Умиращо от рак момиче се постави в криогенен сън, надявайки се да открият лек за болестта ѝ в бъдещето (ВИДЕО)

/

Умиращо от рак момиче се замрази за да се излекува в бъдещето

14-годишно момиче от Великобритания се подложи на криоконсервация малко преди смъртта си, по негова молба. Бащата е бил против, но момичето печели дело с майка си и все пак се подлага на криоконсервация. Баща се противопоставил на такова решение, защото, по негово мнение, дори ако тя се събуди след много години, ще бъде съвсем сама. Майката на тийнейджърката не била против замразяването и.

„Дори и да се върне към живота след 200 години, тя няма да намери и един жив роднина, не е задължително и да си спомня какво е правила, когато е била на 14 години, а освен това ще се събуди в Съединените щати“ .

Съобщава сe, че преди няколко месеца, очаквайки смъртта си, момичето започнало да чете материали за криоконсервация и решило, че такова запазване на тялото ще й даде шанс за връщане към живота.

„Аз не искам да бъда погребана под земята. Искам да живея, и да живея дълго – в бъдещето, когато се намери лек за рака ми и ме събудят, искам да имам тази възможност,“ – пише ученичката.

В момента тялото на починалата през октомври тийнейджърката вече се намира вече в Института по крионика в щата Мичиган, САЩ, тъй като такива криогенни хранилища има само там и в Русия, където телата могат да бъдат съхранявани в течен азот при много ниски температури (по-ниски от 130 градуса по Целзий). Цената на запазването на тялото за безкрайно количество време в случая с британската тийнейджърка е 37 хил. паунда.

Тийнейджърката написала в писмо до съдията, че иска да живее по-дълго и не желае да бъде погребана под земята. “Смятам, че криогенното съхранение ми дава шанс да бъда излекувана и събудена – дори и това да е след стотици години”, написало момичето.

Момичето е първото, с разрешена криогенерацията от Върховния съд. Съдия Питър Джаксън, който получил посланието й, постановил, че всички решения, свързани с нея, ще се вземат от майката. Така процедурата станала факт.

Ето и писмото на момичето до магистрата:

„Помолиха ме да обясня защо искам да направя това необичайно нещо. Аз съм само на 14 години и не искам да умра, но знам, че ще умра. Мисля, че криоконсервацията ми дава шанс да бъда излекувана и събудена – дори след стотици години. Аз не искам да бъда погребана под земята. Аз искам да живея и да живея дълго и мисля, че в бъдеще може да се намери лек за рака ми и да ме събудят. Искам да имам този шанс. Това е моето желание.“

Криоконсервацията е процес на запазване на тялото с надежда за реанимация и излекуване в далечното бъдеще. При тази технология тялото или мозъкът на починали хора се потапят в среда, в която се поддържа постоянно ниска температура и на практика се спират всички химични реакции по разлагането на тялото. Процедурата е спорна – предполага се, че е възможно съживяване, макар никой още да не е съобщил за такъв случай, но крионика е наука за нискотемпературното запазване на хора и животни, чийто живот не може да бъде поддържан от съвременната медицина, с надеждата, че в бъдеще ще бъде възможно лечението и съживяването им.

Последно от ВИДЕО

Америка я чака голям скандал! Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха генерал-лейтенант Роджър Клутие от армията на Съединените щати (ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО) ОБНОВЕНА Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга от „Азовстал“ (ОБНОВЕНА) Арестуваха Адмирал Ерик Олсън!

Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха командващия на НАТО генерал Клутие Америка я чака голям скандал

ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО: Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните граждани на площада и да се извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. | Истината, за която осем години медиите мълчаха (ФИЛМ – БГ СУБ) | Десен сектор на Евромайдана (ФИЛМ – БГ СУБ)

Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times