DARPA създава оптогенетично устройство за телепатия и телекинеза

Изследователи от DARPA работят върху устройство, известно като „кортикален модем“, който се вгражда директно в ДНК на човека и неговия зрителен кортекс.

Такова устройство може не само да реши проблема със слепотата или слабо зрение, но също така може да генерира вграден HUD дисплей, който ще се намира точно пред очите на човек.

Кортикалният модем беше представен от ръководителя на проекта Philip Alveda по време на неотдавнашна конференция по биотехнологии, проведена в Силиконовата долина. Имплантът създава проекция на разширената реалност, която се наслагва върху естественото зрение и не изисква специални очила или шлем.

Проектът на Алведа се основава на концепциите на оптогенетиката, която позволява да се контролират отделни клетки , вътре в живата тъкан, със светлина. В човешкия мозък се въвеждат специални светлочувствителни протеини, които могат да се използват целенасочено за да се активират или деактивират отделни неврони.

Основната цел на оптогенетиката е лечение на неврологични заболявания, и кортикалният модем може да служи за тази цел, възстановявайки зрението на слепи хора.

Сега DARPA планира да използва малко устройство с размерите на няколко монети от $ 10, което е в състояние да генерира HUD дисплей, аналогичен на дисплея на светодиоден часовник-будилник.

Последно от ЛЮБОПИТНО

Международен съд по общо право: Големите фармацевтични компании, правителството и църковните лидери са изправени пред арест, тъй като съдът ги осъди за геноцид и забрани инжекциите (ВИДЕО + СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

Международен съд по общо право: Големите фармацевтични компании, правителството и църковните лидери са изправени пред арест,

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times