Марин Караиванов: ДС източиха от бюджета 105 милиарда долара

 

Убиха баща ми като куче!

Марин Караиванов е бивш, дългогодишен директор на Държавен архив – Хасково. За него се говори, че е скандална личност, защото изкарва на показ мръсните тайни на прехода, съхранявани години наред в прашасалите папки на архива. Марин Караиванов е съден за публикуване на клевета, но после е оправдан. Нападан е с ножове, но не са успели да го убият. Убит с тояга като куче на стадиона в Хасково обаче е баща му Никола Караиванов, бивш служител на Държавна сигурност.

Според младия Караиванов това злодеяние е предизвикано от факта, че баща му е носел в джоба си бележки, върху които са записани имената на хората, станали милионери с Лукановите куфарчета. До днес името на истинския злодей остава неразкрито, твърди синът, макар че набедиха и осъдиха за това един олигофрен. Нашият днешен събеседник има собствено мнение за задкулисието на прехода. Той се базира на документите, с които разполага и които е успял да спаси от унищожаването им в екирасижа край хасковското село Узунджово.

– От къде ще започнем, г-н Караиванов?

– Може би от един цитат на политическия съветник на Тодор Живков и на щерка му Людмила – Костадин Чакъров, който каза пред медиите: „Пари и Власт, Власт и Пари, ето това е всичко в БКП-БСП, приоритетно обсебила раздържавяването на целия банков, индустриален и аграрен потенциал на Българската държава. Основната причина за тази моя констатация е затуй защото цялата икономическа, технологична, пазарна и стопанска информация беше акумулирана преди всичко в кадрите на БКП-БСП…

”Това красноречиво изказване на Тодор-Живковия кадър хвърля обилна светлина върху политико-икономическата ситуация в България, когато фантасмагоричната „масова приватизация” на иначе безкористния комсомолец Жан Виденов и спекулативната „касова приватизация” на користолюбивия, псевдо-седесар Иван Костов направиха предварително предопределените тайфи от ВИП-бесепари и седесари. Те станаха неизмеримо, мега-богати, сиреч олигархични капиталисти! Служебният премиер Ренета Инджова – 1994-95 г. пак пред медиите почти откровено изтъкна: „Ние се опитахме сами себе си да излъжем, че уж сме осъществили някакъв преход към свободна пазарна икономика, тъй като икономическата власт всъщност премина в субекти, които имаха водещи позиции и преди 10.11.1989 г., а това без абсолютно никакво изключение беше вездесъщата номенклатура на бившата вече Партия-Държава БКП, тарикатски преименувала се в БСП!”…

– Как ще коментирате всичките тези мнения като дългогодишен архивар, в чийто ръце има много секретни документи за прехода, а и от преди това?

– В контекста на тези знаменателни изказвания има една доказана истина – в последните години на Тодор-Живковия режим от около 700 фирми на Държавна сигурност са източени 105 милиарда долара от държавния бюджет. Ето защо съвсем не е за чудене как повече от десет хиляди BG-милиардери и милионери притежават лични самолети и хеликоптери, карат лимузини за по 500 000 евро, плуват с яхти на парична стойност над 10 милиона евро, хайлайфно се емчат из екзотичните Малдиви, наемайки за частно ползване цели острови, за да не бъдат, пази Боже, обезпокоявани от простосмъртните.

Разбира се, между тези перфектни хищници са и ония сто и трима фаворити на ВИП-персоната Андрей Луканов, който в качеството си на български премиер в периода февруари-септември 1990 г. връчи на всеки един от тях по едно от сто и трите луксозни куфарчета. Всяко от които благодатно скатаваше цифром и словом кръглата парична сума от по сто милиона лева! Впрочем според меродавни данни в архива кръстникът на мафията Андрей Луканов щедро, по царски e раздал на ВИП-пълчище от около триста партийни клана партийна и държавна конвертируема валута за над тридесет милиарда долара.

– Да ви питам ли с каква цел го е направил?

– Направил го е с цел тези хора да трансформират вече девалвираната полит-хегемония в недосегаема за простосмъртните труженици икономическа власт. Така че цитираната от мен десетхилядна цифра на привилегированата орда BG-мулти-богаташи никак не е преувеличена. При положение, че въпросните фамозни куфарчета са били поне няколко хиляди на брой, а нима има поне едно основание да се съмняваме, че не са били толкова, а може би и повече?! Именно поради това през 1991 г. спешно и тихомълком бе закрито Министерството на външно-икономическите връзки и още по-спешно тайно бяха приватизирани повече от 800 български фирми в чужбина, барабар с техните капитали, активи и квалифициран персонал. Достоверни финансови сводки на някои български икономисти считат, че в България истинските милиардери и мултимилионери са около шест хиляди. Ако обаче не се вземат предвид най-вече онези, имащи акумулирани в пасив трудно възвръщаеми финансови задължения.

Когато през 1990 г. финансовият политически криминален комбинатор Луканов беше български премиер се изпариха неизвестно къде над 8 милиарда долара от Валутния държавен резерв. За съжаление нито едно правителство по време на прехода така и не пожела да установи къде са!

Да не говоря за това какви колосални финансови далавери сътвори т.нар. Бай-Ганьовска олигархична мутрокрация от хищно овълчени, новопокръстени капиталисти. Само ще добавя, че според документите, от провежданата повече от 25 години мениджърска и ментърджийска приватизация, в държавната хазна уж се акумулираха 7 милиарда и 400, 000 лева. Някои мастити финансисти предполагат, че тези приходи несъмнено са били минимум над 60 милиарда, а максимум над 100 милиарда лева! Тъй че кой знае в чии ли бездънни джобове безследно изчезнаха паричните приходи от тоталната приватизация?!

И абсолютно никой от управляващите не си помръдна и малкия пръст, за да разнищи този наистина съдбовен за страната тъй щекотлив финансов казус! Всъщност БКП-номенклатурната банда безпрепятствено и скорострелно се превърна в просперираща, хард-капиталистическа формация, която заживя със свое мото: кефски живот, кеф-битие върху златно биде! Извършено бе чудовищно, мерзко оплячкосване на държавното, общинското и кооперативното имущество и финансови активи в размер на повече от 200 милиарда долара. А този ултра-бандитски зулум бе наречен евфемистично „приватизация”! Умишлено бяха фалирани хиляди държавни предприятия, банки, финансови къщи и фирми. Някои от които по същество кухи пирамиди изведнъж, като феникса, възкръснаха сякаш от нищото над четирите хиляди кредитни милионери!

Служители на Държавен архив – Хасково на гости при Делчо Василев на 10 май 1977 г. От ляво на дясно: Нели Дончева, Марин Караиванов, Делчо Василев и Мариа Божикова

Служители на Държавен архив – Хасково на гости при Делчо Василев на 10 май 1977 г. От ляво на дясно: Нели Дончева, Марин Караиванов, Делчо Василев и Мариа Божикова

– Доколкото знам на Държавния архив в Хасково е било наредено да изгорите в екарисажа част от документите, които потвърждават казаното по-горе? Вероятно по същия начин е действано и в другите регионални архиви

– Да, така е! Със заповед ни беше наредено тоталното унищожаване на част от досиетата на ДС, МВР и МНО, а също така трябваше да изгорим и стотици тонове документи от архивните фондове на БКП, ДКМС, БЗНС, ОФ и на държавните банки: Булбанк, Балканбанк, Минералбанк, Стопанска банка, ТБ ”Биохим” и тъй нататък. В тия своеобразни архивни аутодафета активно участваха в бригадирски порядък и стотина експерти-архивисти от специализираните структури на ГУА при МС. Впрочем същото такова вандалско унищожаване на документи беше се разразило и по време на шизофреничния „Възродителен процес”, макар че тогава изгарянето на архиви се обособи най-вече във фондо-образуватели из Силистренско, Разградско, Хасковско, Смолянско и Кърджалийско.

С това тоталитарната власт целеше да фалшифицира етническия произход на част от българското население. И още нещо – „перестроечното” изгаряне на архивите камуфлираше бандитския начин, по който „другарите-комунисти” станаха капиталисти! И съвсем неслучайно в началото на „перестройката” именно „мутрите”, „борците”, ”застрахователите” и рояк други върло престъпни групировки, целенасочено създадени от ВИП-служители на МВР, ДС и МНО де факто иззеха функциите на дотогавашния соц тоталитарен, репресивен апарат. И не случайно започнаха отявлено и съвсем целесъобразно да тероризират обществото, диференцирано на много богати – 3%, бедни и артък бедни – 97%. Официално афишираният политически плурализъм съвсем не попречи, дори напротив съдейства 85% от българските политици да бъдат бивши сътрудници на ДС и КГБ!

В България една кохорта от предишни номенклатурни комунистически дейци или техни роднини и приятелски кръгове държат националния капитал, който е около процент и половина от населението! Пълчища от довчерашни върли атеисти ентусиазирано се юрнаха по църкви и манастири, палейки на поразия килограми вощеници и усърдно кръстейки се пред всички икони. Тоест, целеустремено и безогледно яко яхнаха светската и религиозната власт.

Тъй като вече бяха частни работодатели започнаха зверски да експлоатират полугладните тълпи, разчитащи единствено на наемния труд. В България практически изобщо не се приложи яростно обругаваната от BG-масоно-тамплиерската камарила, т.нар. либерална платформа. Нека спомена, че тази камарила се състоеше от едновремешни ДС-босове с фюрер Тодор-Живковия бодигард Румен Ралчев. Та тази либерална програма на американските икономисти Ран и Ът, въобще не беше възприета от олигархичния елит на България. Вместо нея обаче бе реализирана стратегията на асоциалните, ценови шокове, както впрочем се осъществи икономическият преход в разпадналия се Съветски съюз.

– Съществува мнението, че нашенските олигарси копират руските…

– Това е вярно. Злосторната, антинародна кампания от страна на подбрано число комунисти да се префасонират в капиталисти целенасочено идва от опита на бившия СССР. А в България това първоначално се осъществява под диригентството на отдел „Военен” при ЦК на БКП, посредством съветската военна разведка ГРУ. Идеологемата за „перестройка” се ражда в КГБ-мозъчния тръст, оглавяван от Юрий Андропов, още когато товарищ Брежнев се перчеше като генерален секретар на КПСС. Именно през това „застоечно” време Горбачов бе любимото Андропово протеже между кадрите, фаворизирани от най-интелигентния чекист!

Веднага подир Брежневата смърт Андропов оглави ЦК на КПСС и само внезапната му кончина и мимолетното възцаряване на болния, абсолютно безличен Черненко, временно стопираха назрелия перестроечен взрив. Според кардиналните Андропови завети, единодушно избраният на през 1985 г. генсек на ЦК на КПСС Горбачов незабавно стартира лелеяната „перестройка”, в резултат на което обаче СССР се саморазпадна на независими държавни формации.

В началото на 21-ви век руската олигархия е най-могъщата мафиотска структура в света, която няма как да не е свързана и с родните ни мафиоти. Българската олигархична клика, най-вече поради болшевишкия й генезис, и руските олигарси отдавна са преплетени като смърдящи свински черва!

Ако някой наистина си въобразява, че перфектният отстрел на такива изявени български, перестроечни мафиоти, като Андрей Луканов, Николай Колев, Илия Павлов, Емил Кюлев, Милко Бонев (Бай Миле) и Стоил Славов, не са извършени с братското съдействие на мафиотските руски тайни служби, значи е в ролята на скапан лапнишаран!

– Искате да кажете, че на определени кръгове в Русия не им е безразлично какво се случва в България?

– Да! Явно в един важен момент поведението на петимата перестроечни бизнесмени, пък и особено на скандално нашумелия военен прокурор Николай Колев, се е оказало твърде нелицеприятно за определено специфично-руски икономически и стратегически интереси. Впрочем още на пръв поглед, което е и документирано, се вижда, че предимно руските, олигархично-икономически мастодонти повсеместно и неразривно са обсебили редица все структуро-образуващи за българската национална сигурност специфични сектори на икономиката, независимо че все още някои нашенски олигарси се котират и перчат с български наименования.

Валентин Златев например – с „Лукойл-Нефтохим Бургас” АД, „Титан Машинари” АД, „Сок Камчия” ЕАД, ”Трейднет България” ЕООД, „Промет Стиил” АД, „Лукойл Бункер” ЕООД и т.н. Но нека накратко се върнем към мутренската, демагогска увертюра на бутафорната българска перестройка. Твърде многозначително е, че десет месеца преди изритването му от власт, в поредната Докладна записка до Политбюро, озаглавена „За ролята на новия политически елит в условията на преход към демокрация” Тодор Живков откровено очертава ракурсите на предстоящото Бай-Ганьовско преустройство.

Тук Тато цитира даже и имената на бъдещия политически и бизнесменски хайлайф! В прав текст правешкият неподражаем хамелеон апелира за незабавно преминаване към пазарна икономика или с една дума: кестерме напред към капитализъм! Тъй че кадровото му шкартиране явно се дължи на субективната Горбачова антипатия лично към неговата особа, а не на кардинални, принципни политически катаклизми. Още повече че на 09.11.1989 г. Живков урбулешки свика една сензационна пресконференция, където буквално същиса журналистическата гилдия, зашеметявайки я със свръх дисидентстката си теза: „А бе, другарки и другари, социализЪмът, уви, се оказа едно недоносче!” Ала на другия, исторически за България ден – 10 ноември, се състоя един наистина образцово спретнат от агентурчиците на съветските КГБ и ГРУ Луканов и Младенов пленумен пуч в ЦК на БКП. Този, който камбична от пиедестала правешкия тепегьоз, а хищнически слухтящите български спецслужби в тозчас се превърнаха в непромокаем чадър и гарант за могъществото на посткомунистическата, капиталистическа олигархия.

Впрочем съвсем логично и прагматично ДС-генералитетът се изяви като оперативен, вещ кукловод на прословутия Преход, формирайки един контингент от около 3500 бивши партийни, номенклатурни и най-вече ДС-агентурни функционери, с криминализиран манталитет. Които де факто управляват поелата уж към демокрация тоталитарна държава чрез периодично разигравани изборни циркове. Тази ДС-генералска фаланга функционира в изрядно, конспиративно задкулисие, макар че все пак някои нейни особено възлови конструкции, като прословутия, демонизиран кръг „Монтерей”, оглавяван от ДС-генерала Любен Гоцев и килърския кръг „Банкя”с бос бившият началник на Софийското главно управление на МВР.

Говоря за потомственото супер ченге Чавдар Чернев, който се набива от време навреме в полезрението на инвалидно-инфантилното BG-обществено мнение. За никого не е тайна, че ДС-генералитетът бабува при раждането на финансово-силовите групировки като: Съюз на бившите барети „Спартак”, ВИС, СИК, „Мултигруп”, ТИМ, „МИГ груп”, „Литекс комерс”, „Аполо и Болкан”, „Ипон 1”, и още една сюрия икономически мастодонти от рода на „АКБ-Форес” и на още рояк фамозни, супер-бандитски тайфи. Всичките те са престъпно-съпричастни и в тоталното източване на мафиотизираната банкова система, особено през финансово катастрофалните за простосмъртните българи 1996-97 години. И, разбира се, в перфидната афера с КТБ през 2014-15 г. Междувременно не се чу ни звук, ни стон, когато от страната някак безшумно-скорострелно и напълно безпрепятствено се изнесоха зад граница в бездънни офшорни сметки над 20 милиарда евро! Безумно-върло опростачените, безогледно разбогатели думбази просперираха от тузарски богати дембели във ВИП-хайлайфни плутократи. А милионите над 75% от българите буквално социално бедстват, запокитени до пределния екзистенц-минимум!

Затуй пък олигархичните шайки от феодализирани катили и абсолютно социално-зависимите от тях полит-гювендии и корумпираните магистрати и полицейски шефове безметежно-тарикатски продължават да си угояват тлъсто охранените задници. „Олигарсите са пристрастени към държавните пари!” – публично взе че се изцепи шушумигата-президент Росен Плевнелиев и какво от туй?! Нали и той самият е неразделен персонаж от глутницата на същата олигархична порода?!

Но за да не сме голословни, стриктно ще изброим някои от имената на 50-ина от милиардерите и мултимилионерите, обитаващи BG-олигархичния Олимп, които през последните 25 години бамбашка си поделиха най-съществената част от баницата, все още именувана РБ – Република България.

Това са: Васил Божков, Валентин Захариев, Валентин Златев, Нора Ананиева, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Ахмед Доган, Ивайло Мутафчиев, Цеко Минев, Георги Първанов, Иван Костов, Митко Събев, Бойко Борисов, Сергей Станишев, Марин Митев, Иво Каменов, Кирил Домусчиев, Весела Кюлева, Красимир Гергов, Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Красимир Дачев, Румен Гайтански, Станка Шопова и др. Хайде сега да не пълним вестника с толкова познати имена!…Апропо – едновремешната комсомолска байрактарка Станка Шопова – председател на ДКМС в периода 1981-1989 г., е била емблематична секслюбимка на Тато, но за разлика от другата му бамбашка изгора, нимфоманката Дража Вълчева, която понастоящем смирено си наляга скапаните бабушкерски парцали с 300 лева пенсия, оправната Станка е една от най-проспериращите бизнес-дами в страната.

Бившата свръхоката, комсомолска байрактарка предвидливо и целесъобразно успя яко да бетонира местността „Камчийски пясъци”, която ужким бе някаква си законосъобразно, афив защитена територия, но съдът, познайте защо, отмени въпросния забранителен статут. Всъщност едва ли е особен прецедент фактът, че с изключение на изчанчено интелигентния сноб Филип Димитров, всички останали BG-премиери през отминалия 25-годишен преход, са били щатни агенти на комунистическите спецслужби или пък на други, не особено известни, дискретни структури. По своята съкровена същност BG-олигархията е една свръх перфектно, злостно организирана, мега престъпна групировка, която генерира оперативните политически структури на париите.

Едно интервю на  Тодорка Николова, Хасково — БЛИЦ

Минало незабравимо | Отиде си Човек, който не се страхуваше да говори истината

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня + ВИДЕО

СНИМКА НА ДЕНЯ   Интервю на хирурга, който смяташе, че неваксинираните трябва да се оставят да

The Bulgarian Times

Фейсбук страница