Libra на Facebook ще стартира януари 2021

Дългоочакваната цифрова валута Libra, позната по-шеговито като ‘Zuckbucks’, най-накрая може да види бял свят веднага след януари 2021 г., според нов доклад.

След повече от година на контрол от световните финансови регулатори, Libra ще стартира под формата на цифрова валута, подкрепена от щатски долари, съобщи Financial Times на 27-ми ноември.

Позовавайки се на трима души, участващи в проекта, Financial Times заявява, че плановете на Асоциацията Libra в крайна сметка ще добавят още фиатни валути в кошницата с активи, които подкрепят стойността на монетата.

Очаква се през януари, като точната дата на стартиране все още не е известна и ще зависи от това кога асоциацията ще получи регулаторно одобрение от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA), за да работи като платежна услуга.

Говорител на FINMA отказа да коментира относно потенциалното стартиране на Libra през януари 2021 г. Представителят се позова на съобщение относно процеса на лицензиране на Libra, в което се казва:

В съответствие с обичайната си практика, FINMA няма да предоставя публична информация за статуса на текуща процедура, нито ще спекулира кога може да е завършена. 

Инициирана през юни 2019 г., Асоциацията Libra беше изправена пред сериозен регулаторен контрол, поради което редица компании-членки като PayPal и MasterCard впоследствие напуснаха проекта.

Първоначално, кошницата с валути, подкрепяща LIbra, включваше няколко фиатни валути, включително щатски долар, еврото, японската йена, британския паунд и сингапурския долар.

Според Financial Times няколко членове на Libra вярват, че назначаването на юридическия шеф на HSBC Стюарт Леви за главен изпълнителен директор е било повратна точка за проекта.

Cryptodnes. BG

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница