Aнтъни Помплиано с идея за това как да се спаси Deutsche Bank

Антъни Помплиано, съосновател на фирмата за управление на активи Morgan Creek Digital, писа до своите 223 000 последователи, че Deutsche Bank може да се измъкне от бъркотията, в която се намира.

С достатъчно капитал, банката може да бъде закупена и след това да се превърне в про-крипто финансова институция.

Днес Deutsche Bank се оценява на малко над 14 милиарда долара, а цената на акциите се срива. Ако можем да повишим капитала, би било интересно да закупим фалиралата банка и да я съживим, приемайки биткойн. И по-луди неща са се случвали.

Deutsche Bank е в процес на “изчистване на поредно петно от тяхната потайна репутация”. След редица скандали и банкови нарушения, Deutsche Bank се споразумя с американското министерство на правосъдието, като през януари 2017 година се съгласи да плати 7,2 милиарда долара за участието си в токсичните ипотечни ценни книжа и ролята им в световната финансова криза от 2008 година.

През ноември 2018, германските власти направиха акция на офисите им във връзка с операция за пране на пари, включваща няколко европейски банки.

Докато се опитваше да отрече новите твърдения, Deutsche Bank заяви миналата седмица, че софтуерът, който използва, за следене на прането на пари, има грешка. Като цяло изследователите съобщават, че банковият гигант натрупа повече от 12 милиарда долара санкции от 2000 година насам.

Според Financial Times:

Deutsche Bank е в капанa нa чистилището. Всеки последователен тримесечен спад на приходите, новото разследване за пране на пари, последващото понижение на цената на акциите, обещанието за “тежки съкращения”, всички привидно се сливат в един разказ за непреклонната загуба на контрол, която се продължава години наред.

Преговорите за сливането на банката с Commerzbank за облекчаване на проблемите на Deutsche се сринаха през април.

Помплиано, бивш продуктов мениджър за Facebook, поддържа блокчейн стартъпи на ранен етап. Morgan Creek инвестират във фирми като Coinbase, които се стремят към открита и прозрачна финансова система, като насърчават разпространението и използването на криптовалути.

Ръководството на компанията предоставя инвестиционни консултантски услуги на институции и богати семейства, като помага на клиентите да разполагат с глобални средства за редица продукти, включително хедж фондове, традиционен капитал и фиксиран доход, частен капитал, недвижими имоти и рисков капитал.

Cryptodnes. bg

Последно от СВЯТ