Уроци за „72 пола“ и книги, в които 6-годишни деца правят секс – две тийнейджърки пишат до министъра на образованието за своите училища

Освен мъжки и женски пол имало още 72

«What Are the 72 Other Genders?»

(medicinenet.com/what_are_the_72_other_genders)

Уроци за „72 пола“ и книги, в които 6-годишни деца правят секс – две тийнейджърки пишат до министъра на образованието за своите училища

Две 14-годишни момичета са написали отворено писмо до министъра на образованието Джилиан Кийгън преди предстоящото публикуване на проекта за насоки за транссексуалните за училищата на Министерството на образованието [на Великобритания]. Момичетата трябва да останат анонимни по причини, които ще станат ясни, когато прочетете писмото им. Писмото е публикувано за първи път (Dear Gillian Keegan – open letter to the education minister by two teenage girls) [на 23 юни 2023 г.] на уебсайта на организацията Transgender Trend, чието мото е „Никое дете не се ражда в грешно тяло“.

Скъпа Джилиан Кийгън,

С бързото наближаване на публикуването на ръководството на Министерството на образованието за транссексуалните, ние – две 14-годишни момичета от различни средни училища – искаме да допринесем с мислите си към дискусията. Липсват гласове на ученици по този въпрос и е жизненоважно да се разбере какво е да живееш в училищна среда, в която инакомислещите се задушават, крайни идеологии се представят като факт, а момичетата биват наранявани от момчета в спортове със смесени полове.

Училищата трябва да бъдат политически неутрални; различията в мислите и мненията трябва да се насърчават и поощряват, а не да се отхвърлят и цензурират. Нараства атмосферата на страх около тази тема и много ученици, включително и ние, се страхуват да говорят открито поради заплахата от остракиране и тормоз от страна на ученици, които приемат авторитарната догма на джендър идеологията. В нашите училища противопоставянето на тази крайна теория се посреща със стъкмистика и ограничаване на словото – в едно от нашите училища учител попречи на ученик да разгледа темата за спорта от критична гледна точка, а дискусията беше обявена за твърде „провокираща“, докато на друг ученик, който говореше по темата от положителна гледна точка, беше позволено.

Изключително важно е учителите да представят политическите теми по неутрален начин, който позволява да се приемат различните гледни точки. Когато противоречиви политически идеологии се представят като абсолютен факт от учители, на които учениците трябва да се доверят, това елиминира всякаква възможност за дискусия, всякаква възможност за дебат с нюанси. Концепцията за „полова идентичност“ е спорна теория и не е уместно тази идеология да се представя като абсолютен факт в класните стаи. Призоваваме министъра на образованието да изгради атмосфера на толерантност и уважение, като гарантира спазването на политическия неутралитет в класните стаи. С това искаме „половата идентичност“ да не се представя като неоспорим факт. От учителите се изисква да бъдат политически неутрални в училищата, така че защо има двоен стандарт, когато става въпрос за транссексуалните?

И двете – заедно със 72% от учениците от други училища в Обединеното кралство, според Policy Exchange (Asleep at the Wheel – An Examination of Gender and Safeguarding in Schools) – сме имали уроци по джендър идеология в училище и всеки път тя е била представяна като пълна истина. В училищата в цялата страна на деца като нас се казва, че момичетата могат да имат пениси, че хората могат да сменят пола си, че има 72 „пола“, че „половата идентичност“ е вродена и непроменяема, въпреки че в указанията на Националната здравна служба се посочва, че децата, които се определят като „транссексуални“, може би преминават през определен етап. Това трябва да спре и ако учениците трябва да бъдат обучавани по темата за „половата идентичност“, тя трябва да бъде представена по неутрален начин, като се посочи, че това е система от убеждения, а не факт.

Освен това учителите трябва да запазят неутралитет, когато обсъждат тази тема в часовете. И двете сме се сблъсквали и с моменти, в които предубедени учители се опитват да вмъкнат джендър идеологията в безобидни теми, например твърдейки, че гръцкият бог Зевс е „небинарен“ или че лейди Макбет е „джендър флуид“. Учителите също така не бива да питат учениците за тяхното местоимение, особено въз основа на несъответствие, или за тяхната сексуалност или сексуални предпочитания, като и двете тези причини пораждат сериозни опасения за сигурността.

В някои училища, включително и в едно от нашите, в коридорите са поставени „знамена на прайда“ с надписи като „джендър куиър“, „небинарен“, „демибой“, „полисексуален“ и други, а в библиотеката има книги на неподходящи теми, като например „Beyond Magenta“ (Book written for transgender teens featuring descriptions of children performing sex acts sparks outrage – as it’s found on the shelves of Australian libraries), в която 6-годишно дете участва в сексуална активност, без да се осъжда това или да се споменава фактът, че това е незаконно, тъй като детето е значително по-малко. Ако в училищата се предлагат книги, насърчаващи джендър идеологията, те трябва да бъдат задължени да представят и книги, предлагащи различна гледна точка, като например „Необратима вреда“ от Абигейл Шрайър или „Транс“ от Хелън Джойс.

Също така настояваме в ръководството на Министерството на образованието да се уточни, че учениците не трябва да бъдат наказвани за това, че имат критични възгледи за пола, и че не трябва да се допускат тормоз и преследване въз основа на критични възгледи за пола. Учениците на нашата възраст са подложени на огромен натиск да се съобразяват с широко разпространеното мнение, че трансжените са жени, а всяко противопоставяне на това убеждение се смята за „трансфобско“ и неприемливо. Има много случаи на тормоз и остракиране на ученици заради несъгласие с джендър идеологията, когато критично настроени към пола ученици са наказвани от учители, отлъчвани от ученици и изоставяни от приятели.

Много от нас се страхуват да изкажат мнението си поради страх от последствията и това трябва да се промени, така че да се допускат различни мнения, дори и по теми, предизвикващи разделение, като тази. Безброй пъти са ни питали за местоименията ни и е толкова изтощително, че постоянно трябва да играем и да се преструваме, че сме съгласни с тази система от страх, въпреки че я смятаме за регресивна и вредна. В някои училища учениците се наказват за това, че се обръщат към приятели или съученици с биологично правилни местоимения – това е безумно вредно и убеждава учениците да пренебрегват доказателствата на собствените си очи и уши, да поставят чувствата на един човек над обективната реалност, да развяват идеология, с която принципно не сме съгласни.

Не бива да бъдем принуждавани да използваме биологично неправилни местоимения за съучениците си и не бива да бъдем наказвани за отказа си да го правим. Въпреки това в момента според Policy Exchange (An Examination of Gender and Safeguarding in Schools) почти 70% от училищата принуждават други ученици да участват в „прехода“ на дете с полов дистрес – това трябва да се промени и ние няма да търпим това унищожаване на свободата на словото и убежденията ни.

Чухме също, че ръководството ще позволи „облекчен“ подход към безконтактните спортове. Смятаме, че това е наивно и опасно небрежно. Една от нас се сблъска със спорт за смесени полове в нашето училище и след като беше умишлено набелязана от момчетата, беше ударена в лицето и гърдите, като си счупи очилата. След това всички момичета в съблекалнята се оплакваха колко несправедливо е било да бъдат принудени да участват срещу момчета, въпреки очевидното физическо предимство. А това трябваше да бъде безконтактен спорт.

Случват се инциденти, а когато се случат, винаги е много по-лошо, когато момче нарани момиче, поради разликите в силата, мускулната маса и т. н. Освен това не виждаме причина момче да има право да се състезава в момичешки спортове, особено поради физическите различия, тъй като представителите на противоположния пол вероятно са по-силни, по-бързи и имат очевидно атлетично предимство, дори и в ранна възраст, а също и поради факта, че необходимостта да участват с момчета може да накара много момичета да се чувстват неудобно и да се страхуват, особено в уязвима възраст, когато преминават през пубертета.

Благодарение на информацията, получена от доклада на Policy Exchange „Заспали на волана“ (https://policyexchange.org.uk/wp-content/uploads/Asleep-at-the-Wheel.pdf), вече знаем, че този проблем е много по-широко разпространен, отколкото първоначално очаквахме. Например в едно от всеки пет училища не е имало еднополови съблекални, което излага ученичките на значителен риск да бъдат принудени да се събличат пред момчета по време на физическо възпитание – очевиден и явен риск за сигурността. Заслужаваме неприкосновеност на личния живот, когато сме в уязвимо положение, например докато се преобличаме, и правата ни се нарушават, когато в уравнението се включат момчета. Поради тази причина се надяваме, че всички училища ще бъдат задължени да разполагат с еднополови съблекални и че на момчетата няма да бъде позволено да влизат в съблекални, които са определени само за момичета, дори ако се „идентифицират като момичета“.

Същото важи и за тоалетните – въпреки че по закон училищата трябва да разполагат с еднополови тоалетни, поне 28% от тях не поддържат този стандарт. За момичетата може да бъде изключително неприятно да ползват същите тоалетни като момчетата, особено когато са в менструация, и е доказано, че еднополовите помещения са по-безопасни от смесените. За щастие изглежда, че момчетата няма да имат право да използват тоалетни само за момичета, което, надяваме се, ще сложи край на случаи като чуването на момчешки глас в помещение, което се предполага, че е само за момичета, както се случи на една от нас.

Смесените тоалетни обикновено са по-малко чисти, по-малко лични и по-малко безопасни от еднополовите, затова смятаме, че е неразумно училищата да разполагат както със смесени, така и с еднополови тоалетни, когато само еднополовите са по-удобни, по-безопасни и по-достойни. Ако едно момче не се чувства комфортно да използва тоалетните, които са определени само за момчета, въпреки че е момче, то може да използва тоалетните за хора с увреждания, но тоалетните за смесени полове не помагат на никого и поставят всички момичета в неравностойно положение.

И накрая, безопасността трябва да бъде ценена преди всичко. Често учителите лъжливо крият „промяната на пола“ на детето от родителите му, което се е случвало и все още се случва в нашите училища, както видяхме от собствен опит. Честността е от основно значение в отношенията между родители и учители и да се крие от родителите нещо толкова важно като „социалния преход“ е удивително предателство на доверието. От училищата трябва да се изисква да бъдат открити и честни по отношение на това дали дадено дете „се идентифицира като транс“, особено когато детето е в уязвимо положение.

[бел. прев. – Когато някой промени изразяването на пола си и/или социалната си идентичност, това се нарича „социален преход“. Някои хора могат да променят социалната си идентичност, като променят името си и/или използват различни местоимения.]

В някои училища вписаният пол на учениците се променя в регистъра по искане на ученика или родителя. Това е подвеждащо както за другите ученици, така и за учителите; не бива да се фалшифицира важна информация, например за пола. Честността и почтеността са ключови компоненти в училищата и мътенето на водата под прикритието на „приобщаване“ не я прави по-добра.

Затова призоваваме министъра на образованието да оцени достойнството и безопасността на момичетата в средните училища като нас и да оцени свободата на словото на всички ученици. Изискваме училищата да бъдат политически неутрални, като насърчават разнообразни мнения и мисли, и да не потискат правата на учениците, като представят една силно спорна идеология като факт.

С уважение,
Две гимназиални момичета на възраст 14 години

Източник: Дейвид Айк
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Участници в гей парад скандират „Идваме за вашите деца“ (ВИДЕО)

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена