ЦРУ: Chemtrails са военно оръжие

/

ЦРУ: Времето е следващото военно оръжие

В настоящия брой на месечното списание „Proceedings“ на Военноморския институт вицеадмирал Уилям Ф. Раборн, заместник-началник на военноморските операции, отговарящ за научните изследвания и разработките, представя поразителна картина на времето като военно оръжие.

В статията за военноморския флот от 1973 г. [бел. прев. – Статията е от януари 1963 г., а не от 1973 г. както е посочено. Става въпрос за статията „Нови хоризонти на военноморските изследвания и разработки“. Цитираният по-долу текст е от частта „Environmental Warfare“, в която се описват настоящите и бъдещите проекти за развитие на военноморските сили, [вице]адмирал Раборн очертава възможности за отклоняване на бури към вражеските комуникации, предизвикване на разрушителни метеорологични явления или контролиране на времето в помощ на военно нападение. Той не определи график за тези промени.

Тук – препечатано с разрешението на Военноморския институт на САЩ, който е защитил авторските права върху материала – е ключовата част от статията на [вице]адмирал Раборн, посветена на времето.

[бел. прев. – Военноморският институт на САЩ (USNI) със седалище в Анаполис, Мериленд, е частна професионална военна асоциация с нестопанска цел, която се стреми да предлага независими, непартийни форуми за обсъждане на въпроси, свързани с националната отбрана и сигурност. Освен че издава списания и книги, Военноморският институт организира няколко годишни конференции. Повече за Военноморския институт можете да прочетете тук – https://www.usni.org/about-us/mission-and-vision.

„Възможностите за военна употреба на „метеорологичното оръжие“ могат да бъдат колкото разнообразни, толкова и многобройни. Възможността да се контролира времето може да доведе до по-големи промени във военните действия от тези, които настъпиха през 1945 г. с експлозията на първите ядрени оръжия.

Силни бури или урагани, които поразяват военноморските сили, могат да нанесат по-големи щети, отколкото биха могли да се нанесат на врага. Възможността за промяна на посоката на разрушителните бури и насочването им към вражески концентрации може да съществува в бъдещия арсенал на военноморския тактически командир.

Сухопътните, морските, военноморските и десантните операции могат да бъдат подпомогнати от разсейването на мъглата или облаците или от предизвикването на дъжд или суша. И обратното, създаването на плътна и ниска облачност може да се използва за прикриване на концентрацията на войски, движенията и разполагането на оперативни групи. Може да се използват широкомащабни техники за контрол на времето, за да се предизвикат обширни наводнения в стратегически райони или дори да се предизвика нов „ледников период“ за врага. Едновременното въздействие върху йоносферата и атмосферата би могло да доведе до магнитни, акустични ефекти и ефекти на налягането, така че да се осъществи почистване на мините в океана.

Създаването или разпръскването на канали за температура/влажност на атмосферата може да промени индекса на пречупване на атмосферата дотолкова, че да повлияе на радар или радиопредаване. Изкуствено предизвиканите йоносферни бури могат да доведат до прекъсване на комуникациите.

Някои електромагнитни вълни не могат да преминат през зона с валежи. При подходящи метеорологични условия може да се използва генератор на облаци, за да се образуват валежи, които могат да попречат на работата на радиоуправляеми или дистанционно управлявани устройства или превозни средства.

Вече сме предприели първите стъпки към развитието на способности за водене на екологична война. Използваме сателитни метеорологични данни от Тирос II за текущи тактически операции и по-точни прогнози за времето в далечен план. Някои експерименти за разсейване на мъглата са обещаващи и са проведени някои проучвателни изследвания за начини за промяна на посоката на големите бури.

Поради тези причини – и защото напредъкът на науката ни го прави разумно – сега планираме 10-годишно цялостно изследване на атмосферата, което ще наречем АТМОС.“

Източник: ЦРУ
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Проектът SCoPEx: Бил Гейтс и Джордж Сорос ще затъмняват Слънцето, щели да борят измамата на ЦРУ “Глобално затопляне“ (ВИДЕО)

Дебора Таварес: Промяната на климата всъщност е модификация на времето (ВИДЕО)

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши говори открито за Chemtrails, Румен Сорос най-нагло лъже и мълчи като пукел! (ВИДЕО)

«Замъгляването» документален филм за Chemtrails (ФИЛМ – БГ СУБ)

2023 «Глобално затопляне»: 8 поредни години на глобално охлаждане! (NOAA)

Учен, носител на Нобелова награда: „Климатичните промени“ са измама за обезлюдяването на планетата“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК

 

Излизане от ЕС, НАТО и СЗО веднага! Европейският парламент прие закон за унищожаване на хората 

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани