Бивш ръководител на ФБР: Готов съм на всичко за достъп до пощата на Лавров

Бившият ръководител на ФБР и Американската агенция за национална сигурност (АНС) Майкъл Хейдън заяви в интервю за Си Ен Ен (CNN), че е готов на всичко само, за да получи достъп до електронната поща на външния министър на Русия Сергей Лавров.

В отговор на въпроса дали той вярва, че бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън направи сериозна грешка, когато реши да използва персонален акаунт на електронна поща за бизнес цели, Хейдън каза, че ако той все още работи в АНС и някой му каже, че личната поща на „Сергей Лавров или някой подобен“ не е защитена, веднага е щял да „я прегледа“, съобщава ТАСС.

„Казвам, че дипломатическата служба може да се проучи дори от четене на информация, която не е класифицирана“, подчерта той. „В същото време не казвам, че ние сме предприели каквото и да е действие по отношение на министъра на външните работи на Русия“, каза Хейдън. „Просто казвам, че като държавен секретар, Хилъри Клинтън е била логична цел за външното разузнаване“.

Бившият ръководител на ФБР и АНС изрази увереност, че дори и неповерителната информация, която Клинтън съхранява в нейната пощенска кутия „е от голям интерес за разузнаването“.

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а