Учен се подмлади с 10 години след като престоя 3 месеца под вода (ВИДЕО)

/

93 дни под вода подмладиха учения Джоузеф Дитури с 10 години

Американският учен и водолаз Джоузеф Дитури прекара 93 дни на дъното на Атлантическия океан в капсула от 100 квадратни метра.

Целта на експеримента на 55-годишен професор от университета на Южна Флорида, бе да проучи дългосрочните ефекти на високото налягане върху човешкото тяло.

Резултатите от експеримента са не само успешни, но и надхвърлят най-смелите очаквания

След като излиза от водата се оказва, че теломерите на Дитури са се удължили с 20 процента и е установено 10-кратно увеличение на броя на стволовите клетки. Такива характеристики могат да показват теоретично подмладяване на изследователя с 10 години.

Това се обяснява със стимулирането на клетъчния растеж и развитие под високо налягане.

Научната общност възнамерява внимателно да проучи данните от експеримента и възможностите за практическо приложение на направените открития.

Работата разширява разбирането за въздействието на морското налягане върху хората и предоставя нови възможности за увеличаване на продължителността на живота и лечение на заболявания, свързани с възрастта.

ВИДЕА

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани