Хипократовата клетва, съвременен прочит

Хипократовата клетва – съвременен прочит

В името на Парите, Властта и Частните интереси, в името на всички, които ми плащат за това, поемам върху себе си тази клетва!
На болния, който е дошъл при мене, ще гледам като на клиент, но не и като на пациент, ще му взема парите, и ще му предпиша такива лекарства, които да го поддържат болен, за да идва отново и отново, и да ми осигурява едни постоянни доходи , на мен и на цялата фармацевтична индустрия, до смъртта си.
Ако дойде случайно, някой здрав, то аз се задължавам да го разболея, за да стане зависим от мен и цялата фармацевтична индустрия.
Ако някой открие, такова лекарство, било то на билкова или каквато и да е друга основа, което да не предизвиква странични реакции и да излекува дадена болест, то аз се задължавам да докладвам на моите повелители, за да вземат те мерки и да унищожат тази заплаха за Световната здравна организация!
Ако някой, не иска да ползва услугите ни, и да плаща данъци, то аз съм длъжен да го докладвам, за да бъде обявен за престъпник.
Ако някой води природосъобразен живот, той трябва да бъде обявен за назадничав и пречка за развитието на медицинската наука, и да бъде умъртвен по най-бърз начин.
Никога, няма да предавам, колега допуснал лекарска грешка, независимо от последствията, до които е довела.
Когато, посещавам пациенти по домовете, аз ще всявам там страх и чувство за зависимост от лекарствата. Ще говоря сложно, за да ме уважават и да ми се доверяват безпрекословно, и да пият отровите, които им предписвам, без да се замислят.
Ще работя за това, така да манипулираме хората, че те да не търсят алтернативни методи на лечение и здравословен живот.
Ще работя за създаването на частни здравноосигурителни фондове, като ще убеждавам хората, че това е единственото им спасение и път към качествено, но съответно скъпо здравеопазване.
Ще работя за намаляване броя на децата и пенсионерите в България, защото те са ненужни и само тежат на обществото и държавата.
Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано получа обещаното ми възнаграждение, за да водя охолен и изпълнен с наслади живот, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея.
Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт.
Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Чипс с вкус на путка

 Произвежда се от компанията Chazz от Литва От там казват, че продават продукта заради липсата на