10 причини, които налагат Бойко Борисов да се оттегли от властта и политиката

I. Крайно непоследователен в поведението си и изпълнението на дори взети от него решения
Честата смяна на собствените му позиции, дори по 2-3 пъти на ден, създава несигурност, колебание, обърканост и хаос както в административно- управленските институции, така и сред цялото общество.
II. Лъжата – неразделна част от многобройните публични изяви на Б.Б.
Само една от изречените от него лъжи е достатъчно основание за незабавното му отстраняване от ръководния пост. В демократичните общества тя се възприема като изключително тежко провинение и грубо погазване на нормите и ценностите на човешката цивилизация. Само за една лъжа през 1974 година беше отстранен американският президент Ричард Никсън, макар да е един от най-успешните след войната.
III. Груба фалшификация и промяна на исторически факти, събития и съвременни реалности – част от публичните изяви на Б.Б.
Откровеното му признание, че е прост човек, което се потвърждава от слабите му исторически познания и ограничен интелект, не му дава право да фалшифицира историята на българския народ. А особено активна и перфектно организирана е фалшификацията на изборните резултати.
IV. Собствената му биография – обект на фалшификации и подмяна на безспорни истини с груби лъжи
Макар ентусиазиран член на БКП, а баща му – партиен секретар, стократно тиражира лъжата, че семейството му е жертва на комунистически репресии, тъй като дядо му бил убит след 1944 година. Истината е, че и двамата му дядовци са живи и здрави дълги години след тази дата. Такава чудовищна лъжа може да измисли само един сериозно увреден мозък и яростен партиен ренегат, заличаващ по най-глупав начин миналото си. Този му акт е без аналог в българската история.
V. Нарцисизъм и самохвалство – ярко проявяващи се още в началото на политическата му кариера
Тези му черти през последните години вземат умопомрачителни мащаби. Упоритото натрапване на личното „АЗ”, благодарение на което едва ли не българският народ съществува и трябва да му е безкрайно благодарен, буди все повече присмех, чувство на съжаление и нарастващ обществен гняв.
VI. Болезнено силен комплекс за малоценност, провокиращ сериозни междуличностни и междуинституционални конфликти
Безпардонно се съпротивлява на всяко мнение, макар и разумно, но различно от неговото. А политик и общественик, получил по-голямо обществено доверие, моментално му става враг №1, срещу когото се хвърлят част от зависимите медии, платените „анализатори” и целият партиен антураж. Така повече от десетилетие държавата се тресе от безкрайни скандали и конфликти.
VII. Все по-открояваща се страхова психоза
Очевидните многобройни далавери и паническият страх, че ще трябва след загубата на властта да отговаря за тях, прави поведението му крайно объркано и неадекватно, а усилията и инициативите да се спаси от предсрочни избори стават все по-глуповати и абсурдни.
VIII. Налагането по негово нареждане на груба полицейщина през целия десетгодишен период на управление, проявяваща се най-вече в безмилостна разправа с политическите опоненти и икономически конкуренти
Инсценирани са дори няколкостотин предварителни производства и съдебни процеси срещу хора, чиято единствена „вина” е, че искат да работят и живеят почтено и честно.
IХ. Скандални и комични изяви на международната сцена
Докато през първите му години на управление европейските партньори не му обръщаха особено внимание и дори се забавляваха с него, напоследък те са все по-разтревожени, отчитайки вредите, които той може да нанесе не само на България, но и на самия ЕС. Факт е, че в новата българска история няма държавник, който с клоунското си държание и поведение да е компрометирал повече България на международната сцена от Б.Б. Европейските лидери стават все по-критични, разобличавайки както миналите, така и настоящите му гафове. Само в германския печат през последните месеци са отпечатани над 60 остри критични публикации.
Х. Последната, но безспорно първа по важност причина за отстраняването на Б.Б. от власт – разкритите от чужди дипломатически разузнавателни служби далавери и прояви от тъмното му минало, поставящи го в пълна зависимост от тях
Някои от абсурдните му международни прояви са категорично свидетелство за неговата сериозна обвързаност и ангажираност да действа под чужда диктовка. Силно разобличаващ пример е връщането на избягалите от Турция противници на Ердоган, в грубо нарушаване на Международното право, подписвайки с този акт смъртната им присъда.
Политическата история на всички европейски държави е категорична – държавник, за когото чужди държави разполагат с безспорни компрометиращи свидетелства, се снема моментално от длъжност и завинаги се отстранява от политиката.
Освен посочените 10 крайно негативни качества, всяко от които е достатъчно основание за отстраняване от власт, той показа и доказа, че личното „АЗ” поставя над всякакви други интереси. Готов е с лекота да жертва ВСИЧКО – министри, партия, дори държава, но да спаси себе си от отговорност за главозамайващите по мащаби негативни прояви и далавери.
Изложеното дотук макар и накратко, очевидно налага незабавното му снемане от власт и то колкото по-рано, толкова по-добре за България. За огромна част от българския народ, който сега протестира по улиците и площадите, Б.Б. записа една от най-мрачните страници в съвременната ни история, от която ще се срамуват не само днешните, но и бъдещите генерации.
  • Доц. Доктор Йордан Величков

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Чутовен удар на МВР!

Следваща Статия

112 години независима България! Честит празник, българи! (Манифест за провъзгласяване независимостта на България, прочетен от княз Фердинанд на 22 септември 1908 г. в гр. Велико Търново)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!