Украйна беше измислена от Австро-Унгария през 1863 г.; но проектът беше придвижен от поляците, а осъществен от Ленин и Сталин. Украйна е създадена от Австро-Унгария и от болшевиките

До 2014 г. Украйна се състоеше от 10 части:

1. Част, присъединена през 1654 г. и освободена от полската окупация от въстаналото население с поддръжката на Москва. Официално Полша се отказва от тази част – Левобережието, през 1686 г. На десния бряг на Днепър тогава се съединява с Русия само Киев с близките му околности. Дългата полоса по десния бряг на Днепър била призната за „ничия“ и трябвало да остане незаселена.

2. Слободска Украйна – тя никога не е била владение на Полша, нито на украинските хетмани, тъй като това била територия на Русия, което се заселвала с бежанци от Украйна-Рус, спасяващи се от полско-католическата агресия.

3. Територията на Запорожката Сеч, според Андрусовското примирие от 1667 г. тя останала под общото наблюдение на Русия и Полша. Според „Вечния мир“ от 1686 г. тя окончателно се присъединила към Русия.

4. Новорусия. Присъединена към Русия в резултат от победоносните й войни с Турция през 18 век, под чиято власт се намирала тази територия.

5. Правобережие. Присъединило се към Русия в края на 18 век, в резултат от разделянето на Полша.

6. Част от Правобережието се присъединило към Русия в края на 18 век и е в нейния състав до 1920 г.

7. Галиция. Присъединена с останалата територия на бившата Киевска държава, след 600 години под властта на Литва и Полша, през 1939 г. от Сталин.

8. Северна Буковина, част от бившата Киевска Рус, намираща се под властта на Молдова, Австрия и Румъния, присъединена през 1940 г. от Сталин.

9. Карпатска Рус, Закарпатието, преди 800 години е завзета от Унгария. След разпада на Австро-Унгария през 1918 г. населението решило да се присъедини към Русия, но международната политическа обстановка попречила на това и Закарпатието попаднало под властта на Чехия, а от 1939 г. – на Унгария. След победата на Съветския съюз през 1945 г. Закарпатието е включено в Украинска съветска република.

10. Крим бил включен в състава на УССР през 1954 г. от Никита С. Хрушчов.

До началото на ХХ век не съществува „украинска държава“. Наличието на силната Руска империя винаги е охлаждала горещите глави. По времето на Първата световна война задачата била да се обединят всичките части на руската държава. Поражението на Австро-Унгария и Германия било въпрос на време, което означавало Галиция, Закарпатието и Буковина да станат част от Руската империя.

Но започнала Февруарската революция, извършена и с помощта на Антантата. При Временното правителство се появяват първите кълнове на украинския сепаратизъм. След това украинските националисти социалисти сключили своя Брестки мир, след което цялата националистическа „демокрация“ пристигнала в Киев в германския обоз; почти цялата Украйна била окупирана от германците.

Така Украйна била създадена от враговете на Русия през Първата световна война – германците. Вместо република с Рада се появила марионетъчната монархия начело с хетмана Скоропадски; германците разпуснали Радата.

По-късно Украйна била създадена от болшевиките.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати