Мистериозното изчезване на влака „Sanetti“

Тази странна история започва през юли 1911 г., когато туристическата фирма „Sanetti“ решила да организира развлекателно пътуване за някои представители на заможната класа в Италия

На влака, състоящ се от локомотив и три вагона, се качват 106 пътници. Всичко е нормално докато влакът влязъл в тунела Lombard, но не излязъл и завинаги изчезнал без следа. Преди този шедьовър на инженерната мисъл влакът забавил, пуснал черен дим, после се гмурнал в тунела – и изчезнал безследно. Впрочем двама пътници, усещайки, че нещо не е наред, успели в последния момент да скочат от влака, когато той  забавил. Единият от тях, Санджино, описва подробности за инцидента в „Римски вестник“: „Чух неясно бучене. Зад черния дим на локомотива изведнъж се появи млечно- бяла мъгла, която изпълзя от тунела. Тази мъгла, като вълна, покри  парния локомотив. Зад него в мъглата изчезна и първия вагон на нашия злополучен влак. Бях ужасен. Скочих на земята от влака,  който едва се движеше. С крайчеца на окото си забелязах, че с мен скочи и друг пътник. Повече не помня нищо. “. След изчезването на влака, тунелът и всички околности внимателно са огледани и проучени. Но следи от влака и пътниците не са намерени. Скоро тунелът и историята, случила се с него, са забравени. Но през 1926 г., разглеждайки архивни документи, един от близките на изчезнал пътник,  открива една много необичайна записка. В нея пишело, че в Мексико внезапно се появили 104 италианци, които твърдели, че са пристигнали с влак директно от Рим. И най-голямата странност била, че записката била с дата 1845 г. Италианците тогава ги сметнали за луди и ги затворили в психиатрична болница под надзора на лекари, както е видно от протоколите на клиниката. Очевидци отбелязват, че вещите и дрехите на италианците не отговаряли на времето, а някои от тези неща са оцелели и до днес. По-специално, табакера с надпис „1907“. Неуспешните опити да се намери изчезналия влак, или най-малкото да се разбере какво се е случило с него, продължават няколко десетилетия, докато бомба по време Втората световна война напълно унищожава тунела.

Последно от ЛЮБОПИТНО

Защо беше убит Пьотър Гаряев? Вълнова (квантова) генетика. Генетично оръжие. Генетични ваксини, РНК-убиец с квантово активиране. «СОVID-19» – квантов вирус. Квантова защита (ВИДЕА)

Вълнова (квантова) генетика Известният френски имунолог доктор Жак Бенвенист (1935-2004г.) изследвал електромагнитното излъчване на живата клетка.