Pfizer е дала милиони на „независими“ групи, за да прокара задължителните „ваксини“ за СОVID (ДОКУМЕНТИ)

Pfizer е финансирала кречеталата, лобиращи за задължителна «ваксина»ция

Фармацевтичният гигант Pfizer през 2021 г. е предоставил многобройни безвъзмездни средства на медицински асоциации, потребителски групи и организации за защита на гражданските права, с цел да създаде впечатление за широка подкрепа за задължителната ваксина за COVID-19, съобщава разследващият журналист Лий Фанг (ДОКУМЕНТИ).

Когато през 2021 г. бяха въведени задължителните ваксини, Pfizer запази мълчание по въпроса за тях – но групи за обществено здраве, групи за защита на пациентите, асоциации на лекари, обществени групи и други, както и администрацията на Байдън, активно се застъпваха за задължителните ваксини като ключова мярка за защита на общественото здраве.

Новите разкрития за Pfizer, публикувани от Фанг в неговия Substack, показват, че много от същите групи са получавали пари от Pfizer, докато са популяризирали идеята, че иРНК ваксините за COVID-19 са „безопасни и ефективни“ (ВИЖ ТУК), въпреки липсата на научни данни (ВИЖ ТУК) в подкрепа на тези твърдения.

В обширния списък на групите, които са получавали финансиране от Пфайзер (ВИЖ ТУК), докато са прокарвали мандатите, фигурират Чикагската градска лига, Американската академия по педиатрия, Националната лига на потребителите, Партньорството за имунизация, Американската асоциация на фармацевтите, Американският колеж по превантивна медицина, Академията по фармация на управляваните грижи, Американското дружество по клинична патология и Американският колеж на лекарите по спешна помощ.

Много групи не разкриват връзките си с Pfizer.

„[Тези групи] определят характера на дебата“, казва Фанг пред комика и политически коментатор Ръсел Бранд в неотдавнашен епизод на предаването „Остани свободен“ (ВИЖ ТУК). „Те се появяват в новинарските медии, организират събития и създават дискусия, която изглежда автентична, присъща, но е в полза на техните благодетели, на компании като Pfizer.“

Фанг заяви, че много от тези организации, особено организациите за граждански права като Чикагската градска лига (ВИЖ ТУК) или Националната лига на потребителите (ВИЖ ТУК), в чийто управителен съвет всъщност има лобист на Pfizer, имат силно влияние именно поради независимия си статут.

Когато тези групи говорят открито, Фанг казва:

„Това се отразява на начина, по който регулаторните органи гледат на тези въпроси, и на начина, по който ги възприема обществеността. Когато видят тези групи като трети страни, които имат известен авторитет – това са известни организации, които са известни с това, че защитават обществения интерес.
Когато казват „ей, тези мандати са добра идея за американската общественост“, това изглежда искрено.
Но те не разкриват парите на Pfizer, което е важен фактор, когато говорим за политика, която принуждава американците да приемат този продукт.“

След като ваксините за COVID-19 станаха широко достъпни в началото на 2021 г., в цялата страна последваха мандати за ваксиниране под различни форми.

На федерално ниво Министерството на отбраната на САЩ задължи ваксините за военнослужещите (ВИЖ ТУК), а администрацията на Байдън задължи ваксините за федералните изпълнители (ВИЖ ТУК) и за всички работодатели със 100 или повече служители – последното беше отменено от федералния съд (ВИЖ ТУК).

Университетите задължиха (ВИЖ ТУК) студентите и служителите да се ваксинират, а много държавни и частни работодатели в цялата страна задължиха служителите си да се ваксинират.

Няколко училищни района в страната планираха да задължат децата да се ваксинират, за да могат да посещават училище, но повечето от тези планове вече са отменени (ВИЖ ТУК).

Тези, които въвеждат задължителните ваксинации, ги оправдават, като твърдят, че масовата ваксинация – и само масовата ваксинация (ВИЖ ТУК) – ще „спре разпространението“ на COVID-19.

Впоследствие обаче стана ясно, че през март 2021 г., когато директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) Рошел Валенски публично и недвусмислено заяви по MSNBC (ВИЖ ТУК), че ваксинираните хора няма да се разболеят, не е имало никакви доказателства в подкрепа на нейното твърдение.

Всъщност Центровете за контрол и превенция на заболяванията трябваше да оттегли (ВИЖ ТУК) това изявление няколко дни по-късно.

Байдън също така фалшиво заяви (ВИЖ ТУК), че ваксинираните няма да се заразят – през юли 2021 г., точно преди да влязат в сила задължителните ваксини за COVID-19.

Впоследствие производителите на ваксини признаха, че никога не са проверявали дали ваксините ще спрат предаването на вируса, а Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) съобщи, че ваксинираните хора (ВИЖ ТУК) в клиничните изпитвания на Pfizer и Moderna са се заразили с вируса.

ГОЛЕМИЯТ ОБХВАТ НА БИГ ФАРМА

Pfizer не е единствената голяма фармацевтична компания, която тихомълком финансира трети страни да го направят.

Фанг заяви пред The Defender, че „много фармацевтични фирми тайно формират общественото мнение и регулациите чрез използване на подставени лица и финансови връзки с обществени организации“.

Например Purdue Pharma (ВИЖ ТУК) тайно е финансирала застъпнически групи като трети страни (ВИЖ ТУК), за да насърчи по-хлабави критерии за предписване на нейните силно пристрастяващи опиоидни болкоуспокояващи, съобщава той.

Що се отнася до Pfizer, Фанг каза, че финансирането на трети страни е само една от многото стратегии, които производителят на лекарства е използвал, за да стимулира разработването на политиката за COVID-19.

„Пфайзер разгърна лобистките си мускули по отношение на много политики за COVID-19, включително усилията за ограничаване на инициативите за ценообразуване на лекарствата и опита да се предотврати създаването на генерични лекарства за COVID“, каза той и добави: „Дебатът за мандата за ваксините е още един пример за влиянието на Пфайзер върху обществената политика.“

Биг Фарма – заедно с администрацията на Байдън (ВИЖ ТУК) и нейните посредници – също лобира за потискане на онези, които поставят под въпрос програмата за ваксиниране.

Pfizer-BioNTech и Moderna са оказали натиск върху Twitter и други платформи за социални медии да определят правила за модериране, които да обозначават предполагаемата „дезинформация“, свързана с COVID-19, като част от усилията за стимулиране на националния разговор за ваксините за COVID-19, съобщава Фанг (ВИЖ ТУК) като част от „досиетата на Twitter“ (ВИЖ ТУК).

„Фармацевтичните компании са уникални по отношение на грубото количество пари, които харчат, за да контролират целия публичен сектор по отношение на регулирането, политиката и всичко, което влияе на медицината, както се практикува в САЩ“, казва Фанг.

Лобито на фармацевтичните и здравните продукти е едно от най-големите индустриални лобита. По данни на OpenSecrets.оrg (ВИЖ ТУК) само през миналата година индустрията е похарчила 372 млн. долара за лобиране в Конгреса и федералните агенции, като е изпреварила всяка друга индустрия, и всяка година увеличава разходите си.

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла е член на борда на Американската асоциация на фармацевтичните производители и изследователи (PhRMA), която е най-големият индивидуален инвеститор в лобирането в индустрията и която миналата година е похарчила 29,2 млн. долара. Самата компания Pfizer е похарчила повече от всяка друга фармацевтична компания.

Индустрията също така харчи огромни суми за реклама. Само Pfizer е похарчила близо 2,8 млрд. долара за реклама на всички свои продукти през 2022 г.

Ваксините за COVID-19 донесоха на Pfizer 37,8 млрд. долара (ВИЖ ТУК) през 2022 г., а през 2021 г. 36,7 млрд. долара. Общите приходи на компанията достигнаха рекордните 100 млрд. долара.

БИГ ФАРМА И ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА КОНТРОЛ И ПРЕВЕНЦИЯ НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА СА РАБОТИЛИ ПО ПОДОБЕН НАЧИН, ЗА ДА НАСЪРЧАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ

Между лобистите от фармацевтичната индустрия и правителството има „въртяща се врата“ – близо 65% от лобистите (ВИЖ ТУК) преди това са работили за правителството.

А стратегиите, използвани за изграждане на подкрепа за продуктите на Биг Фарма, са някои от същите стратегии, използвани от федерални правителствени агенции като Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

От 2021 г. насам – по същото време, когато Pfizer започва да финансира общностни групи – Центровете за контрол и превенция на заболяванията отпускат (ВИЖ ТУК) стотици милиони долари под формата на безвъзмездни средства за създаване на „културно съобразени“ материали в подкрепа на ваксините и за обучение на „влиятелни пратеници“, които да популяризират ваксините за COVID-19 и грип сред цветнокожите общности във всеки щат в страната (ВИЖ ТУК).

За тези безвъзмездни средства Центровете за контрол и превенция на заболяванията търсеше организации на общността, които да предадат посланието им без търговската марка на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, така че посланията да изглеждат органични и да идват от местните общности, а не от правителството, особено сред цветнокожите общности.

В друг случай Центровете за контрол и превенция на заболяванията наема фирма за връзки с обществеността (ВИЖ ТУК) да напише нещо, което прилича на новинарски статии, но всъщност е реклама, създадена, за да убеди родителите на малки деца и възрастни хора – с акцент върху испаноговорящите – да се ваксинират.

Както Пфайзер, така и Центровете за контрол и превенция на заболяванията са използвали финансирането си, за да се насочат към чернокожи и латиноамерикански общности, в които процентът на ваксинираните е по-нисък. В един от случаите те са финансирали една и съща организация – Националната испаноезична медицинска асоциация (NHMA).

Според Фанг организацията е работила с фирма за връзки с обществеността, наречена Culture ONE World (ВИЖ ТУК), за да разпространи „прессъобщения и публикации в медиите“, които „призовават работодателите на работници от първа необходимост да изискват ваксини за COVID-19“.

Фанг също така пише (ВИЖ ТУК), че Националната испаноезична медицинска асоциация също е подписала съвместни изявления, лобиращи в полза на мандата за ваксините на Байдън, и че „е получила 30 000 долара от BIO [Biotechnology Innovation Organization], лобистка група от ваксинната индустрия, която представлява Pfizer и Moderna, както показват документите на данъчната служба (ВИЖ ТУК)“.

The Defender установи, че Националната испаноезична медицинска асоциация е получила досега 2 070 000 долара (ВИЖ ТУК) в две годишни субсидии за своята програма „Vacunas! Si Se Puede, Immunization Campaign for Hispanics“, която по-късно се превърна в „Ние можем да направим това“ (ВИЖ ТУК), за да се създаде културно съобразено съдържание, което да се разпространява в латиноамериканските общности.

АМЕРИКАНСКАТА АКАДЕМИЯ ПО ПЕДИАТРИЯ Е ПОЛУЧИЛА МНОЖЕСТВО БЕЗВЪЗМЕЗДНИ СРЕДСТВА ОТ ПФАЙЗЕР ПРЕЗ 2021 ГОДИНА

Американската академия по педиатрия също се появява в списъка на Фанг със забележителни организации, които са получили пряко финансиране от Pfizer.

Според Фанг:

„Американската академия по педиатрия беше една от най-видимите организации, които работеха в полза на обществената подкрепа за задължителните ваксини. Организацията получи множество, специализирани безвъзмездни средства от Pfizer.
Пфайзер също така предостави безвъзмездни средства на отделни щатски клонове на Американската академия по педиатрия, предназначени за лобиране по отношение на политиката за ваксините. Така например отделът на Американската академия по педиатрия в Охайо (ВИЖ ТУК) е лобирал пред законодателния орган на Охайо срещу законопроекти за ограничаване на принудителните политики за ваксините за COVID-19, като същевременно е получил субсидия за застъпничество за „имунизационното законодателство“ от Pfizer.“

Освен работата си по мандата за ваксините за COVID-19, организацията беше и обществен защитник на ваксините за COVID-19 за деца (ВИЖ ТУК). Тогавашният ѝ председател, професорът от Калифорнийския университет в Лос Анджелис Мойра Силаги (ВИЖ ТУК), доктор на медицинските науки, публично се застъпва за ваксинирането на децата в медии като CNN.

Организацията, която е „посветена на здравето на всички деца“ (ВИЖ ТУК), по-рано издаде политически насоки (ВИЖ ТУК) за своите членове, в които се посочва, че е „приемлива възможност за педиатрите да отхвърлят семейства, които отказват ваксини“.

А през юни 2022 г. Американската академия по педиатрия публикува прессъобщение (ВИЖ ТУК), в което приветства препоръката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията за „безопасни и ефективни ваксини за COVID-19“ за бебета на 6-месечна възраст, въпреки изразените опасения – от консултативната комисия по ваксините към Агенцията по храните и лекарствата, наред с много други – относно липсата на клинични данни за ваксините при деца.

В допълнение към финансирането от Pfizer, Американската академия по педиатрия получава голяма част от финансирането си директно от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, което повдига въпроси относно способността на организацията да действа независимо, особено по отношение на препоръките за ваксини, пише през 2017 г. редакторът на Британското медицинско списание Питър Доши (ВИЖ ТУК).

Автор: Бренда Барети
Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Имайте предвид, че май месец ако (като) се подпише споразумението със СЗО тогава никой няма да може да се защити от задължително «ваксини»ране, защото ще е облечено в закон! Поради тази причина ви моля споделете тези статии максимално👇🏻

Новият световен ред във възход: Пандемичното споразумение на СЗО и какво означава то за световното население (ОБНОВЕНА)

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

💉💉💉 Убийствени връзки: Pfizer са купили Тръмп за $1 млн. (ДОКУМЕНТ + ВИДЕО НА РОБЪРТ КЕНЕДИ-МЛАДШИ)

Лекари са получили милиони под формата на бонуси за ваксиниране на пациенти за СОVID

ПО ТЕМАТА

В скандално видео със скрита камера Pfizer потвърждава „че работи за създаване на нови мутации на „вируса“, за да може после да си продава „ваксини“те срещу тях (ВИДЕО – БГ СУБ)

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година! (+ВИДЕА)

Научно потвърдено: експерименталните инжекционни течности убиват (НАУЧЕН ДОКЛАД + ВИДЕО – БГ СУБ)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

217 научни институции и лаборатории от целия свят потвърждават, че СОVID-19 наистина НЕ съществува (ДОКУМЕНТИ)

Това трябва да е новината на годината! Къде по дяволите са медиите? (ВИДЕО: CDC ПРИЗНА, ЧЕ СА СЪЗДАЛИ БИООРЪЖИЕТО СОVID-19)

 

ВСИЧКО ЗА ИЗМАМАТА НА 21 ВЕК ТУК

Гейтс: Следващата пландемия ще бъде десет пъти по-страшна (+ВИДЕО)

«Катастрофална зараза 2025» подготвят ни нова ПЛАНдемия («SEERS 2025» ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от