Хората ще изберат валута, която не се контролира от правителствата

В бъдеще няма да видим конкуренция между дигитални и недигитални валути, а между паричните политики, според Антъни Помплиано.

Помплиано направи своите коментари по време на сегмента „Squawk Box“ на CNBC от 27-ти септември. В крайна сметка той вярва, че хората ще предпочетат Биткойн като валута, защото правителствата не могат да я контролират.

Правителството на САЩ трябва незабавно да токенизира долара

Помплиано беше разпитан за това как Биткойн може да се задържи като запас от стойност, след като доларът и другите валути се дигитализират.

Първо, той каза, че ако е американското правителство токенизира долара, предвид това, че Китай създава цифров юан, другите страни ще ги последват. Всички пари в крайна сметка ще бъдат дигитални, каза той, а конкуренцията ще бъде между различни парични политики.

Ако обаче цифровият юан стане наличен, но няма дигитален долар, тогава на държавите ще им е по-лесно да купят юана. Това би заплашило доминантната позиция на долара като глобална резервна валута.

Така че защо хората биха притежавали Биткойн, ако могат да притежават дигитален долар?

Помплиано твърди, че в крайна сметка вярва, че хората ще изберат нещо, което не е манипулируемо, нито изменяемо, нито цензурирано.

В крайна сметка хората ще изберат валута, която правителството не може да контролира.

Съоснователят на Morgan Creek Digital, Помплиано който е огромен привърженик на Биткойн (BTC), наскоро предложи, че Сатоши Накамото трябва да спечели Нобеловата награда за мир за създаването на флагманската криптовалута.

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница