Чудото с Богоявленската вода, случващо се ежегодно на празника Кръщение Господне (Богоявление), е потвърдено от учените

Руски биофизици, с научни методи потвърдиха великото православно чудо, което се случва ежегодно на празника Богоявление (Кръщение Господне) на 18-ти срещу 19 януари, когато всичката вода изведнъж променя свойствата си. И точно посочиха времето и конкретните часове, в които си струва да се запасяваме със света Богоявленска вода, понеже именно тогава лечебните и свойства са особено силни…

Проявяването на уникалните качества на водата започва, по правило, на 18 януари, от 17.30 ч. и към 23.30 достига върха си, и продължава на самия празник Кръщение Господне, от 12.30 до 16.00 ч., – разказа за Life News, Станислав Зенин, завеждащият лабораторията по биофизика на водата в НИИ, за екологията на човека и хигиената на околната среда.

– А после водата в природните водоеми бързо възвръща обичайното си състояние. Измененията на качествата на водата, на празника Богоявление, ние наблюдаваме и регистрираме от много години. Методите за наблюдение и регистриране структурата на водата са утвърдени от съвета на учените в Министерството на Здравеопазването на Русия.

Това явление се случва ежегодно, без прекъсвания или паузи.

Миналата година един свещеник ни писа, че за негово учудване и ужас, богоявленската вода не проявила своите уникални качества, – казва докторът по биологически науки Станислав Зенин. – Ние прегледахме нашите данни и видяхме, че във високосни години, датата на максималните изменения на свойствата на водата се измества. Затова миналата година, богоявленската вода измени свойствата си, едно денонощие по-рано, т.е. на 17 януари.

Счита се, че обичаят да се освещава вода в християнската църква е даден от самия Иисус Христос, когато той се потопил в Йордан. Осветената вода в църковната традиция е носител на благодатта Божия: тя очиства вярващите от духовните и физически скверности, освещава ги, и ги изпълва с Божествена благодат и с даровете на Светия Дух. Лечебните свойства на светата вода действително слизат от Бога, и именно този факт потвърдиха учените.

Превод, Григор Симов

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ