От Давос: Земята се нуждае от мъже в черно, за да контролират извънземните

/

 

Светът беше изненадан, че на последния икономически форум в Давос. Цял един панел беше посветен на извънземните и произтичащите от тях проблеми. Според експерти заплахата, идваща от представители на извънпланетни цивилизации, към настоящия момент се смята за сериозна.

Х-фактор за Земята

Участници във форума, който приключи неотдавна, обсъдиха до каква степен човешката цивилизация рискува, встъпвайки в контакт с извънземни или въобще дори само от това, че ще научи за съществуването на други цивилизации във Вселената. И макар панелът, на който се водеха обсъжданията да се считаше за дискусионен и да се наричаше Х-фактор, темата беше повдигната. За това съдейства авторитетното научно списание Nature.

„Вероятно след десет години ние ще научим, че Земята не е единствената планета във Вселената, на която има живот”, заявиха участниците във форума.

И признаха, че заплахите от срещата с представители на извънземни цивилизации съществуват. И то напълно сериозно. Експерти призоваха световното общество да ги оцени и да се подготви за срещата с извънземните. Нещо повече – прозвуча предложение за създаването на спецслужби от типа на показаните във филма „Мъже в черно”, които биха откривали пришълците и реагирали своевременно на опасността, идваща от Космоса.

Участници във форума се страхуват не само от непосредствените контакти с чужд разум, но и геополитически.

Те предричат:
„ Дори откриването на възможен зачатък на живот на друга планета предизвиква разговор за възможното съществуване на живот във Вселената, което на свой ред ще подкопае философиите и религиите”.

Извънземните плашат. Нещата стигнаха дотам, че за това сериозно се заговори в присъствието на световните лидери.

Излиза, че изводите, до които достигнаха в Давос, са следствие на усилията, предприети от учените през последно време.

От една страна потенциално обитаемите светове стават все повече и повече благодарение на изследванията, които провеждат астрономите с помощта на орбиталния комплекс „Кеплер“. Специалистите на НАСА например обявиха, че към 2013 г. са успели да открият 2740 екзопланети. Нови данни свидетелстват, че те са доста разпространени обекти във Вселената.

Има ги при болшинството от звездите

„Сега ние не се съмняваме, че все някога ще открием точно копие на Земята”, заяви въодушевеният от последните открития Стивън Хоуел, един от водещите изследователи, които работят с телескопа „Кеплер“.

От друга страна и самите извънземни престават да бъдат някакви свръхестествени същества в съзнанието на хората. Към тях, по същество, те започнаха да привикват. И вярват, че братята по разум съществуват. Дори католическата църква по някаква причина се присъедини към това.

По данни на същото това списание Nature биолози и астрономи и досега не знаят как да постъпят, ако изведнъж бъде открит извънземен разум. Етичната и нормативната неопределеност на този въпрос не дава покой. Учените са уверени, че е необходим някакъв план за действие в случай на контакт с пришълци. А такъв няма. И нито едно правителство не разполага с концепция за реакция при такова откритие.

Съответна инструкция имат само експертите, които работят по програмата SETI – те се опитват да приемат сигнали от съседи във Вселената. На тях им е предписано старателно да проучват данните, след което да ги огласяват пред света. И да не бързат с отговорите.

„План за действие е необходимо да се приеме на ниво ООН, призова преди няколко години Мартин Доминик (Martin Dominik), астрофизик от британския Университет „Сейнт Андрюс” (University of St Andrews, UK). И намекна: съществува вероятност от агресия от страна на извънземните. Разумът и общественият живот в другите светове могат да бъдат, както и на Земята, свързани с насилие”.

Спомняте ли си как в края на миналата година руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че извънземните вече са сред нас.


ВИДЕО

 

 

Дни по-късно излязаха коментари, че това било шега на Медведев.  Необходима е наистина голяма фантазия, за да видиш хумор в думите и излъчването му.

Атеистите и будистите не се страхуват от извънземните

Тед Петерс, професор богослов (professor of Systematic Theology at the Pacific Lutheran Theological Seminary and the Graduate Theological Union in Berkeley, California) проведе социологическо изследване, за да изясни няма ли да рухнат световните религии след като категорично стане известно, че извънземните съществуват. Няма ли да се разклати вярата в Бога изобщо?

За изясняване на ситуацията професорът анкетирал няколко хиляди представители на различни вероизповедания. Обърнал се и към атеисти. Всички будисти заявили, че извънземните по никакъв начин няма да повлияят на вярата им. Докато при другите религии безспорният факт за съществуването на братя по разум създава проблем.

Заплаха за своите религиозни убеждения виждат около 8 на сто от католиците. Заявили са, че ще бъдат силно потресени. 22 на сто от запитаните се опасявали за състоянието на своята религия въобще. И повече от 30 на сто вярват, че заплахата е надвиснала и над представителите на други религии.

Приблизително в същото съотношение се разпределяли страховете и на други християнски общности, включително на евангелистите и протестантите. Как ще се държат мюсюлманите, индуистите и юдеите професорът не успял да си изясни – за обобщаващи изводи на учения не му достигали данните.

Най-единодушни и безстрашни по отношение възприемането на братята по разум, се оказали атеистите. Само един процент от тях считат, че извънземните по някакъв начин ще променят техния мироглед по отношение на обкръжаващия свят. И болшинството – 69 на сто, от невярващите в Бог не се съмняват, че запознанството с братята от Космоса ще хвърли в криза световните религии. Сред вярващите подобно мнение поддържат 34 на сто от анкетираните.

Всяка извънземна цивилизация – със свой Исус?

Сред сериозните учени Пол Дейвис, астробиолог от Аризонския университет (Arizona State University in Temp) пръв предрече, че извънземните ще породят сериозни теологични проблеми – като минимум, поне за християнството.

„Християните вярват, че Исус е дошъл на Земята да спаси човечеството – не делфините, неандерталците или някакви си там пришълци, коментира ученият изследването на Петерс. А наличието на извънземни предполага следното: или трябва да се увеличи броят на Исусите – по свой начин син Божий на всяка обитаема планета, или да се измисли причина защо само човечеството е удостоено с особеното внимание на Господ.

Бог е един за цялата Вселена

Сякаш успокояват паството, върху което едва ли не във всеки момент учените ще стоварят съобщението за откриването на извънземна цивилизация, или пък това ще стане след десет години, както обещават на световния икономически форум. Ватикана анонсира идеята, че Господ е могъл да сътвори не само хората, но и зелените човечета. И че е възможно да се съвмести вярата в Бога и в братята по разум.

Като своеобразен манифест за „Братство във Вселената” служи статията за извънземните, публикувана преди няколко години във вестник L’Osservatore Romano, който е издание на Ватикана.

Автор на въпросната статия не е някакъв си фанатичен уфолог, а самият отец Хосе Габриел Фюнес – признат в научната общественост астроном и ръководител на ватиканската обсерватория Спекули, разположена в лятната резиденция на Папата. А съдържанието на статията, озаглавена „ Извънземни – братя мои” преди всичко отразява възгледи, които от известно време станаха господстващи в католическото ръководство. Фюнес обяви, че вярата в Бога и в разумния живот на други планети никак не си противоречат една на друга. Нещо повече – той допуска, че извънземните съществуват. В това число и силно изпреварващи ни в развитието си. А всичко това е творение на Господ Бог, който е един за цялата Вселена.

„Щом на Земята е представено такова огромно многообразие от същества, то някъде навярно може да има и други, създадени от Бог, включително разумни, проповядва астрономът. Не е наша работа да ограничаваме неговата творческа свобода. Още на времето си свети Франциск Азиски считал всички земни твари за наши братя и сестри. Тогава защо хората да не се отнасят точно по същия начин и към извънземните? Като към братя? Нали и те са част от божествения замисъл”.

По думите на учения човекоподобните братя по разум наравно с хората могат да разчитат на изкупление и спасение, подарено ни от Исус Христос, а също и на божието милосърдие.

Габриел Фюнес пише, че извънземните могат да бъдат безсмъртни, те не страдат от болести и тлен, живеещи по законите божии, както някога Адам и Ева в рая до своето изгнание. Могат да са същества абсолютно лишени от злоба. Но главното е, както предполага отецът учен, те могат да бъдат свободни от първородния грях.

“Полуистината” на Медведев за извънземните. Кога президентите говорят за “тях”

Руският премиер Медведев след телевизионно интервю отговори на допълнителен въпрос за “зелените човечета” и извънземните, като  отговорът не може да бъде възприеман еднозначно, предполага Ф.Ванети, автор на материала на интернет страницата на “Кориере дела сера”.

“Веднъж  той вече се  “компрометира”: на една от срещите на върха на Г-8,  очевидно бе пил водка, следователно думите на Дмитрий Медведев не бяха взети на сериозно.  Може би, това е напразно.

В края на телевизионно интервю с неизключени микрофони, както често се случва с големите, той отново заговори за извънземните, които както се знае, са негова историческа слабост “- твърди авторът. Руския премиер засегна тема, която е  интересна за мнозина. Оказва, че правителствата са добре информирани за извънземните, но мълчат за да не се всява паника, се казва в статията.

“Пришълците от известно време са сред нас. Аз не мога да ви кажа колко са. Ние не можем да говорим за това за да не предизвикваме паника, но ако гледате  филма “Мъже в черно “, вие ще разберете, че това е реалност” .
Файловете за извънземни изглежда  се съхраняват в строго секретно куфарче заедно с кодовете за стартиране на ядрени ракети “- казва авторът.

“Преди изказването на руския премиер, имаше два подобни епизода.

Хари Труман е направил записка, която сега  се съхранява в Музея на Ню Мексико, за  разбиването на летателен апрат  с вероятно извънземен произход.

На 21 септември  1987 г. на Общото събрание на ООН  президентът на САЩ Роналд Рейгън говори за заплахата от нашествие на извънземните и че хората трябва да работят заедно, за да се подготвят за агресия. Какво е това? Предупреждение? Общото събрание на ООН? И Труман ли тайно е пил водка “- пише авторът.

Руският премиер Дмитрий Медведев реши да последва примера на министър-председателя на Австралия. Попитан за присъствието на извънземни на Земята той отговори: „Колко от тях са сред нас няма да казвам, защото това може да предизвика паника”.

Така г-н Медведев съобщи за секретната книга на президентите, както и че художественият филм „Мъже в черно” всъщност е „хроникално-документален”. Най-интересното е, че в този момент глупаво се смееше само журналистка от РЕН ТВ, а самият премиер в същото време се държеше изключително сериозно.

Може би сред премиерите на държавите да е започнала епидемия от глупави шеги? Но премиерите на всяка страна, в това число и на Русия, са длъжни да си мерят приказките пред медиите и да отговарят за всяка своя дума. Ако Медведев е решил по този начин да демонстрира чувство за хумор, то нека прави това вкъщи пред семейството си.

Трябва да се отбележи, че изявлението на премиера на Австралия Джулия Гилърд за идващия край на света на 21 декември 2012 г., е написано от професионалисти и човек няма за какво да се заяде. Ако настъпи край на света, тя с пълно право може да каже – аз ви предупредих. Ако не настъпи, може да каже: просто се пошегувах.
Но за разлика от Джулия Дмитрий хвърли сензацията импровизирайки, макар и да се постара да я поднесе също двояко – във всяка шега има частица истина, нали?

Белгийски новинарски сайт публикува видео, на което Медведев след интервю с големи руски телевизионни канали разказва за тайната, че извънземни живеят сред нас. И всичко това е поднесено така, че премиерът го казва, когато смята, че камерите са изключени. Изявлението му е записано незабелязано от журналист на айфон.

Дословно: „Казвам ви за пръв и последен път. Заедно с предаването на куфарчето с ядрените кодове президентът на страната получава и специална папка. Тя е с надпис „Строго секретно”. Тя изцяло е посветена на пришълците, които са посетили нашата планета. Същевременно представлява доклад, абсолютно секретен, от спецслужбите, които се занимават с контрола на извънземните на територията на нашата страна. Тези две папки се предават на президента заедно с ядреното куфарче. След прекратяване на правомощията му, тези папки се предават на новия президент. По-подробна информация по тази тема можете да получите, ако гледате известния хроникално-документален филм „Мъже в черно”. Излязоха няколко серии. Колко извънземни има сред нас – няма да казвам, защото това може да предизвика паника…”

 НЕПОЗНАТО 

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

Мичио Каку: Странната звезда в космоса може да е мегаструктура на извънземните (ВИДЕО)

Следваща Статия

Да поговорим за Уго Чавес и Рафаел Кореа – Сериозно (ВИДЕО)

Последно от ВИДЕО

Don`t copy text!