BlackRock: Глобалният финансов колапс е „математическа сигурност“ (ВИДЕО)

/

 Глобалната финансова система ще се срине през следващите шест до 24 месеца

Клаус Шваб и Лари Финк – първият трилионер на света и президент на BlackRock

 

От д-р Джоузеф Меркола

 

 

В горното видео интервюирам Едуард Дауд, „гуру“ на хедж фондовете и бивш мениджър на портфейли от акции в BlackRock, един от двата най-големи мениджъри на активи в света (другият е Vanguard). През последните две години Дауд смело се опитва да разбуди хората за съпътстващите щети от COVID-19.

Например в началото на март 2022 г. Дауд сподели статистически данни за смъртността в предаването „War Room“ на Стив Банън, които показват, че при милениалите на възраст между 25 и 44 години през есента на 2021 г. смъртността се е увеличила с 84%.

ОБУЧЕНИЕ ПО ПОДЕМ И СПАД

Дауд започва да се интересува от финанси още в колежа. Постъпва на работа в HSBC Holdings, най-голямата банка в Европа, като институционален продавач на облигации с фиксирана доходност.

„Това беше петгодишно обучение за това какво наистина се случва на капиталовите пазари“, казва той, „а всичко, което се учи в учебниците, е боклук… Научих за Уолстрийт, как работи и как се стимулира.“

Дауд продължава:

„Когато бях продавач на облигации от 1990 до 1995 г., имаше много скандали. Уолстрийт по принцип е операция, която се характеризира с бум и срив. Обикновено има бум, предизвикан от Федералния резерв, който вкарва пари в системата.
Те не контролират къде отиват парите им и Уолстрийт се възползва от това. И обикновено това завършва с измама.
Скандалът в началото на 1990-те години беше свързан с измамата с ценни книжа, обезпечени с ипотеки. Имаше една голяма фирма на Уолстрийт, която фалира, защото имаше няколко сделки в чекмеджето. Компютърните системи не бяха толкова надеждни, така че някои търговци укриваха загуби и фирмата се разори.
Интересното е, че по това време BlackRock помогна за решаването на този проблем. Имаха компютърни системи [системата „Аладин“], които помагаха да се анализират обезпечените с ипотека ценни книжа… това е просто софтуер за управление на риска.
Научих се да работя на Уолстрийт, но исках да се занимавам с търговия с акции. Върнах се в бизнес училището в университета в Индиана, завърших през 1997 г. и отидох на Уолстрийт в Donaldson, Lufkin & Jenrette, където бях анализатор на електроснабдяването в дъното на коридора до хората от интернет, които правеха всички ППП [първични публични предлагания].
По принцип измамите при първичните публични предлагания се извършваха във всички инвестиционни къщи и не бяха тежки, а леки. Те просто не полагаха дължимата грижа, както институциите правеха преди. Преди да направят ППП на дадена компания, те се уверяваха, че тя има приходи, а в края на 1990-те години това остана на заден план.

Така много фирми без приходи и само с идеи бяха пуснати на борсата… В крайна сметка Фед [Федералният резерв] направи това, което прави. Те затегнаха лихвените проценти, балонът се спука и бяха разкрити множество корпоративни измами: WorldCom, Enron, Lucent Technologies, Nortel Networks.“

След този крах Федералният резерв отново започна да печата пари и през 2008 г. балонът на пазара на недвижими имоти се спука, което доведе до мащабна рецесия.

Описах силите, които действаха тогава и сега, в „Кой стои зад икономическия срив?“. По време на икономическия срив Дауд работи за State Street Investment Research, която е закупена от BlackRock.

МЕНИДЖЪРИТЕ НА АКТИВИ И ГЛОБАЛНИЯ ЗАГОВОР

Според мнозина BlackRock играе важна роля в усилията на глобалния заговор да въведе Голямото нулиране/ пренастройване. Дауд, който е подписал споразумение за неразпространение на информация, не може да обсъжда възгледите си за BlackRock, но може да говори за подобни играчи, като Blackstone и Vanguard, последната от които е институция с подобен размер.

Дауд казва:

„Не вярвам, че те контролират тези корпорации [компаниите, в които притежават акции], но имат неправомерно влияние, за което е писал Чарли Мънгър от Berkshire Hathaway.
По принцип, поради нарастването на пасивните БТФ [борсово търгувани фондове], гласуването на тези акции отива при висшето ръководство на фирмата. И така, във Vanguard има известно влияние върху някои от гласовете на борда.
Навремето… повечето парични неравенства се управляваха от фундаментални портфейлни мениджъри. Гласувах за борда на директорите, но тъй като бяхме много заети, а в портфейла ни имаше около 80 компании, имаше фирма, наречена Institutional Shareholder Services (ISS), която ни помагаше да определяме гласовете.
Това беше софтуерна система, която анализираше всички предложения и след това ни казваше как да гласуваме. И ако искаме да се въздържим от гласуване или да го променим, ще го направим. Така че изглежда, че в гласовете има концентрация на власт. Някога гласовете се разпределяха между много, много различни хора.
Така че те не контролират [компаниите, които притежават]. Vanguard и BlackRock са агенти. Те управляват чужди пари. Но те гласуват по някои от предложенията на съвета на акционерите. Така че те не се обаждат по телефона на Бурла от Pfizer и не казват: „Направете това, което ви казваме“. Това е по-скоро меко влияние.
Но вярвам, че като концентрация на пазарен дял Vanguard и BlackRock са най-големите фирми за управление на пасивни инвестиционни активи. Чарли Мънгър имаше право да твърди, че решенията са съсредоточени в твърде малко ръце.

Отново повтарям, че не мисля, че те управляват компаниите. Но там, където има концентрация на власт, определено има неща, които могат да се объркат и не са съвсем наред, но аз нямам доказателства за това. Просто когато властта е концентрирана, обикновено се случват лоши неща.“

ИЗПРАВЯНЕ ПРЕД ФИНАНСОВАТА РАЗРУХА

Напоследък написах много статии, в които обсъждам предстоящия финансов колапс. Всички световни знаци сочат в тази посока, а според Дауд това е математически сигурно.

Системата на Федералния резерв, която е дългова парична система, е създадена през 1913 г., същата година, когато са създадени данъчната служба и данъчната система. Системата за създаване на пари чрез дълг е измамна по своята същност.

В началото банките отпускаха заеми и те се насочваха към различни области на растеж, които след това се прегряваха. Измамите се случваха, защото парите бяха твърде лесни, но това бяха предимно измами на свободния пазар.

В края на 1990-те години корпоративните измами взеха връх и на фондовия пазар настъпи 50% корекция. В отговор Федералният резерв отвори кранчето на парите: понижи лихвените проценти и парите се насочиха към пазара на недвижими имоти, който се превърна в неустойчив балон.

Недвижимите имоти се ипотекират чрез обезпечени дългови задължения и обезпечени с ипотеки ценни книжа. Уолстрийт увеличи балансите си в съотношение 20:1, 30:1, за да печели пари, и смяташе, че партито ще продължи вечно. Но неминуемо Федералния резерв започна да повишава лихвените проценти и всичко се срина.

Според Дауд проблемът с тази банкова измама е, че тя е системна по своя характер. Централните банки трябваше да се намесят и да купят този измамен дълг.

И така, тази измама продължава и до днес, в баланса на Федералния резерв и в балансите на безброй други банки. С други думи, измамата не е изчезнала. Тя просто беше запечена и скрита.

ФИНАНСОВИЯТ КОЛАПС Е МАТЕМАТИЧЕСКИ СИГУРЕН

„След това правителствата, поради глобалния срив на икономиката, започнаха да харчат като пияни моряци“, казва Дауд. „През последните 12 години се раздуваше това, което аз наричам балон на централните банки и правителствата, балон на държавните дългови облигации.“

Кой ще спаси този балон? Кой ще бъде купувачът на целия този дълг, когато балонът най-накрая се спука? Отговор: Никой. Мнозина, които са наясно със ситуацията, са просто изненадани, че системата е издържала толкова дълго.

Изглеждаше, че е готов да се спука през 2019 г., а след това удобно се появи COVID-19, който предостави извънредни правомощия на всички централни банки. Правителствата отново започнаха да харчат, печатайки пари, и това им позволи да подритнат прословутия крах за още две години.

Дауд казва:

„Ето, че през 2022 г. всичко отново се разпада. И причината, поради която COVID беше важен, е, че Федералният резерв успя да запуши дупката в това, което започна да се превръща в криза на ликвидния дълг.
Те отпечатаха 65% повече пари. През 2020 г. паричната маса нарасна с 65% на годишна база и това успя да я покрие. След това, когато икономиката беше спряна, това беше външен шок, а не вътрешен, така че когато отново отвориха с всички пари в системата, имахме възстановяване за година и половина. Пазарите на акции полудяха, кредитните пазари полудяха, а ние се върнахме отново нагоре.
Но ето че две години по-късно имаме инфлация, причинена от лошите политики на администрацията на Байдън, ЕС, ръста на парите… Освен това COVID разби много вериги за доставки… По принцип през последните 12 години не е имало инфлация при стоките и услугите. Имахме инфлация при активите, акциите и облигациите.
Това, което се случва в момента, е, че реалната икономика усеща последиците от инфлацията и лошите политики. Започваме да наблюдаваме поскъпване на щатския долар, а той е световна резервна валута. През последните 22 години се наблюдава огромен ръст на така наречения дълг, деноминиран в долари… Дългът ни, деноминиран в долари, е около 15 трилиона долара.
Така че, когато доларът поскъпва, това е признак за дългова криза, защото парите стават все по-малко. Доларите са по-малко. Хората се борят за долари. И причината, поради която смятам, че неминуемо ще се сринем, е, че никога не сме виждали цикъл на инфлация на суровините с едновременно поскъпване на долара…
Можете да докажете, че това е умишлено, защото политиките са толкова лоши, че спират производството на енергия. Преди войната в Украйна първата заповед на Байдън в първия ден от управлението му беше за спиране на петролопровода „Кейстоун“. И така, ето ни тук. Мисля, че сме в края.
COVID осигуряваше прикритие за централните банки и правителствата, но също така даваше възможност за създаване на система за контрол. Ако всичко ще се срине, няма ли да е хубаво да имаме система за контрол, при която пътуването е ограничено, може да се обвини вирус, да се създадат ваксинални паспорти, които да се свържат с цифрови документи за самоличност, а след това и цифрова валута на централната банка. Така че мисля, че COVID беше удобно извинение.
Докато се търкаляме във времето, започвам да си мисля, че това е било план. Не разполагам с доказателства, но фактът, че не спираме случващото се, ме навежда на мисълта, че става дума за заговор на интереси и те не искат да спрат разпространението на тези ваксини.

И колкото по-дълго продължава това, толкова повече се убеждавам, че COVID може би е бил план. Казвах, че това е удобно извинение, но колкото по-дълго продължава това, толкова по-нелепо става. Затова смятам, че е имало лоши намерения.“

ВЪПРОСЪТ Е КОГА

Дауд смята, че първоначалният финансов колапс ще настъпи през следващите 6 до 18 месеца или най-много до 24 месеца. Ако фондовите пазари се разклатят сериозно и индексите започнат да спадат с повече от 40%, Федералният резерв може да започне да изкупува акции, което ще доведе до неофеодална система, която само ще увеличи вече съществуващите различия между имащите и нямащите.

Дауд обяснява, че причината за това е, че:

„Няма пазарен механизъм, който да наказва някого за вземането на лоши решения. Техните лоши решения се спасяват от централните банки. Моралният риск е толкова голям, че ако просто сте изпълнителен директор в голяма компания от класацията Fortune 500, ще станете феноменално богат и няма да ви се наложи да бъдете наистина добри. Вие ще бъдете един от господарите, а работниците и всички останали ще се борят да свържат двата края.

Това се случваше през последните 12 години. Икономиката в по-голямата си част е икономика на големите и на тези, които са близо до печатарската машина… Ако се опитвате да създадете малък бизнес, ако сте работник в някоя от тези корпорации и не получавате много опции за акции, не можете да напреднете.“

ЗАЩО ДАУД ЗАПОЧВА ДА ГОВОРИ ОТКРИТО ЗА ВАКСИНИТЕ ЗА COVID

Дауд, който живее в Мауи, за първи път се включва в борбата срещу ваксините, когато са въведени мандатите. В Мауи трябваше да имате ваксинационен паспорт просто за да влезете в ресторант или фитнес зала.

Той казва:

„Още от самото начало се отнасях с подозрение към ваксината, защото знаех две неща: операция „Warp“ нещо си звучи като катастрофа. Сериозно. И второ, тя беше експериментална, а аз знаех, че за повечето ваксини са необходими от 7 до 10 години, за да се проверят данните за безопасност, преди да бъдат поставени в ръцете на хората.
Затова си мислех, че всички ще бъдат като мен (рационални) и няма да го приемат. После, когато видях пропагандната машина, социалния натиск, разбрах, че има нещо друго, че нещо се случва, и тогава се включих супер много. Започнах да ходя на митинги в Мауи. Започнах да срещам съмишленици и така се свързах с д-р [Робърт] Малоун тук, на остров Мауи.

Сега съм част от екипа, който се опитва да разкрие това престъпление. При срещата [с Малоун] през октомври 2021 г., му казах, че имам подозрения, че с ваксините се случват много лоши неща Казах, че ще наблюдавам застрахователните компании и погребалните агенции, и ако тезата ми е вярна, те ще се появят в резултатите – и това се случи.“

Изборът да се съсредоточим върху неправителствени бази данни е бил предвидлив, тъй като през последните месеци Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) започна да компрометира статистиката за смъртността. Предполага се, че обновяват сървърите и презареждат данните за смъртността по всички причини, а сега липсват десетки хиляди доклади за смърт.

СМЪРТНОСТТА ПО ВСИЧКИ ПРИЧИНИ Е ВАЖНА КРАЙНА ТОЧКА ЗА ВСЯКО ЛЕКАРСТВО

„През есента на 2021 г. използвах доста свободно думата „измама“ по отношение на Pfizer“, казва Дауд, и щом видял, че FDA иска да скрие данните на Pfizer за 75 години, бил напълно убеден. „Това е prima fascia доказателство за прикриване“, казва той.
[бел. прев. – Терминът prima facie се използва в съвременния юридически английски език (включително в гражданското и наказателното право), за да обозначи, че при първоначално проучване изглежда, че съществуват достатъчно потвърждаващи доказателства в подкрепа на даден случай. В юрисдикциите на общото право позоваването на prima facie доказателства означава доказателства, които, ако не бъдат опровергани, биха били достатъчни за доказване на определено твърдение или факт.]
Сега, когато тези документи започват да се изсипват със скорост от 55 000 страници на месец, разбираме какво толкова са искали да скрият FDA и Pfizer.
Дауд продължава:
„Крайната точка за смъртност поради всички причини е нещо, за което трябва да поговорим. Обикновено, ако сте биотехнологична компания за един продукт и направите клинично изпитване, което не отговаря на крайната точка за смъртност поради всички причини, лекарството не се одобрява [от FDA].
В крайна сметка, ако рискът е по-голям от ползата, това нещо не се одобрява. Крайната точка за смъртност по всички причини за ваксината на Pfizer, когато изтъкваха нейната ефективност, те удобно скриха тази точка от всички. Това стана ясно от искането по Закона за свобода на информацията през есента и отново изпитанието беше само 28 дни.
Това също е безпрецедентно. И така, за 28 дни в групата с ваксината има 23 смъртни случая, а в групата с плацебо – 17, което дава 23% превишение на смъртността по всички причини. Не е трябвало да бъде одобрена само на това основание. По моето скромно мнение това е измама.“
Както отбелязва Дауд, един от най-забележителните контрааргументи, които се появяват през последните месеци по дело за измама срещу Pfizer, е твърдението на адвокатите на Pfizer, че дори да има измама, Pfizer не може да бъде преследвана, защото правителството е знаело за нея.

„Защо това не е най-голямото заглавие в основните медии?“, пита Дауд. „Изглежда, че само тези от нас, които са в ехото и са на върха на този въпрос, знаят това.“

В реалния свят повишената смъртност по всички причини, демонстрирана в проучването на Pfizer, се оказва вярна. В Обединеното кралство, например, свръхсмъртността е нараснала с между 10 и 20%, откакто са въведени инжекциите.

В други области и/или в определени възрастови категории смъртността е много по-голяма, но FDA и CDC просто се съгласяват с това, без да правят нищо, за да предупредят никого за рисковете.

ШОКИРАЩО УВЕЛИЧЕНИЕ НА СМЪРТНОСТТА

Както отбелязва Дауд, през есента на 2021 г. застрахователните компании отчитат 40% увеличение на свръхсмъртността сред възрастните в трудоспособна възраст. 10% ръст на смъртността от всички причини е катастрофа, която се случва веднъж на 200 години, така че 40% е просто извън границите на допустимото.

Преди CDC да започне да манипулира статистиката си за смъртността, тя също е показвала, че смъртността от всички причини е нараснала с около 40%, казва Дауд. Димящото дуло в данните на CDC е открито при разбивката на прекомерната смъртност по възрастови групи.

При милениалите, които са на възраст между 25 и 44 години, през есента на 2021 г. се наблюдава огромно увеличение на свръхсмъртността с 84%.

Дауд казва:

„Опитват се да го обяснят, като казват, че локдауните са причина за смърт от отчаяние, самоубийства, наркотици и алкохол, както и че хората пропускат прегледите си за рак.
В рамките на три месеца преминахме от 40% до 50% свръхсмъртност през лятото до 84% свръхсмъртност през есента за възрастовата група на милениалите, която представляваше около 61 000 души между март 2021 г. и февруари 2022 г.
Шестдесет и една хиляди прекомерни смъртни случая представляват войната във Виетнам за една година за тази възрастова група. Ето какво се случи. И вижте, това са хора на възраст от 25 до 44 години. Не би трябвало да умирате на тази възраст, освен ако не е случайно или самопричинено чрез самоубийство или злоупотреба с наркотици.

И не ми казвайте, че в рамките на три месеца всички са решили да се самоубият и да предозират с наркотици. Няма смисъл.“

Освен това през 2021 г. се наблюдава огромна промяна в броя на смъртните случаи – от старите към младите хора, като по-младите хора вече умират със застрашителна скорост.

„На този етап разполагаме с доказателства за престъплението“, казва Дауд. „Това, което ме шокира, е фактът, че водещите медии все още премълчават това. Добрата новина е, че изглежда, че се говори от уста на уста сред все повече хора, тъй като ваксината не действа, не си слагат бустери.“

МАСОВО УВЕЛИЧАВАНЕ НА БРОЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Според Дауд застрахователните компании също отчитат увеличение на плащанията за инвалидност за първото тримесечие на 2022 г., а застрахователните компании и погребалните агенции също отбелязват продължаващо увеличение на свръхсмъртността .

Той продължава:

„През второто тримесечие застрахователните компании правят номерца, като освобождават резерви, увеличават цените, така че ситуацията не изглежда толкова лоша, но все още не е добра.
Фирмите за погребални услуги все още отбелязват ръст над този, който са смятали, че ще постигнат. Смятаха, че ще се върнат към тенденцията, а все още отбелязват ръст на годишна база. Не забравяйте, че годишният им ръст е спрямо 2021 г.
Така че те не би трябвало да растат. И това са same-store sales показатели за разликата в приходите, а не чрез придобивания. Така че това са сравними финансови показатели на годишна база. И двете компании за погребални домове, които разгледах за второто тримесечие, са увеличили този показател с между 2 и 3%, което е сравнимо с второто тримесечие на 2021 г. Би трябвало да се срине с 20%, 30%, но това не се случва.
[бел. прев. – Same-store sales е бизнес термин, който се отнася до разликата в приходите, генерирани от съществуващите обекти на дадена верига за търговия на дребно за определен период (често фискално тримесечие или определен сезон за пазаруване), в сравнение с идентичен период в миналото, обикновено през предходната година. Чрез сравняване на данни за продажбите от съществуващи обекти (т. е. като се изключат новите обекти или обектите, които вече са затворени), сравнението е подобно и се избягва сравняването на принципно несъпоставими данни.]
Нека да поговорим за данните за уврежданията. Това е изключително важно. Мисля, че ще установим (колкото и трагично да е най-лошото неблагоприятно събитие, смъртта), че има някои неща, които са по-лоши от смъртта; увреждания, които променят живота ви и правят живота ви нежизнеспособен, а тези, които живеят с вас, трябва да се грижат за вас.
А последиците за обществото са много по-тежки от внезапната смърт. . Партньорът ми, който беше бивш застрахователен анализатор от Уолстрийт, откри федерална база данни (Бюрото за трудова статистика на САЩ) и добрата новина за тях е, че те нямат никаква вина за всичко това.
Те правят проучване на домакинствата всеки месец. Всеки месец ние получаваме от тях данни за заетостта и те задават няколко различни въпроса, някои от които са свързани с уврежданията, които по същество се свеждат до въпроса: „Имате ли увреждания и/или някой от вашето домакинство има ли увреждания в трудоспособна възраст?
За петте години преди 2021 г. този брой е бил между 29 и 30 милиона. Сега той е 33 милиона и нараства значително от 2021 г. насам. И наистина започна да се развива през май, юни 2021 г.
Имах няколко доктори по физика, които направиха статистически анализи и казаха, че това е почти четири стандартни отклонения над нормата, а наклонът му, скоростта на промяна, е тревожен.
Увеличихме броя на хората с увреждания с 10%. Това няма нищо общо с исковете за инвалидност. Това е самоидентификация. Това не е обвързано с лекарска бележка или получаване на инвалидност. Това е просто доброволно изявление на човек, че е инвалид…
Така че броят на хората с увреждания може да е много, много по-голям. Тук само надраскваме повърхността. Но сигналът е промяната, темпът на промяна, стандартното отклонение над нормата, което е четири. Три стандартни отклонения са лудост.
Четири са като: „Уау! Ето какво се случва. Ако се питате защо има недостиг на работна ръка? Мисля, че това обяснява много неща.

И ако умножите това в глобален мащаб и говорите за вериги за доставки и невъзможност за наемане на хора – това определено се случва. Също така смятам, че голяма част от инфлацията, която наблюдаваме, се дължи на това, че хората не могат да работят.“

СРЕБЪРНИ ОБЛИЦОВКИ

Ако има нещо положително в тази бъркотия, то е, че родителите се събуждат и осъзнават опасностите, свързани не само с ваксините за COVID-19, но и с цялостната програма за ваксинация на децата. Към началото на август 2022 г. само 3% от децата под 5-годишна възраст са получили инжекцията за COVID-19. Мнозина се замислят и за други ваксини, включително за ваксините за възрастни.

Това отдавна трябваше да се случи, тъй като нито една от ваксините, включени в графика за ваксиниране на деца, не е сравнявана с истинско плацебо, за да се потвърди безопасността и ефективността, и не са провеждани проучвания, които да потвърдят, че поставянето на няколко ваксини едновременно е действително безопасно.

„Мисля, че с разрастването на този скандал ще се променят много от нашите институции“, казва Дауд, „и мисля, че това е нещо добро. Мисля, че хора като вас и други, които са били в девета глуха, ще бъдат оправдани. Никога повече няма да се подложа на друга ваксина или на противогрипна инжекция. Приключих с това.“

ПОДГОТВЕНИ ЛИ СТЕ?

Що се отнася до това какво можете да направите, за да се подготвите за неизбежния финансов срив, Дауд казва:

„Хората ме питат за инвестиционни съвети. Не ми се иска да давам такива, но ще кажа следното: Ако финансовите активи ще се сринат, не се тревожете за инфлацията. Вероятно е добра идея да държите част от портфейла си в пари в брой, за да се възползвате от предстоящите бунтове.

Така че, когато всички продават, вие правите това, което правеше Джей Пи Морган правеше в миналото – купувате. Това не е лоша идея.“

Освен за защита на финансовите си активи, би било разумно да се подготвите и за други свързани с тях сценарии, като например недостиг на храна, вода и енергия. Натрупайте запаси и разберете как да живеете в режим на автономност, в случай че ежедневните удобства внезапно изчезнат.

Подгответе се също така психически, емоционално и духовно за това, което може да се окаже стресиращо и предизвикателно, тъй като глобалисткия заговор продължава да прокарва Голямото нулиране, което ще изисква повече „извънредни ситуации“.

Дауд казва:

„Предстоят междинни изпити. Хората на власт се страхуват до смърт, защото са извършени престъпления, така че подозирам, че става дума за измама. Опитват се да прокарат маймунската шарка. Изглежда, че това не привлича въображението на хората.
Подозирам, че могат да опитат с добрата стара война. Войната обикновено решава много проблеми.
Това, за което трябва да се притесняваме, е Китай. Китай има демографски проблем. Те са в демографски спад, който започна през 2020 г. През 1980-те и 1990-те години всички казваха, че Япония ще изпревари САЩ. В Япония имаше демографски срив.
Те се сринаха и загубиха две десетилетия. Китай тъкмо го постига в момента. Лари Финк е добър бизнесмен, но навлиза в Китай точно в най-неподходящия момент. По мое скромно мнение с Китай е свършено. Това е противоположна гледна точка, но тя е подкрепена с данни…
Те са свръхзадлъжнели и буквално се разпадат, докато говорим. Голяма част от тези локдауни на COVID, които виждате през последните няколко месеца, не са нищо повече от прикриване на масови източвания на банкови сметки. Един от най-големите им страхове е собственото им население.
Докато осигуряваха храна и работа на хората, нямаше нужда да се притесняват. Ако има икономически срив, това, което традиционно правят повечето държави, е да създадат външен демон, който да обедини всички.

Ако аз съм Китай, ръководя шоуто и съм зло същество, бих започнал нещо с Тайван, само за да накарам всички да се съсредоточат извън вътрешните проблеми на Китай.“

Източник: Д-р Джоузеф Меркола
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

ПО ТЕМАТА

https://thebulgariantimes.com/%d0%9a%d0%be%d0%b9-%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%91%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%be%d0%ba-%d0%b8-%d0%92%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b4/

 

https://thebulgariantimes.com/%d0%9d%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d0%b1%d0%b8%d1%85%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%b6%d0%b0/

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Те искат децата ни, защото само така могат да наложат новата финансова система (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

CBDC – дигиталната валута/дигиталният концентрационен лагер (ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

Вие няма да имате/притежавате нищо, но ще бъдете щастливи

 

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани