Пърдящо стадо приземи самолет

Самолет на сингапурските авиолинии беше принуден да се приземи аварийно заради газовете, изпускани от стадо овце на борда на машината. Това съобщи сайтът, докладващ за авиоинциденти, avherald.com

Четиридесет и пет минути след излитането полетът от Сидни до Куала Лумпур бил прекъснат по спешност и самолетът кацнал на индонезийския остров Бали, тъй като в товарното отделение се задействала алармата за пожар.

Стюардите отишли да проверят какъв е проблемът и с изненада открили, че виновници за тревогата са 2186-те селскостопански животни. Според ветеринари нервните чифтокопитни започнали да отделят миризливите газове и екскременти заради стреса от полета. Именно високото съдържание на произведения от овцете метан станало причина противопожарната система да се активира.

Въпреки извънредната ситуация в крайна сметка животинският товар бил доставен благополучно в малайзийската столица Куала Лумпур с 2,5 часа закъснение.

От авиокомпанията обаче опровергаха версията за вината на овцете и подчертаха, че подобни твърдения са неоснователни.

„Това е твърдение на медиите, което не можем да потвърдим”, обявиха в официално съобщение от сингапурските авиолинии.

Според превозвача сайтът Aviation Herald е докладвал некоректно и други подробности около инцидента. Според говорител на компанията животните на борда не били овце, а кози. Освен това полет SQ7108 е излетял от Аделаида, а не от Сидни.

Собственикът на сайта Саймън Храдецки посочи в своя защита, че може да е допуснал грешка при докладването на точния град, но застава зад автентичността на останалите факти, посочени в публикацията. Според него, ако причината за аварийното приземяване не са били добичетата, а друг – по-сериозен проблем, самолетът нямало да може да излети след едва 2,5 часа.

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати