10 000 чеченци поемат към Украйна. Путин призова за военен преврат (ВИДЕА) ОБНОВЕНА

Планира се чеченските бойци да се включат във военните действия в най-горещите точки

Близо 10 000 чеченци тръгват от Грозни към Украйна, за да се включат в руската военна операция. Видеа показват как бойците са натоварвани на автобуси от площада на града.

Държавният глава на републиката Рамзан Кадиров в обръщение към войниците си призова украинския президент Володимир Зеленски да се извини на руския президент Владимир Путин, съобщава „Русская весна“.

„Използвам случая да дам съвет на все още действащия президент Зеленски, докато още не е станал експрезидент на Украйна, да позвъни по-бързо на нашия президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин и да помоли за извинение“, каза Кадиров.

Планира се чеченските бойци да се включат във военните действия в най-горещите точки на Украйна, каза още ръководителят на Чечня.

Още вчера руските медии съобщиха, че откъм Крим на територията на Украйна се придвижват чеченски подразделения от батальона „Восток“, които имат задачата да влязат в Мариупол откъм тила, за да го прочистят от неонацисти, съобщава онлайн изданието.

Мариупол е един от центровете на украинските крайни националисти, а в социалната мрежа „Телеграм“ вече се появиха коментари от чеченски бойци – „комбат ни нареди нацисти в плен да не взимаме“.

Путин призова за военен преврат в Украйна

С вас ще се договорим по-лесно, отколкото с банда наркомани и неонацисти, обърна се към военните на Киев руският президент.

Руският президент Владимир Путин призова за военен преврат в Украйна. Той предложи на украинските военни да вземат властта в свои ръце, защото щял да се споразумее по-лесно с тях, отколкото с банда наркомани и неонацисти.

„Още веднъж се обръщам към военнослужещите на украинските въоръжени сили. Не позволявайте на бандеровците да използват като жив щит вашите жени, деца и възрастни роднини, вземете властта във ваши ръце. С вас ще ни е по-лесно да се разберем, отколкото с тези наркомани и неонацисти, взели за заложник целия украински народ“, заяви Путин.

По думите му руските въоръжени сили в момента водят сражения предимно с националистически милиции „които, както знаем, са пряко отговорни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните граждани на народните републики“.

Според „обективни данни“, цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове като Киев и Харков.

„Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат, точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски“, заяви Путин.

Руският президент похвали руските войници и офицери, че изпълняват дълга си професионално и отговорно. „Те действат мъжествено, професионално, героически“, благодари им Путин.

Източници: Гласове, Епицентър

ДОПЪЛНЕНИЕ

Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин, Рамзан Кадиров потвърди разполагането на чеченски бойци в Украйна, предаде Ройтерс.

Кадиров каза, че добре екипираните чеченски бойци не са понесли досега никакви загуби и са превзели украински военен обект.

Чеченският лидер добави, че за тях не е проблем да превземат градове като Киев и Харков, но задачата е да избегнат загуби и да изпълнят операцията внимателно. Според Кадиров Путин е взел правилно решение, защото, по думите му, не иска други държави да атакуват Русия от Украйна.

Лидерът на Чечения призова също украинците да свалят от власт своите управляващи и добави, че ще унищожава всякакви чеченски части, които се бият на страната на украинската армия.

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times