Топ 10 големите глупости на велики хора

Десето място
Десетото място се пада на астронома от 16 век Тихо Брахе; неговите изследвания помогнали на сър Исаак Нютон да създаде теорията за земното притегляне; Брахе починал нелепо, защото не успял навреме да отиде до тоалетна. В онези времена да напуснеш пир, преди да е завършил, означавало тежка обида за стопанина на къщата. Като учтив човек Брахе не посмял да поиска разрешение да излезе. Пикочният му мехур се пукнал; той се мъчил 11 дни и починал.

Девето място
Влиятелният държавен деец и философ от 16 век Френсис Бейкън починал, тъй като напълнил вътрешността на кокошка със сняг, защото сметнал, че вместо със сол месото може да се съхрани със сняг. В резултат от неговия експеримент кокошката оцеляла, но Бейкън замръзнал и починал.

Осмо място
Жан-Батист Люли, композиторът от 17 век, който писал музика по поръчение на френския крал, загинал, защото веднъж, по времето на репетиция, се разгорещил така, че ударил стъпалото си пръчка и го пробил; починал от сепсис.

Седмо място
Смъртта на Хари Худини – американски илюзионист, е покрита с тайна. По времето на гастроли в Монреал той почивал в гримьорната си; при него влезли трима студенти; единият от тях бил шампион по бокс. Той попитал може ли мистър Гудини да издържи няколко силни удара в корема, без да почувства болка. Гудини кимнал и студентът го ударил два или три пъти, но илюзионистът го спрял и казал: „Почакайте, аз трябва да се подготвя…“; след това напрегнал диафрагмата си: „Ето сега вече можете да удряте…“ Студентът ударил два пъти и усетил желязната диафрагма на Худини. След като студентите излезли, илюзионистът само потъркал удареното от първите удари място. След няколко дни, без да обръща внимание на болката, той развил скъсване на апендикса или на далака и починал от перитонит.

Шесто място
Шестото място е на Джим Фикс, автора на бестселъра „Пълна книга за бягането“, който превърнал бягането в мода през 70-те години, но починал от инфаркт по времето на бягане.

Пето място
Френският певец Клод Франсоа починал от електрически удар, когато сменял лампа в пълна с вода вана…

Четвърто място
Детективът Алън Пинкертън починал от гангрена, след като прехапал езика си, спъвайки се в тротоар.

Трето място
12-ият президент на САЩ – Закари Тейлър, по времето на националния празник на САЩ, който се случил в много горещ ден – 4 юли 1850 г., изял много сладолед и заболял от лошо смилане на храната в стомаха; Тейлър починал след пет дни. Той бил президент на САЩ само 16 месеца.

Второ място
Джак Даниелс, „бащата“ на прочутото уиски «Jack Daniel’s», починал от заразяване на кръвта, шест години, след като счупил палеца на крака си…

Първо място
Гръцкият философ Хризип починал от смях, наблюдавайки как пияното му магаре се опитва да яде смокини.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница