Microsoft и Ротшилд с блокчейн партньорство

Microsoft ще популяризира блокчейнът на Quorum на JPMorgan Chase за бизнес клиентите на глобалния технологичен гигант.

Развитието бе разкрито от компаниите в четвъртък.

Софтуерната фирма от Редмънд, Вашингтон, ще подкрепи частната корпоративна версия на Етериум на Quorum, чрез облачната платформа на Azure на Microsoft, твърдят фирмите. Те ще се стремят да засилят приемането на мрежата чрез тяхното ново партньорство след подписването на меморандум за разбирателство.

В резултат на това, Quorum ще се превърне в първата платформа за леджъри, достъпна чрез Azure Blockchain Service, която позволява на J.P. Morgan и клиентите на Microsoft да изграждат и разширяват блокчейн мрежата в облака.

Говорител на JPM заяви по електронна поща, че “Microsoft ще насочи предпочитанията към стека на кворума за приложенията на блокчейн, построени на Azure.”

JPM ще изгради и свои собствени приложения за услугата.

Умар Фарук, световен ръководител на блокчейн на JPM, каза в изявление, че Quorum е бил успешен през четирите години, в които е функционирал, като организации по целия свят използват технологията.

Сега, “Azure ще донесе уникални предимства на корпоративните клиенти, които използват Quorum,” каза той.

Quorum ще бъде използван за подпомагане на програмите на JPM и Microsoft, както и на междубанковата информационна мрежа, нейната вътрешна криптовалута JPMCoin и точките за платформата Xbox.

Чрез партньорството двете фирми ще се опитат да отговорят на нуждите на предприятията, разработчиците и доставчиците за изграждане на блокчейн приложения, използващи облачни сървъри на Azure.

Microsoft ще предостави и подкрепа за потребителите на мрежата, включително инженерна поддръжка. Този ход ще направи Quorum по-лесно достъпен за клиентите чрез платформата Azure, заяви изпълнителният вицепрезидент на Microsoft за бизнес развитие Пеги Джонсън. Тя добави следното:

Тъй като дигиталната трансформация се простира отвъд стените на отделна организация, компаниите се нуждаят от решения, които им позволяват да споделят безопасно своите бизнес процеси и данни.

Новината повдига въпроса дали банката ще продължи да прехвърля Quorum в собствената си организация. Първо се появиха слухове през март 2018 г., че JPM ще позволи на Quorum да стартира като независима платформа, до голяма степен благодарение на собствения си успех.

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА

Microsoft с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница