Работи се

124 US генерали и адмирали: Байдън е негоден за президент

Байдън е негоден за президент, не е добре: 124 US генерали и адмирали О.Р.

124 американски генерали и адмирали от резерва подписаха писмо, което поставя под въпрос психологическото и здравословното състояние на президента Байдън и способността му да изпълнява задълженията си като президент, предаде АП. В САЩ съществува така наречената 25-а поправка, която дава право за предсрочно отстраняване на държавния глава при негодност и поемане на задълженията и властта му от неговия вицепрезидент.

Висшите чинове отправят сериозни обвинения като например, че „конституционната Република е изгубена”.

Менталното и психическото състояние на главнокомандващия може да бъде риск за националната сигурност, смятат генералите и адмиралите, защото управлението на САЩ и тяхната най-мощна в света армия според тях изисква адекватни, бързи и точни решения. „Последните стъпки на демократическата администрация относно ядрените кодове изпращат опасен сигнал за националната сигурност, поставят въпроса кой всъщност стои начело. Ние трябва да имаме верига на командване, която не е под въпрос”, категорични са военните.

По-рано този месец, напомня Дъ Хил, президентският лекар Кевин О’Конър пусна съобщение до медиите, че Байдън е в цялостно добро здравословно състояние за своята възраст на „77-годишен мъж”, докато той първо е на 78 г. и второ дори последните му публични прояви, които той избягваше дълги 2 месеца след встъпването и започна едва след серия от критики по въпроса, показаха, че Байдън определено има сериозни проблеми. Милиони зрители в САЩ и по света стана свидетели на това в директни тв излъчвания. Те ясно се убедиха в неговите проблеми с паметта, с концентрацията и с формулирането на ясна мисъл и то неведнъж. Даже се видя, че той среща затруднения с разпознаването на близки хора и сътрудници. Например военния министър, чието име и длъжност забрави в посветен на ресора му брифинг, а той стоеше на 2 м от президента.

Военните са притеснени „за оцеляването на нацията като Конституционна република, както никога преди от 1776 г. насам”. Те добавят и идеологическа нишка: „Конфликтът между поддръжниците на социализма и марксизма срещу поддръжниците на конституционната свобода и свободата”.

Напомняме, че неотдавна такова писмо публикуваха 150 френски генерали от резерва и шефът на чуждестранни регион, които предупредиха президента Макрон, че ако продължава да управлява както досега, Петата република е изправена пред гражданска война и преврат. Властта се опита да ги стресне с разпити и административен натиск, но последва петиция от над 100 000 души по темата преди броени дни.

  • 19МИНУТИ

ПО ТЕМАТА

60 000 вдебилени US идиоти отблъскват урагана „Ирма“ с… вентилатори (ОБНОВЕНА)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Байдън: Изградихме най-голямата и всеобхватна организация за изборни измами в историята на американската политика (ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати