Binance идва на помощ при борбата с коронавируса COVID-19

Binance обяви, че търси да събере криптовалути на стойност $5 милиона, за да помогне на най-засегнатите страни да се справят с продължаващата глобална пандемия. Крипто срещу COVID-19

Към днешна дата, броят на потвърдените случаи на COVID-19 в световен мащаб е близо 400 000, според Световната здравна организация (СЗО). Вирусът се е разпространил в 195 страни, области и територии, а повече от 16 000 души са загинали в резултат на пандемията.

Сред най-тежко засегнатите страни се класират: Китай – с над 80 000 потвърдени случая, Италия – с близо 64 000 случая, САЩ – с 42 000 и Испания с 33 000.

Бързото разпространение на коронавируса мотивира Binance Charity, блокчейн платформата за дарения на най-голямата световна борса за криптовалути – Binance, за създаване на нов проект за набиране на средства, който е насочен да помогне на страните, които са най-засегнати от вируса.

Джаред Уин, старши вицепрезидент на Binance Charity, каза:

„Крипто общността е нарастваща сила и ние имаме възможност да подобрим това чрез филантропия. Ние насърчаваме общността да участва в тази инициатива и да се обединим срещу COVID-19, и заедно ще постигнем въздействие.“

Binance ще ръководи инициативата „Крипто срещу COVID“, като дари първоначална сума в Binance USD (BUSD) на стойност $1 милион. Освен това, криптовалутният гигант също се ангажира да дари до $2 милиона чрез кампанията за социални медии #CryptoAgainstCOVID.

За тези, които искат да помогнат, просто отидете на уебсайта „Crypto Against COVID“ и дарете чрез Биткойн , Binance Coin , BUSD или XRP .

Cryptodnes. BG

Предишна Статия

Дигиталната валута на Китай вече е разработена

Следваща Статия

Виталик Бутерин иска да създаде 'крипто мост' между Биткойн и Етериум

Последно от Новините на новото поколение

Don`t copy text!