Пол Робъртс: Свалиха Су-24 заради секретна военна технология

Су-24 бил свален заради руско оръжие-чудо

Руският Су-24 е бил свален с цел да бъде разкрита секретна военна технология на Русия, съобщи в събота (28 ноември) „Комсомолская правда”. Любопитната версия е лансирана от американския икономист и публицист Пол Крейг Робъртс – един от главните архитекти на „икономическото чудо” по времето на Роналд Рейгън, а в момента яростен критик на Барак Обама.

Според експерта руснаците разполагат със секретна военна технология, която наскоро успешно са изпробвали срещу свръхсъвременен американски ескадрен миноносец и срещу израелски изтребители, доставени от САЩ. Пол Крейг Робъртс твърди, че оръжието напълно срива системите за връзка на противника, като го прави „глух” и „сляп”. В този ред на мисли Су-24 бил свален, за да бъдат принудени руските власти да използват оръжието, докато самолетите на РФ са в близост до базите и авиацията на НАТО. Така трябвало да бъдат дешифрирани принципите на действието на оръжието.

Турция е член на НАТО, припомня „Комсомолская правда”.  Като такъв, по думите на Пол Крейг Робъртс, е крайно невероятно тя да извърши военен акт (свалянето на Су-24) без зелена светлина от Вашингтон за въздушна атака.

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times