Централната банка на Пакистан планира собствена дигитална валута

Джамел Ахмад, заместник-управителят на Държавната банка на Пакистан (SBP), централната банка на страната, заяви, че институцията има за цел да издаде дигитална валута до 2025 година, съобщи на 1 април пакистански YouTube канал.

Според местна медия, Асад Умар, финансовият министър на Пакистан, предизвика изявлението на официалния представител на банката по време на церемония по повод откриването на Electronic Money Institutions (EMI) в понеделник, 1 април.

Според медията, министърът поиска от федералната агенция за разследване и централната банка да гарантират, че новата система ще има киберсигурност. Умар твърди, че един единствен високопрофилен инцидент може непоправимо да повреди доверието в банковата система.

Като част от отговора си, заместник-управителят на централната банка заяви, че институцията вече работи по освобождаването на концепцията за дигитална валута на централната банка (CBDC) до 2025 година. Според Джамел Ахмад, целта е да се насърчи финансовото приобщаване, ефективността, както и борбата с корупцията. Пълното пускане на CBDC обаче ще се случи до 2030 година.

Както вече беше съобщено, Пакистан прилага нови правила за криптовалутите, за да подобри репутацията си в борбата с финансовите престъпления.

Както се съобщава през февруари, централната банка на Украйна завърши пилотен проект за своята национална дигитална валута – електронната гривна.

През същия месец, блогът по бизнес право в Оксфорд публикува изследователски доклад, направен от постдокторант от университета в Люксембург, като отбелязва, че идеята за издаване на CBDC е твърде привлекателна за пренебрегване.

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница