Microsoft с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

 

Microsoft не са от тези компании, които проспиват цялата тази еуфория покрай криптовалутите.

Софтуерният бехемот планира да създаде собствена криптовалута, която ще използва данни за активността на тялото, вместо изчислителна мощност за добив. На 26-ти март беше публикуван публично достъпен патент, озаглавен „Система за криптовалута, използваща данни от телесната активност“.

Телесната топлина вместо майнинг ригове

Според описанието на патента, различни видове човешка телесна дейност (като топлина, излъчвана, когато потребителят изпълнява определена задача онлайн или дори мозъчни вълни) могат да бъдат използвани за добив и да служат като Доказателство за Работа (PoW).

Човек ще може да решава сложни изчислителни проблеми подсъзнателно, без да разчита на скъп и енергоемък хардуер.

„Данните за телесната активност могат да бъдат генерирани въз основа на сетивната активност на тялото на потребителя. Система за криптовалута, комуникативно свързана с устройството на потребителя, може да провери дали данните за активността на тялото отговарят на едно или повече предварително зададени условия, и да награди потребителя, чиито данни за активността на тялото са проверени“, се посочва в описанието.

Замърсяване

Докато мрежата на Биткойн се слави с високото си ниво на сигурност, една BTC транзакция произвежда повече CO2 от 780 650 транзакции с Visa. Криптовалутата, базирана на PoW, консумира повече енергия от от цяла държава като Чили.

На всичкото отгоре 98 процента от остарелите ASIC копачки отиват направо на сметище, тъй като имат само един случай за използване, като по този начин създават купчини с е-отпадъци с колосални размери.

Cryptodnes. BG

Ето линк към патента: Патент 060606 

ПО ТЕМАТА

Microsoft и Ротшилд с блокчейн партньорство

 

 

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

 

The Bulgarian Times