«Формула на безсмъртието»: как да доживеем до 200 години (уникална система на Борис Болотов за здраве и дълголетие) РЕЦЕПТА

Борис Болото е роден на 30 ноември 1930 г. в село Глотовка, Уляновска област. Животът му е труден и сложен; но неслучайно днес го наричат „украинския Сахаров”; Болотов има дълбоки енциклопедични знания и уникално мислене, служи си с вселенски категории, разбира микросветовете до клетъчно ниво. Неговите идеи са новаторски, но в Съветския съюз, в научната общност го отричат. Безкрайно дълъг е списъкът с изобретенията му. Едно от главните направления в дейността му е лечителството.

Основните идеи на Болотов по въпросите на храненето могат да се изведат в следните положения:

1. Трябва да се увеличи количеството на младите клетки спрямо старите клетки, което зависи от изработването на стомашни ензими в стомаха – пепсини, които се разнасят из организма чрез кръвта и преработват старите и повредени клетки (в това число и раковите);

2. Важно е да се консумират непременно продукти, които съдържат достатъчно количество целулоза, за да се стимулира перисталтиката на целия стомашно-чревен тракт;

3. Трябва редовно да се почиства организма от шлаката с помощта на безопасни киселини (достатъчно количество осолени и ферментирали плодове и зеленчуци);

4. При преобразуването на шлаката в сол, важна роля играе кислородът, достатъчно количество кислород организмът трябва да получава чрез физическа активност;

5. Извеждането на солта от организма се осъществява чрез соковете на разтварящи солта растения (корени от магданоз, целина, хрян, листа жълтурче, блатниче, ряпа);

6. Създадената от Болотов технология за групи растения, приготвени по специална рецептура може да изтегля от стените на стомаха и луковицата на дванадесетопръстника метали (в това число и радионуклиди и тежки метали), канцерогенни вещества и свободни радикали;

7. Един от щадящите методи за очистване на организма е постът.

Днес може би човечеството е на прага на своето най-голямо откритие. Откритие, след което човекът ще може да живее без болести най-малко 200 години. За много х ора това сигурно ще прозвучи абсурдно и глупаво, но не така мисли академикът от Руската академия на науките Борис Болотов. Той описва по един достъпен начин как човешкият живот би могъл да се удължи значително. За чудото, наречено дълголетие, а защо не и безсмъртие, Болотов не разчита на извънземни сили, а само на скритите резерви в човешкия организъм. Откритието на учения се състои в това, че е напълно възможно старите и “уморени” клетки на организма да се заменят с млади, боеспособни клетки-лидери, които ще подмладят човека и ще го избавят от всички болести, включително и от рак.

Като всичко гениално, откритието на Болотов не изисква кой знае какви усилия. Не е необходима нито апаратура-чудо, нито клиники и полкове от лекари. Необходимо е само познание, желание и … най-обикновена кухня.

ПРАВИЛО ВТОРО: ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ШЛАКИТЕ В СОЛИ

В организма се натрупват много соли – най-вече в бъбреците, в пикочния мехур, съединителната тъкан, жлъчните пътища, костите, съдовете. За организма са особено опасни шлаките, които се образуват в резултат от окислителните процеси. Всичките клетки в организма без изключение са в контакт с кислорода (всичките части на съединителните тъкани). Така този полезен процес на окисление се съпровожда и с вредни окислителни процеси. Тези процеси водят до окисление на съединителните тъкани и образуването на шлаки.

За да се спаси организмът от шлаките, които увреждат съединителните тъкани е необходимо върху шлаките да се въздейства с киселини.

Солите в съдовете и междуклетъчното пространство. Киселините помагат те да се изведат от организма.

Киселинно въздействие може да се оказва и върху солите, които се натрупват в съдовете и в междуклетъчните пространства. Такава сол е хидроксилапатитът (неорганичен калциево-фосфорен апатит, който специалистите наричат “минерал на смъртта”. За по-опростено ще го наричаме “минерала ХФ” (хидроксилен фосфат). “Минералът ХФ” е особено вреден при съдови заболявания. Той причинява възпалението на съдовете, микрофлебитите, тромбофлебитите, инсултите, склерозите, трофическите язви, парезите и др.

Ако в организма се вкарат безопасни киселини, много соли, включително и “минералът ХФ”, ще се изведат от организма, тъй като са лесноразтворими в много киселини.

Арсеналът от киселини е огромен, изборът е много широк. Едни от най-полезните киселини се получават от микроогранизми от животински произход в киселинна среда. Необходимо е да се използват ферментационните процеси в киселинна и безкислородна среда. За превръщането на шлаките в соли се препоръчват кислородните ферментационни процеси, т.е. оцетите. В тази група влиза и самият оцет СН5СООН. Чрез тези процеси природата показва чудното си свойство, когато кислородът, от една страна, стимулира образуването на шлаки, но от друга, подпомага ферментацията, чиито продукти превръщат шлаките в соли.

Болотов оценява ролята на киселините, които се образуват в резултат на кислородното ферментиране на клетки от животински произход и препоръчва киселините, които се съдържат в плодовете и зеленчуците – аскорбинова, палмитинова, стеаринова, лимонена, млечна, никотинова, въглена, гроздова, мравчена киселина и др. Могат да се употребяват мариновани краставици, домати, зеле, цвекло, моркови, лук, чесън, ябълки, както и сокове, бира, вино, млечнокисели продукти. Плодовите оцети също са подходящи за борба с шлаките и солите на ХФ.

Но всеки човешки орган е приспобен да използва свои киселини. Затова трябва да се използва колкото може по-голямо разнообразие от тях. Плодовите оцети е желателно да се използват с кисело мляко. За тази цел е удобно оцетът (по една чаена лъжичка, може и супена лъжица) да се разтваря в една чаша кисело мляко, като се добави една чаена лъжичка мед. Сместа се изяжда по време на хранене веднъж на ден.

Болотов препоръчва да се добавя оцет и в чая, и в кафето, в супите и бульоните.

Лечителят дава и един съвет: когато се употребяват кисели хранителни продукти, не е желателно да се използват растителни масла, които имат силно жлъчегонни свойства и забавят процесите на превръщането на шлаките в соли.

В това време храната трябва да бъде предимно месна или рибна. Могат да се употребяват яйца, гъби. Ястията от месо или риба е желателно да бъдат първи, за да не отслабят действието на жлъчните ферменти. Супи, боршове, бульони и др. е желателно да се употребяват след месните или рибните ястия.

Щипка сол на езика след хранене

Сред напътствията на Борис Болотов е и правилото за солта на езика след хранене. То важи и за времето, когато сме употребявали чайове, компоти и др. Солта предизвиква допълнителна реакция в стомаха за производството на стомашни сокове, богати на солна киселна. Солната киселина, както и другите киселини, превръщат шлаките в соли, а “минералът ХФ” под действието на солната киселина се разтваря и се извежда от организма.

При употребата на киселини солите частично се извеждат с урината, друга част остава в организма. Неразтворимите в организма соли трябва да бъдат изведени. (Това е предметът на на третото правило.)

При изпълнението на второто правило е важно да се отчете фактът, че шлаките не могат изведнъж да се превърнат в в соли. Причината е в това, че киселините или алкалите попадат там, където са шлаките или “минералът ХФ”.

Болотов препоръчва, когато извършваме тази процедура, да се занимаваме с физическа работа, упражнения, масаж, които стимулират движението на кръвта и помагат при превръщането на шлаките в соли.

Рецепта за извеждане на соли от организма:

10 кг черна ряпа се почиства и измива (кората не се бели) и се прави сок (получава се около три литра). Сокът се държи в хладилник, а меката част на ряпата се смесва с мед (в краен случай със захар) в пропорция: на един килограм мека част – 300 г мед или 500 г захар. Сместа се държи в буркани, плътно напълнени до горе. Сокът от ряпата се пие по една чаена лъжичка един час след ядене. Ако няма болки в черния дроб, дозата може да се увеличава постепенно до една супена лъжица, след това – до две, и накрая до половин чаша. Сокът от черна ряпа е силно жлъчегонен продукт. Ако в жлъчните пътища има много соли (минерали), преминаването на жлъчката се затруднява и човек усеща болка в черния дроб. Когато болката е силна, в областта на черния дроб може да се сложи грейка. Ако болката е търпима, процедурата продължава, докато сокът от черна ряпа свърши. Обикновено се усеща болка само в началото на лечението, а след това процесите се нормализират.

Солите излизат незабелязано, но ефектът от извеждането им е огромен. Когато болният се подлага на посочената процедура, трябва да спазва диета: да збягва пикантните и киселите продукти. Когато сокът свърши, започва да се употребява вътрешната част от ряпата, която в това време вече е вкиснала. Пюрето се приема по време на хранене – по 1-3 супени лъжици, докато свърши. Тази процедура е изключително важна за укрепване на организма, особено за дихателните пътища и сърдечно-съдовата система. Солите разтваря отлично и сок от корени магданоз, цикория, хрян, ряпа, гулия.

Издaтeлcтвo PACПEP

Всички хора имат естествен ресурс за живот от 1400 години

Предишна Статия

Помнете тези 14 съвета

Следваща Статия

Някои хора дружат с парите, други мечтаят за това. Парите остават при онези, които умеят да общуват с тях. Съществуват закони за парите, принципи за боравене с парите. Седемте закона за парите

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Don`t copy text!