Coca-Cola е похарчила повече от $ 7 милиона за подкупи на учени

Coca-Cola подкупва учени

Coca-Cola е похарчила повече от $ 7 милиона за да могат различни диетолози и експерти по обществено здраве, да признаят произведената от фирмата напитка за безвредна. Производителите на Coca Cola се гордеят с това, че продуктът им не причинява затлъстяване.

Според разследване на The Times, представители на Coca-Cola са подкупили изследователи на the European Hydration Institute (EHI), а също и сотрудници в организацията the British Nutrition Foundation, , the National Obesity Forum, the British Dietetic Association, the UK Association for the Study of Obesity и учени от болницата на университета Хомертон.

Представители на всички тези структури в повечето случаи не са откривали никаква връзка между употребата на подсладената напитка и затлъстяването. Журналистите смятат, че всички тези изследвания са фалшифицирани.

Въпреки това представители на британския клон на Coca-Cola отричат всички обвинения и твърдят, че изводите за безопасността на техните продукти са направени от независими експерти. Но има и друга статистика.

Според данните на учените, които, според The Times, не си сътрудничат с Coca-Cola, безалкохолните им напитки и сокове, съдържащи големи количества захар, са една от основните причини за затлъстяване.

Ако се вярва на резултатите от изследванията, публикувани през пролетта на 2014 г., почти 30% от захарта, която консумират младите хора на възраст от 11 до 18 години, се пада на безалкохолните напитки. Представители на Coca-Cola обаче, се основават на това, че 40% от продажбите им са нискокалорични напитки.

Последно от ЛЮБОПИТНО