Учени: Причината за диабета са мазнините в черния дроб

 

Мазнините в черния дроб препълват и панкреаса и предизвикват резистентност на клетките към инсулина

Броят на болните от диабет в света постоянно расте, въпреки че борбата с него продължава. Учени провели неотдавна изследване, което показало защо възниква диабетът и как може напълно да се излекува. По времето на изследването някои от участниците стигнали до ремисия.

Проверка на „хипотезата за двойния цикъл“

Целта на изследването била да провери и потвърди т.нар. хипотеза на двойния цикъл. Тази теория предполага, че диабетът е резултат от натрупването на мазнини в черния дроб, което предизвиква резистентност към инсулина и увеличаване на кръвната захар.

Тези ефекти на свой ред повишават нивото на инсулина в плазмата, ускорявайки „самозасилващия се цикъл“, в който инсулинът стимулира изработването на мазнини. Тези повишени нива на мазнини в черния дроб препълват някои тъкани с липиди, включително и тъканите на панкреаса.

Мазнините в черния дроб препълват и панкреаса

Повечето от участниците в изследването запазили ремисията си две години, но това било възможно само ако нивото на триглицеридите и мазнините в задстомашната жлеза оставали ниски.

Девет от десет участници, които свалили 15 и повече килограма, напълно променили състоянието си. След две години над две трети от тях вече не били болни от диабет и нямали нужда от лекарства.

Авторът на изследването заявил: „Това означава, че сега ние можем да разглеждаме диабета като обикновено състояние, когато човек е натрупал повече мазнини, отколкото организмът му може да издържи…“

Гликемичният индекс (ГИ) е условно означение на скоростта, с която се преработва всеки продукт, който съдържа въглехидрати, в човешкия организъм, сравнена със скоростта, с която се преработва глюкозата, чийто ГИ е прието да се смята за еталон (нейният ГИ е равен на 100 единици). Колкото по-бързо протича преработването или разпадането на един продукт, толкова по-висок е неговият гликемичен индекс.

В света диетологията е приела да раздели всичките продукти, които съдържат въглехидрати, на групи с ВИСОК, СРЕДЕН И НИСЪК гликемичен индекс.

По същество продуктите с нисък гликемичен индекс са т.нар. сложни, или “бавни”, въглехидрати, а продуктите с висок ГИ – са “бързи”, т.е. празни въглехидрати.

ПРОДУКТИТЕ С ВИСОК ГЛИКЕМИЧЕН ИНДЕКС ПОВИШАВАТ БЪРЗО КРЪВНАТА ЗАХАР.

Издателство PACПEP

Съвременната храна е оръжие за масово унищожение

 

Палмовото масло води до безплодие при мъжете

 

“Лепило за месо” – Как ни тровят (ВИДЕО)

 

Глутеновата истерия е просто мода

 

Лъжата за холестерола

 

Млякото – смъртоносната отрова

 

Изкуствените подсладители разлагат ДНК и водят до диабет

 

Емулгатори

 

Лутеолинът и  Апигенинът – двете вещества, които лекуват диабет

 

Корен от астрагал: лекува, спира стареене, рак и поправя увредено ДНК

 

Синият лук възстановява черния дроб (РЕЦЕПТА)

 

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times