година като един от първите модерни изследователски университети в САЩ, MIT придобива значителни заслуги за развитието и участието си в технологиите, като предшественик в изкуствения интелект, програмирането с отворен код и дори допринася за развитието на хакерската култура.

Инициативата за дигитална валута на Media Lab на MIT има за цел да пренасочи развитието си към блокчейн изследователски проекти, доклади и подкрепа за групите, като същевременно представя рисковете и потенциала, свързани с технологията.

NYU- New York University

NYU е един от най-известните частни изследователски университети в света. Stern School of Business на NYU интегрира блокчейн в своята финтех магистърска програма.

Тази специализация се фокусира върху проучване на въздействието на технологиите върху финансите, включително анализи, изкуствен интелект и блокчейн, вместо кодене. Първият отворен курс е „Законът и бизнесът на биткойн и другите криптовалути”, който се фокусира върху обяснението на биткойн и други системи за алтернативни плащания.

Princeton University

Един от най-старите университети в САЩ, Princeton University, предлага курс, наречен „Технологии на биткойн и криптовалутите“. Този онлайн курс е достъпен чрез Coursera и адресира важни въпроси относно биткойн.

Преподаван от професор Арвинд Нарайанан, курсът за криптовалута разглежда основните технически механизми за работа с блокчейн и криптовалута, неговата сигурност, погрешни схващания и възможните бъдещи случаи на употреба.

RMIT University

Един от най-старите университети в Австралия, Кралският технологичен институт в Мелбърн (RMIT University) също е първият на континента, който предлага курс по блокчейн. 8-седмичният кратък онлайн курс бе разработен в сътрудничество с Accenture, блокчейн предприятие и Stone and Chalk, една от най-добрите организации с нестопанска цел в областта на финтех.

Този кратък курс обучава студентите за блокчейн и професионалистите как да прилагат технология в полза на техния бизнес.

Stanford University 

Stanford University, друг световноизвестен университет в Америка, разработи курс, който се фокусира върху блокчейн. Курсът наречен “Биткойн Инженерство”, изучава как да се създават приложения на базата на биткойн. Той включва цялостно въведение в флагманската криптовалута, както и компютърните технологии зад нея.

University of California 

“Blockchain in Berkeley” е организация, ръководена от студентите, която разработи курс за криптовалута за своите студенти с отворен код. Студентите, възпитаниците и членовете на общността се обединяват, за да предоставят образование, изследвания и консултации, криптовалута и бъдещите случаи на използване на блокчейн.

Студентите също така организират семинари, лекции, ръководства за разработчици, както и крипто срещи в Berkley, за да подкрепят свързаността на общността.

University of Nicosia

Най-големият университет в Кипър, University of Nicosia, предлага първата магистърска степен по цифрова валута, която може да бъде взета онлайн. UNIC достигна новините през последните години, като първият университет, който прие биткойн като плащане за обучение.

За разлика от други училища, които предлагат само курсове или сертификати в рамките на конвенционалните магистърски програми, UNIC има пълна, 3-семестрална магистърска програма. Програмата потапя учениците в текущата технология, нейния потенциал и как те могат да я интегрират в собствения си живот и работа.

Първият курс – “Въведение в дигиталните валути” – може да бъде достъпен безплатно като открит курс за всеки, който желае да научи основните идеологии на криптовалутите. Той се преподава от изтъкнатите биткойн специалисти Андреас Антонопулос и Антонис Полемит и се състои от 12 онлайн сесии на живо.

Universidad Europea Madrid

Universidad Europea Madrid създаде уникален курс за биткойн и блокчейн технология, който е достъпен безплатно. Този курс преподава на своите студенти как да разработват приложения, които използват биткойн.

Препоръчително е да имате основни познания по езиците за програмиране Python и Unix, преди да започнете курса. Там се запознавате с различни аспекти на криптовалути като биткойн, интелигентни договори, консенсусни протоколи и DLT. Като се има предвид, че предметът на криптовалутите е много обширен, казусите се съсредоточават само върху биткойн и етериум.

Заключение

Това е нашият списък на най-добрите университети, които предлагат крипто курсове. Така че, ако сте нетърпеливи да научите повече за криптовалутите и блокчейн в академична среда, сега знаете, че има няколко университета, които разполагат с тази опция.

Cryptodnes. bg