Уолстрийт, ЦРУ и глобалната търговия с наркотици

Бившият полицай от Лос Анджелис Майк Рапърт привлича вниманието ни върху ролята на Уол Стрийт с оглед прането на пари за предприятията на ЦРУ

Моля, представете се.

Аз съм Майк Рапърт, издал бюлетина “От мястото на заточение” и бивш детектив по наркотиците на LAPD и човек, който създава неприятности и се бори с корумпиращото и вредно влияние в света.

Когато издавахте бюлетина, в отговор на какво го направихте и какви бяха намеренията ви?

През март 1998, четири месеца след като бях имал пререкания с директора на ЦРУ Джон Дюч в предаването “Лок Най Скуул” по световната телевизия – той беше дошъл в Лос Анджелос, за да говори, за да коментира твърденията, че ЦРУ търгува с наркотици. Аз се изправих пред “CNN” и “АВС Найтлайн” и казах: “Аз съм бивш детектив по наркотиците на LAPD. Работил съм в южната централа и мога да ви кажа, директор Дюч, че ЦРУ е замесено с наркотиците в тази страна от много дълго време.” И залата се “взриви” и това, което разбрах там беше, че има крещащ недостиг от информация сред политиците относно това колко много доказателства наистина има относно криминалните дейности на ЦРУ, особено в търговията с наркотици. Казах си: “Чакай малко; аз мога да направя кратък бюлетин и да кажа, “Ако прегледате този документ, ето доказателството за това”. Защото много хора имаха смътната представа, че може би ЦРУ са лоши момчета и са направили погрешно някои неща, но не знаят колко много реални доказателства има. Така, че това беше целта: да представя реални и неопровержими доказателства за това, което става.

Да поговорим за преживяванията ви на улицата.

Отдавна не съм полицай. Завърших полицейската академия в Лос Анджелис през 1973 и излязох на улицата през 1974 в южната централа на града. Тогава това беше много различен свят; нямаше нарко и секс играчи. Но светът се промени. Бързо се специализирах в областта на наркотиците – в моя район преобладаващия наркотик  беше хероинът. В онези дни това беше кафявият мексикански хероин. Стана така, че срещнах и се влюбих в жена, която беше агент на ЦРУ. Аз произхождам от семейство на ЦРУ и те се бяха опитали да ме вербуват така, че това не беше неочаквано за мен, но започнах да разбирам, че тя пази доставките на опиати и че ЦРУ е активно замесено в аферите с наркотици. Казвах й често, че съм нарко-детектив и нямам намерение да се правя, че не виждам нарко-доставки. Това определи остатъка от моя живот – беше 1977. Не ставаше дума за това, че ЦРУ търгува с наркотици, за да си осигури средства за някои тайни операции. Става дума за това, че нарко-парите са неотменима част от американската икономика. Винаги е било така, както с англичаните през 1600-те, когато са внесли опиум в Китай, за да финансират тристранната търговия с Британската източноиндийска компания. ЦРУ търгува с наркотици в продължение на 50 години от своето съществуване, плюс още петдесет от времето, когато все още не е било ЦРУ. Въпросът е в това, че това са 250 милиарда долара годишно в незаконни нарко-пари, движени и изпирани през американската икономика и че тези пари облагодетелстват Уол Стрийт

Непосредствено преди войната на контрите, годишната консумация на кокаин в тази страна беше около 50 метрични тона годишно, да речем през 1979. Към 1985 година беше 600 метрични тона годишно. В нашата страна ние все още консумираме 550 метрични тона кокаин годишно и парите, получени от това, се използват – да речем, че някакъв търговец на наркотици в Колумбия се обади на “Дженерал Мотърз” и купи нещо – те не питат откъде са парите. Сега “Филип Морис” е съден в 28 департамента (както при нас щатите) на Колумбия за контрабанда на цигари “Малборо” на стойност два милиарда долара по цената на Уол Стрийт; същото е с “Дженерал Електрикс” – това е документирано в американското Министерство на Правосъдието. Целта на ЦРУ е да получи незаконни пари в брой, течен ликвиден капитал, който дава на тези, които могат да се доберат до него нелоялно предимство на пазара.

Значи, когато чуете понятието “Нарко война”…

Вижте, това не е война за наркотици. Това е война за хора. Преценете: Джоузеф Макнамара, бивш шеф на Сан Хосе от Института в университета в Станфорд, публикува някои наистина показателни цифри. През 1972, когато Ричард Никсън започна Нарко-войната, разпределението на годишния федерален бюджет е било 110 милиона долара. Двадесет години по-късно, през фискалната година 2000, тази цифра вече е 17 милиарда годишно и въпреки това, през 2000 в страната има повече наркотици, те са по-евтини и по-мащабно разпространявани, отколкото през 1972. Например, през 1978-79, дълго преди кокаиновата епидемия да нахлуе в САЩ, изследователите от Института по невропсихиатрия, някои от които, например Джоли Уест, са тясно свързани с програмата “MK-ULTRA”, правят изследване в Южна Америка, където местните южноамериканци пушат басуко, който има същия ефект, както крек-кокаина. И пристрастяването било толкова силно, че им правели лоботомии, но хората пак го пушели. Данните са верни и получени от Ранд Корпорейшън и Института. Следователно, през 1980 ЦРУ са знаели точно какъв ще бъде ефекта от крека, когато той завладее улиците.

Кой има най-голяма изгода от едно наркотизирано население?

Въпросът не е само в това кой има най-големи облаги, а в това колко хора могат да се облагодетелстват от това и в колко много различни краища на спектъра. В моя бюлетин публикувахме (през май, 1998) разказ, написан от Кетрин Остин Фитс – бивш Помощник-секретар на Жилищно и Градско Развитие (HUD). През 1996 тя направи карта за август 1996 – през същия този месец историята на Гери Уеб беше отпечатана в “Сан Хосе Мъркюри Нюз”. Това беше карта, която показваше жилищата, поставени под възбрана, поради просрочени ипотеки – те бяха събрани точно там, където възникна епидемията с крек-кокаина. През 1980 година, хиляди американци от средната класа, които живееха от дневната си надница, изгубиха своите домове. Защо ли? Имаше много престрелки, цялата общност се изкриви, наоколо се разхождаха дрогирани хора, деца биваха прострелвани и вкарвани в затвора – човек просто се виждаше принуден да се премести. Къщата, по която човек дължеше 100 000 долара, внезапно започна да се оценява за 40, 000 долара и никой не искаше да я купи, затова трябваше да избягаш. Не можеш да я продадеш, затова просто я изоставяш. Изследването на Кетрин показа как някой друг идва и купува хиляди домове за по 10-20 цента от долара в годините непосредствено след тази епидемия. Така, че икономическият модел е същия, който винаги е бил в ход за управляващия елит: използваш парите на бедните, за да откраднеш собствената им земя. Караш бедните да купуват наркотици като използваш собствените им пари; вземаш тези пари и ги вкарваш в още повече наркотици, които водят до обезценяване на тяхната лична собственост, след което им я открадваш.

Този, който купува хилядите домове по какъв начин е свързан с ЦРУ, които вкарват наркотиците от Никарагуа? Някои биха казали, че това е опростена версия на теория на конспирацията – какво отговаряте на такива хора?

ичко е документирано и може да се докаже – това не са предположения. Много бързо можем да проследим тези пари обратно. Това е една от причините, поради които сме толкова опасни – защото това не са предположения. Дали този, който е управлявал в кабината на влака, който е водел в Аушвиц е знаел какво става там? Всичко е било част от системата и е давало един и същи нетен резултат. Един от най-големите инвеститори в многофамилните жилища и ипотеки в HUD е Университета в Харвард. Това е огромна корпорация, която притежава дълъг списък с връзки с организираните престъпления.

Съществуват доказателства, че ЦРУ е поръчвало търговия с дрога от лидера на контрите Рейнато Пена.

Направо се смеехме на това, че закона за Национална Сигурност беше написан от Кларк Клифърд, който беше банкер и юрист от Уол Стрийт. Задачата му бива възложена от ЦРУ, проектът е техен и му е бил даден от Джон Фостър и Алан Дълес – и двамата юридически партньори в юридическата фирма “Съливан и Кроумуел” на Уол Стрийт – Дълес от

ЦРУ е Уол Стрийт и обратното. Когато разберете това, както и факта, че основната цел са парите, всичко останало само си идва на мястото. Годишно от организираната престъпност постъпват един трилион долара. Парите от наркотиците се въртят най- бързо. Парите, които не са криминални, трябва да минават през разпоредбите и през банковите системи. Трябва да се облагат с данъци. Това дава възможност да бъдат проследени. Юристите ги следят. Затова тези, които имат достъп до най-евтиния капитал, винаги печелят. Ето защо, ако не играете с нарко пари в световната икономика днес, не можете да играете изобщо. Ето защо, както документирахме, парите отиват директно в президентската кампания на Ал Гор. Защо ли? Защото републиканците на Рейгън използваха нарко-пари и по този начин вкараха Рейгън на този пост – с Бил Кейси. Ако не играете по този начин, не можете да играете изобщо. Но аналогията, която използвам е змия, която е захапала опашката си – рано или късно това трябва да спре.

Бяхме изправени пред огромен икономически упадък през 1997, когато азиатските икономики се сриваха и целия свят беше затаил дъх, очаквайки спадането на американския пазар. Но, не се получи такъв. Но знаете ли защо? Защото водихме войната в Косово. Издухахме няколко стотин милиарда долара в мостове, рафинерии и заводи. “КLA” контролира 77% от хероина, който влиза в Западна Европа. Освободихме тези пари. Американските компании получиха всички тези нови договори за възстановяване на рафинериите, мостовете и така икономиката ни беше запазена.

Имаме доказателства, че CNN е била съдена за употреба на зарин по време на войната във Виетнам и е изгубила делото. CNN не може да си позволи да каже истината, защото когато се опитаха да кажат истината, Хенри Кисинджър и Колин Пауел вдигнаха телефона и изплашиха Тед Търнър до смърт, като го заплашиха с цената на акциите му на Уол Стрийт.

Една от компаниите, която съм проследил във връзка с прането на нарко-пари – “Дженерал Електрик”, пък, случайно притежава “NBC”.

“Дженерал Електрик” внася добри неща в живота – те произвеждат DVD-та, видеа, телевизори, телефони. Когато нарко парите в Южна Америка кажат, че искат да купят телевизори и DVD-та за сто милиона долара така, че някой, който пере нарко-пари в Колумбия да може да отвори верига от магазини и да легализира тези пари, Дженерал Електрик не задава никакви въпроси откъде идват тези пари. Всъщност, към Уол Стрийт няма изисквания да докладват инвестираните нарко-пари.

Ако вие и аз отидем в банка и внесем 10 000 долара в брой, банката трябва да попълни формуляр за сделката, защото може да перем пари. “Дженерал Електрик”, обаче, може да приеме чек и за сто милиона долара от най-големия нарко-бог на света и няма изисквания да докладва за това на никого.

Как ще характеризирате нашата демокрация и дву-партийната ни система?Има ли нещо вярно в това, че ние избираме нашите официални лица?

Не. Това е шега. Има просто два края на една и съща партия. Има две крила. Има това, което аз наричам крилото на Клинтън – въпреки, че той напуска – крилото на Буш. Но те са като Дженовезе и Гамбино. Ако съм собственик на магазин, който ще бъде подложен на натиск, няма никакво значение за мен дали Дженовезе или Гамбино ще насочат пистолет в лицето ми и ще ми вземат парите от джоба.

На никого в американската политическа система не се позволява да се издигне до положение да се състезава сериозно за Белия Дом, освен ако не е бил вече компрометиран. Точка. Аз знам това. Бил съм там.

Не мисля, че сме имали честни избори в тази страна от Кенеди насам, в случай, че и неговия е бил честен.

Един от тези, които пренасяха по четири тона кокаин, например, използваше банкова сметка, открита от дилъра на Белия Дом Оливър Норт.

Бил Клинтън беше затънал до уши в търговията на ЦРУ с наркотици в Мена, Арканзас. Мога да го докажа. “Уол Стрийт Джърнъл” го покри. “Ню Йорк Таймс” покри подробностите във връзка с това. Гери Уеб, в своята книга “Тъмният съюз”, показа документи, сочещи, че договорите на ЦРУ на летището в Мена са били изготвени от “Роуз Лоу Фърм” – юридическата фирма на Хилъри.

Бил Клинтън е момче, което дойде с амбицията да стане Президент. Беше готов на всичко, за да бъде Президент. И той наистина направи всичко, за да стане Президент. Някои хора твърдят, че истинския му баща е Уинтроп Рокфелер. Кой знае? Клинтън изигра игрите, които трябваше да изиграе. Аз твърдо вярвам, че Бил Клинтън беше свързан с ЦРУ още от “Оксфорд”. Вярвам, че пътуването му до Москва не беше за да предотврати войната. Вярвам, че това беше, за да шпионира американците.

Максин Уотърз бродеше по страната и надигаше глас за ЦРУ и кокаина. През март 1998, Предсетателя на Федералния Резерв, Алан Грийнспан, направи обиколка на южната централа и Максин получи официално разрешение за 300-милиона долара субсидия. Максин получи писмо в което се казваше, че ЦРУ вече няма да докладва за трафика на наркотиците чрез своите агенти. Има го написано. Максин спря да надига за ЦРУ и наркотиците, и започна да подкрепя Клинтън.

(със съкращения) от Nexus Magazine, интервю с Майк С. Рапърт от Guerrilla News Network

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница