Цитати на милиардера Дейвид Рокфелер

На 12 юни е роден Дейвид Рокфелер – свръхуспешен бизнесмен, магнат и мислител. Той е внук на първия доларов милиардер Джон Дейвисън Рокфелер, основателя на „Стандарт Ойл“. Дейвид много пътешествал, общувал с лидери на други страни: Никита Хрушчов, Михаил Горбачов и Фидел Кастро. Дейвид Рокфелер може с право да се нарече щедър човек. Въпреки суровия си нрав, той вложил в благотворителност над един милиард долара. Дейвид Рокфелер живял дълъг и наситен живот. Той почина през 2017 г., на 101 години.

1. „Дружбата, която се основава на бизнеса, е по-добра, отколкото бизнеса, основан на дружба.“

2. „Чистият разум и свежите идеи – ето това е благодатната почва за растежа на доходите, а вдъхновението е най-добрата мотивация за успешен бизнес.“

3. „Договореностите за съвместно ръководство рядко дават добър резултат, тъй като те всъщност са един неудобен компромис.“

4. „Адвокатът на нашето семейство каза: „Две много скъпи неща може да си позволи Рокфелер – да влезе в политиката и да се разведе.“

ДОСИЕ

Дейвид Рокфелер е смятан за един от главните идеолози на глобализацията, привърженик на неоконсерватизма, участник, и, както твърдят много посветени, е учредител на няколко елитарни, включително и тайни общества, сред които главният е Билдербергският клуб, който наричат „световно правителство“.

Фигурата на Рокфелер е противоречива; за едни той е човеконенавистник, заради призива му да се ограничи и да се контролира раждаемостта в световен мащаб; според него нарастващото човечество е причината за замърсяването на атмосферата. Други се възхищават от него като един от най-щедрите филантропи и благотворители.

Той е роден на 12 юни 1915 г. В ранните си години наследникът на империята на клана Рокфелер расте в единствения небостъргач в Ню Йорк и посещава училището „Линкълн“, което създал прочутият му дядо.

В семейство Рокфелер е установена цяла система от финансови поощрения, изградена в съответствие със законите на пазара. В пари се оценява всичко: от убийството на мухи – два цента за парче, до занимания с музика – пет цента за час. Отказът на дете от сладко се оценява на два цента; закъснелия за закуска го очаква „глоба“ от 1 цент.

По-късно в мемоарите си Дейвид Рокфелер пише, че баща му се борел за трезвеност при децата си, като давал на всяко от тях по 2,5 долара за въздържание от алкохол и цигари.

Дейвид учи в Харвард хуманитарна специалност, но разбира, че без икономическо образование не може да просперира, затова постъпва в прочутото лондонско икономическо училище; след това усъвършенства знанията си в Чикагския университет. През 1940 г. Рокфелер блестящо защитава докторска дисертация и започва трудовия си път.

През пролетта на 1942 г. постъпва в армията и излиза от нея със званието капитан. По времето на войната той служи в Северна Африка и Франция; работи във военното разузнаване.

След 1946 г. Рокфелер се връща в родината и се посвещава на семейния бизнес. Той заема нисък пост в един от отделите на банка Chase National Bank, по голямата част от акциите на която принадлежат на клана Рокфелер и той е можел да заеме по-висока позиция, но разбира, че трябва да изучи всяко звено от сложния финансов механизъм.

Скоро Дейвид Рокфелер става вицепрезидент на съвета на банката, който се занимава с международните й дела.

През 1961 г. той става президент на Chase Manhattan Bank и остава на този пост до 1981 г.

Състоянието на Рокфелер се оценява на 3,3 милиарда долара и заема 581-во място в класацията на Форбс.

Идеята за ограничаване на раждаемостта той озвучава на конференция на ООН през 2008 г.

Дейността си в Билдербергския клуб Рокфелер започва през 1954 г. Тогава е проведено първото му събрание – Холандското.

Прието е да се смята, че през 1973 г. Рокфелер учредява Тристранната комисия.

През 2002 г. той подарява на света автобиографичната си книга „Банкер през ХХ век. Мемоари“, в която разкрива някои тайни на успеха си.

Привърженикът на ограничаването и контрола на раждаемостта в световен мащаб не се ограничава и има шестима наследници: двама синове и четири дъщери.

Дейвид Рокфелер е рекордьор по присаждане на сърца – седем операции. Първото пресаждане е през 1976 г. Последното – през 2016 г.

Издaтeлcтвo PACПEP

ЦИТАТ от конференция, през 1969 г. на  д-р Ричард Дей, шеф на организацията за “Планирано родителство”, която се занимава с евгеника (наука за подобряване на човешките наследствени белези чрез намеса в човешката популация) и се контролира от клана Рокфелер;

Ричард Дей каза:

“Сега ние можем да излекуваме всеки рак. Цялата информация се съдържа във фонда на Рокфелер и може да бъде обнародвана след съответното решение…”

Дей посочи, че ако хората умират бавно от “рак или нещо друго”, ще се забавят темповете на прираст на населението…”

Т. нар. господари на света не искат да лекуват рака, защото нямат душа. .

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена