Челен опит: 10 000 държавни служители разстреляни за корупция за последните 16 години в Китай

/

Антикорупционната политика, провеждана от ръководството на Китай в продължение на няколко години е привлякла вниманието на целия свят

 Тези дни  в Китай  бяха публикуваните цифри, от които е видно, че китайското правителство е  екзекутирало  за корупция около 10 000 служители, а други 120 000 са получили присъди за 10-20 години затвор  от 2000 г. насам. Като най-пресен пример е разстрелът на заместник-кмета на Пекин Лю Чжихуа. Той е  бил седем години ръководител на управлението на китайската  “Силиконовата долина”  в северозападното  предградие на Пекинския университет, като през този период е успял да се облагодетелства за милиарди долари. През последните 30 години са назначени близо един милион служители за борба с корупцията, като публичните екзекуции имат за цел да покажат, че корупцията е един от най-големите пороци на китайското общество.

ПО ТЕМАТА

Челен опит | За нашите чиновници това щеше да е като лош сън! Как президентът на Буркина Фасо изкорени корупцията ? (ВИДЕО)

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Нееднородност на пространството (ФИЛМ – БГ – субтитри)

Следваща Статия

Дубай купи любимия хотел на Адолф Хитлер във Виена

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него и за анализ на трафика

IP адресът и потребителският ви агент се споделят с Google заедно с показатели за ефективността и сигурността, за да се гарантира качеството на услугата, да се генерират статистически данни за употребата и да се откриват злоупотреби и да се работи по тях.

Don`t copy text!