Mercedes-Maybach EQS AMG: първият електрически SUV на марката (ВИДЕО)

Mercedes-Maybach EQS с електрически двигатели AMG

Mercedes-Maybach е електрически. Компанията обяви SUV модела EQS 680 за 2024 г., който е първият електрически автомобил и вторият кросоувър на марката. Той е гаргантюански, разкошен и се задвижва от двигатели AMG.

Mercedes-Maybach EQS SUV, както подсказва името, е версия на флагманския SUV на Mercedes-EQS. Този нов вграден в Алабама голиат има същата заоблена форма като своя EQS брат, но за сметка на това е оборудван с 21-инчови моноблок джанти. В САЩ ще получим опционални 22-инчови колела.

Американците обичат гигантски колела. Предната част на автомобила се отличава с дизайн на решетка с ламели, подобен на този при автомобилите с вътрешно горене на Maybach, с изключение на това, че няма истинска решетка. Фалшивата радиаторна решетка е от шарена черна пластмаса, като в дизайна са интегрирани комплектът радари и други сензори. Добрата новина е, че орнаментът на предния капак е оцелял при прехода към електрическата ера, като се намира на видно място върху носа на Maybach.

Има и много лога на Maybach. В допълнение към този на D-колоната, има надпис Maybach на хромираната лента над радиаторната решетка и лого Maybach, което запълва мястото, където се очаква да има фарове за мъгла. Това е прекалено, но това е целта. С двуцветно боядисване, моноблокове и солидна доза хром SUV Mercedes-Maybach EQS изоставя лукса от стария свят в полза на елегантността на електрическата епоха. Дали това е убедителен дизайнерски избор, е въпрос на личен вкус, но на живо изглеждаше малко странно.

ВИДЕО

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а