Кустурица: Предложих на Путин на разположи руски ракети в двора ми

Известният сръбски режисьор Емир Кустурица е предложил на президента Владимиром Путииным руски ракети да бъдат разположени в двора му. Режисьорът разказва за идеята си пред сръбското издания „Искра“, коментирайки участието си в празненствата по случай 10-годишнината на тв канала Russia Today

„Ние обсъдихме с президента на Русия Владимир Путин широк кръг въпроси и на първо място създаването на руска военна база на Балканския полуостров, която да бъде в Сърбия. Казах му, че съм готов, ако трябва, ракетите да бъдат разположени в двора ми“. Това споделя Кустурица без да уточнява конкретните причини за решението си.

Сръбският режисьор и съпругата му Майя бяха сред гостите на 10-годишния юбилей на глобалната медиа-мрежа Russia Today. На тържествената вечеря Кустурица и съпругата му седяха редом с Владимир Путин.

Емир Кустурица неведнъж е споделял защо подкрепя президента на Русия Владимир Путин и защо смята разширяването на НАТО на Балканите са контрапродуктивен ход. Според него, руският лидер се старае да не допусне победата над целия свят на онази система, която Кустурица сравнява с епохата на фараоните. Нейният отличителен белег е богатството на 3 % от населението, докато всички останали живеят в бедност.

Кустурица смята, че причините за съществуването на НАТО вече не са актуални. „Знаем, че НАТО, т.е. западният военен съюз, беше създаден за унищожаването на Варшавския договор, но той и до днес продължава съществуването си. С какава цел? За борба с тероризма? Не е много убедително“.

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница